E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βασιλακόπουλος: Δεν φταίω εγώ! Τι έκαναν Σερβία και Ρωσία;

Δέχθηκε ξανά κριτική για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Μουντομπάσκετ της Κίνας

Δημοσίευση 13/9/2019 | 11:08

Βασιλακόπουλος: Δεν φταίω εγώ! Τι έκαναν Σερβία και Ρωσία;

Εθνική Ελλάδας απέτυχε σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο να μη θεωρεί την ΕΟΚ «βασικό πρόβλημα», εξηγώντας ότι και η Σερβία, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν νέους προέδρους, πρώην παίκτες, στις ηγεσίες των ομοσπονδιών τους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βασιλακόπουλου στα Νέα

«Αποτύχαμε. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί τούτου και όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω τα επίθετα »οικτρή» ή »παταγώδης» μπροστά από την αποτυχία. Θα έλεγα πιο σωστά ότι χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία διάκρισης για μία χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, ενός από τους πιο εύστοχους παίκτες στις βολές στην Ευρώπη. Και από μία διαιτησία στο κρίσιμο παιχνίδι με την Τσεχία, ιδιαίτερα του Πολωνού, που εμένα με έβαλε σε πολλές σκέψεις.

Αν και δεν παίζω εγώ μπάσκετ, δεν αποποιούμαι και της δικής μου ευθύνης. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι ένα από τα πιο υγιή κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού, η εθνική ομάδα μπάσκετ, μπαίνει από κάποιους στη μέση μίας κόντρας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Ειλικρινά, ας αφήσουν ήσυχη την ομάδα να κάνει την δουλειά και ας χτυπούν εμένα, δεν με πειράζει. Αυτή την στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας».

Για την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΟΚ: «Δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα. Στην Ρωσία, την Σερβία και την Τουρκία, ποιοι είναι πρόεδροι στις Ομοσπονδίες; Δεν είναι παλαιοί παίκτες – θρύλοι; Τι έκαναν σε αυτή την διοργάνωση οι ομάδες τους; Τα τελευταία χρόνια αλλάζουμε πράγματα στην Εθνική και το κλίμα φέτος στην ομάδα ήταν από τα καλύτερα όλων των εποχών. Ναι, αποτύχαμε, αλλά όχι να μας συνδέουν και με το ποδόσφαιρο που δεν νίκησε το Λιχτενστάιν. Είναι σαν να χάσαμε εμείς από την Ουγκάντα!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει