E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο θηλυκός Michael Jordan που είχε κερδίσει τα πάντα και έμεινε στον άσσο

Αποτελεί ένα θρύλο του μπάσκετ

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 16/9/2019 | 00:12

Ο θηλυκός Michael Jordan που είχε κερδίσει τα πάντα και έμεινε στον άσσο
TJ Dragotta on Unsplash

Η Sheryl Swoopes αποτελεί ένα θρύλο στο γυναικείο μπάσκετ που κυριάρχησε στο γήπεδο από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της.

Η καριέρα της ξεκίνησε στο κολέγιο όπου σκόραρε σταθερά πάνω από 50 πόντους ανά παιχνίδι κερδίζοντας μάλιστα την τελευταία της χρονιά και το πρωτάθλημα. Επόμενο βήμα το WNBA στο οποίο απέκτησε το παρατσούκλι "θηλυκός Michael Jordan"κερδίζοντας 4 πρωταθλήματα και 3 τίτλους MVP ενώ έγινε η πρώτη αθλήτρια όπου η Nike έφτιαξε παπούτσι με το όνομά της: το Nike Air Swoopes. 

Η Swoopes εκείνο το διάστημα κέρδιζε 90.000 δολάρια και συμπλήρωνε το εισόδημά της με συμμετοχές σε διεθνή πρωταθλήματα και χορηγίες από τη Nike και άλλες μάρκες. Δυστυχώς, όπως και πολλοί άλλοι νεαροί αθλητές που μεγάλωσαν χωρίς ανέσεις και με ελάχιστα χρήματα, η Swoopes παραδέχτηκε ότι δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί τον νέο της πλούτο και εμπιστεύτηκε τους λάθος ανθρώπους.

Όταν κήρυξε πτώχευση το 2004, όφειλε περισσότερα από $ 700.000 σε πιστωτές και $ 275.000 στην εφορία. 

Η οικονομική κατάσταση της Swoopes ήταν τόσο άσχημη που δεν μπορούσε καν να πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού της. Ευτυχώς οι γνώσεις που είχε της προσέφεραν μια δουλειά ως επικεφαλής προπονητής της ομάδας μπάσκετ των γυναικών στο Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτό είναι το αρχαιότερο τυρί του κόσμου και η απόδειξη κρύβεται ... στον Όμηρο

Ιστορικά 19.06.2025
Όταν ο Όμηρος μιλούσε για πρόβατα και γάλα, στην ουσία έγραφε την πρώτη ιστορία τυριού

Η γυναίκα που πέθανε βλέποντας TV και έμεινε στην πολυθρόνα της για 42 χρόνια – χωρίς κανείς να την ψάξει!

Stories 19.06.2025
Η ανατριχιαστική ιστορία της Hedviga Golik που μουμιοποιήθηκε φυσικά, επειδή κανείς δεν νοιάστηκε

Kim Woodburn: H κυρία με τα γάντια που άφησε εποχή, είχε μια σκοτεινή ιστορία

Πρόσωπα 19.06.2025
Ήταν επιβλητική, ήταν εκρηκτική, ήταν αληθινή.

Πως βγήκε η φράση «πήγε η ψυχή μου στην Κούλουρη» – και τι σχέση έχει με πειρατές και αρχαίους Αθηναίους!

Νέα Εποχή 19.06.2025
Μια έκφραση που όλοι λέμε, αλλά λίγοι ξέρουν πως πίσω της κρύβεται... μια μαζική εκκένωση, μια πειρατική επιδρομή και μια ψυχή που έτρεχε γρηγορότερα απ’ τον ιδιοκτήτη της!

Πώς το AI αλλάζει τα πάντα: Ποιες νέες ευκαιρίες εργασίας εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα

Νέα Εποχή 19.06.2025
Με έναν περισσότερο έμμεσο, παρά άμεσο τρόπο

Η ευρωπαϊκή χώρα που έδωσε οριστική λύση στην αστεγία

Νέα Εποχή Χτες
Από τους δρόμους στα διαμερίσματα χωρίς «προϋποθέσεις» – Το Housing First αλλάζει το παιχνίδι της κοινωνικής πολιτικής και αποδεικνύει πως η ανθρωπιά είναι και οικονομικά συμφέρουσα

Η ιδιοφυΐα της Κίνας εντυπωσιάζει το ίντερνετ με τον εξαιρετικά λιτό τρόπο ζωής

Πρόσωπα Χτες
«Ο κόσμος του είναι απίστευτα καθαρός – μόνο αριθμοί και τύποι. Μην τον χαλάσετε. Απλά αφήστε τον να είναι ο εαυτός του.»

Μέσα στην καρδιά της ερήμου Ναμίμπ: Τι υπάρχει μέσα στο ροζ ψυγείο που δουλεύει κανονικά;

Stories Χτες
Tο τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς να βρει εκεί είναι ένα… λειτουργικό ροζ ψυγείο

Μαμά, τι έχει το lunchboxάκι μου σήμερα; Η νέα εποχή του κολατσιού διχάζει, αλλά γιατί;

Απόψεις Χτες
Το σχολικό ταπεράκι, δεν είναι πεδίο μάχης

Το στοιχειωμένο δωμάτιο που ενέπνευσε το «The Shining» και τρομοκρατεί τους επισκέπτες μέχρι σήμερα

Stories Προχτές
Μια νύχτα στη Room 217 του Stanley Hotel – Μόνο οι γενναίοι αντέχουν

Χάρτης‑φωτιά: Αυτοί οι Ευρωπαίοι θεωρούν πως ο πολιτισμός τους είναι ανώτερος – Ποια χώρα σαρώνει με 89%

Νέα Εποχή Προχτές
Οι πιο «υπερήφανοι» λαοί της Ευρώπης και η έκπληξη που δεν περιμέναμε