E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eλληνορωσική σύρραξη! Αγριο ξύλο για ένα τραπέζι στη Μύκονο

Πώς μια απλή παρεξήγηση δύο επιχειρηματιών οδήγησε σε... «ελληνορωσική» σύρραξη

Δημοσίευση 15/9/2019 | 17:32

Eλληνορωσική σύρραξη! Αγριο ξύλο για ένα τραπέζι στη Μύκονο

Επεισοδιακά γράφεται το φινάλε της ταραχώδους φετινής τουριστικής περιόδου στο κυκλαδίτικο νησί της Μυκόνου, όπου μαζί με τις ληστείες, τις κλοπές και τα τροχαία σημειώθηκαν και άγριες συμπλοκές μεταξύ εύπορων τουριστών για ασήμαντες αφορμές.

Φέτος η Μύκονος δεν βούλιαξε μόνο από τις ορδές των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, αν και οι επιχειρηματίες γκρινιάζουν επειδή δεν έφτασαν τα γερά πορτοφόλια που ήλπιζαν, με αποτέλεσμα να πέσουν οι τζίροι σε σχέση με πέρυσι, αλλά και από τις στρατιές των σωματοφυλάκων που πάτησαν το πόδι τους στο νησί με σκοπό να πουλήσουν προστασία σε όσους είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Επαγγελματίες bodyguards, άρτια εκπαιδευμένοι αλλά και ερασιτέχνες, φυσιογνωμίες της νύχτας με προϋπηρεσία σε μαγαζιά της πρωτεύουσας μετανάστευσαν στο νησί όπως κάνουν τα αποδημητικά πουλιά ακολουθώντας απαρέγκλιτα τους νόμους της φύσης.

H Μύκονος κατά τη διάρκεια της μέρας ήταν γεμάτη από Ρώσους, Ουκρανούς και Αζέρους, με βαλίτσες γεμάτες μετρητά, τις οποίες κουβαλούσαν οι σωματοφύλακές τους στις παραλίες για να πληρώνονται οι λογαριασμοί στα beach bars.

Τα βράδια, οι ίδιοι πελάτες συνωστίζονταν στα μπαρ της Χώρας, επιδιώκοντας πάντα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Hθελαν το καλύτερο τραπέζι, να μην ενοχλούνται από τους γύρω, έχοντας στο πλευρό τους θηριώδεις bodyguards για παν ενδεχόμενο.

Κι όταν σε έναν χώρο λίγων τετραγωνικών μέτρων συνωστίζονται πολλοί, με το αλκοόλ να ρέει, το κακό δεν αργεί να γίνει.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μπορείτε να διακρίνετε δύο άνδρες που βρίσκονται σε μπαρ της Χώρας να συνομιλούν μεταξύ τους σχεδόν αγκαλιασμένοι. Ο εύσωμος άνδρας στα αριστερά είναι ένας επιχειρηματίας από τις Σέρρες που κάνει δουλειές στο Μεξικό και στα δεξιά ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Nikita Ruchijatko που ασχολείται με κατασκευές εμπορικών κέντρων στη Γερμανία - συγκεκριμένα στο Βερολίνο.

Ο Ρώσος είχε βγει για να διασκεδάσει με τη σύντροφό του, ενώ μαζί τους ήταν ο σωματοφύλακάς του Νίκος Αραβαντινός - επαγγελματίας bodyguard με πλούσιο πελατολόγιο, μεταξύ των οποίων ο εκκεντρικός Νταν Μπιλζέριαν, η Αντριάνα Λίμα και ο Ινδός Γκαουτάμ Σινγκάνια, πρόεδρος του ομίλου Raymond με περιουσία 300 εκατ. δολαρίων.

Ο Σερραίος επιχειρηματίας, όπως μπορείτε να διακρίνετε στις φωτογραφίες, είναι μαζί με πολυμελή παρέα και ανθρώπους της ασφάλειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρεξήγηση προκλήθηκε λόγω του συνωστισμού, μια και τα τραπέζια απείχαν μερικά εκατοστά το ένα από το άλλο. Ετσι η μια κουβέντα έφερε την άλλη και στο τέλος τον λόγο πήραν οι γροθιές και οι κλωτσιές.

Ανταλλαγή χτυπημάτων

Το πρώτο χτύπημα το έδωσε ο Ρώσος, με τον Σερραίο επιχειρηματία να απαντά δευτερόλεπτα μετά. Σε εκείνο το σημείο η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Ο Ρώσος δεχόταν γροθιές απ’ όλα τα μέλη της παρέας του Ελληνα, ο οποίος διακρίνεται μάλιστα να εκσφενδονίζει προς το μέρος του Ruchijatko ένα μπουκάλι βότκα.

Μέσα σε αυτόν τον πανικό ο Νίκος Αραβαντινός προσπαθούσε να προστατέψει τον πελάτη του. Σύμφωνα με τα όσα λέει ο ίδιος στο protothema.gr, τη δεδομένη χρονική στιγμή το πρώτο πράγμα που του πέρασε από το μυαλό ήταν πώς θα καταφέρει να τραβήξει τον Ρώσο επιχειρηματία από το σημείο της συμπλοκής, δεχόμενος μάλιστα πρώτος τα χτυπήματα αντί του πελάτη του.

«Εκείνες τις στιγμές λειτουργείς με το ένστικτο και αξιοποιείς όσα έχεις μάθει στην εκπαίδευση», λέει ο Ελληνας bodyguard και συνεχίζει: «Η χειρότερη επιλογή που είχα ήταν να εμπλακώ στον καβγά. Κάτι τέτοιο θα έβαζε σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του πελάτη μου, ο οποίος δεχόταν επίθεση ταυτόχρονα από πέντε ίσως και περισσότερα άτομα. Επρεπε λοιπόν να καταφέρω να τον απεγκλωβίσω από τον όχλο και να τον μεταφέρω έξω με ασφάλεια».

Πράγματι, ο σωματοφύλακας κατάφερε να τον τραβήξει και να τον μεταφέρει εκτός μαγαζιού σχεδόν σηκωτό. Βγαίνοντας έξω και καθώς τον συνόδευε στο όχημά του μαζί με τη σύντροφό του, αντελήφθη ότι ο μεγιστάνας αιμορραγούσε στην πλάτη.

«Τον είχαν τραυματίσει με κομμένο ποτήρι», λέει ο σωματοφύλακας.
Αναγκάστηκε, δε, να τον οδηγήσει στην τουαλέτα παραπλήσιου μαγαζιού προκειμένου να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες δένοντας το τραύμα με αιμοστατικές γάζες και στη συνέχεια τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό που απασχόλησε φέτος τη Μύκονο. Αρκετοί VIP τουρίστες δημιουργούσαν φασαρίες δι’ ασήμαντον αφορμήν, βάζοντας τους σωματοφύλακες να καθαρίσουν, αδιαφορώντας μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος σοβαρά, κάτι που θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει και τη φήμη του νησιού, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την άγρια δολοφονία του Αυστραλού τουρίστα Ντουζόν Ζαμίτ στις 28 Ιουνίου 2008.

Το καλοκαίρι που μας άφησε η Μύκονος θύμιζε βραδυφλεγή βόμβα έτοιμη να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Μεγάλες επιχειρήσεις, όπως το beach bar-restaurant «Scorpios», αναγκάστηκαν μάλιστα να στείλουν email στους ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων και στους concierges προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι οι σωματοφύλακες των πελατών τους δεν μπορούν να περιφέρονται ή να στέκονται ανάμεσα στον κόσμο, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά κυρίως για λόγους ασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί η Αθήνα «πλημμύρισε» με 40 χιλιοστά βροχής

Καιρός 28.11.2025
Η ανάρτηση Κολυδά για το διπλό πέρασμα των καταιγίδων στην Αττική

Με… καρότσα μεταφέρουν τον κόσμο στο Μοσχάτο λόγω της πλημμύρας!

Ελλάδα 28.11.2025
Έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ο όγκος του νερού είναι τόσο μεγάλος που η διέλευση των οχημάτων και των πεζών γίνεται με μεγάλη δυσκολία

Νέα φραστική επίθεση Τραμπ σε γυναίκα δημοσιογράφο: «Είσαι χαζή;»

Κόσμος 28.11.2025
Έσπευσε να τα... μαζέψει ο Λευκός Οίκος

Πειραιάς: Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι ‑ Κολυμπώντας σώθηκε ο οδηγός

Ελλάδα 28.11.2025
Ο οδηγός είχε πάει στο λιμάνι του Πειραιά για να παραλάβει τη σύζυγό του

Black Friday 2025: Εκπτώσεις και στα αεροπορικά εισιτήρια – Τι πρέπει να γνωρίζεις για την καλύτερη ευκαιρία

Οικονομία 28.11.2025
Η Black Friday αποτελεί κάθε χρόνο μία από τις καλύτερες περιόδους για να εξοικονομήσεις χρήματα σε ταξίδια, και τα αεροπορικά εισιτήρια δεν αποτελούν εξαίρεση

Επιστροφή ενοικίου: Τι ώρα θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Οικονομία 28.11.2025
Η... μεγάλη ημέρα της πληρωμής για εκατομμύρια φορολογούμενους έφτασε

Πόσους φόρους θα πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα επόμενα 4 χρόνια

Οικονομία 28.11.2025
Αλμα φορο-εσόδων στα κρατικά ταμεία 10,7 δις. ευρώ έως το 2029

Ρόδος: Τα τελευταία λόγια του 19χρονου στον πατέρα του

Ελλάδα 28.11.2025
«Θα πάμε να ρίξουμε χειροβομβίδες, σιγά μη χάσω το πανηγύρι»