E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βασιλακόπουλος: Δεν φταίω εγώ! Τι έκαναν Σερβία και Ρωσία;

Δέχθηκε ξανά κριτική για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Μουντομπάσκετ της Κίνας

Δημοσίευση 13/9/2019 | 11:08

Βασιλακόπουλος: Δεν φταίω εγώ! Τι έκαναν Σερβία και Ρωσία;

Εθνική Ελλάδας απέτυχε σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο να μη θεωρεί την ΕΟΚ «βασικό πρόβλημα», εξηγώντας ότι και η Σερβία, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν νέους προέδρους, πρώην παίκτες, στις ηγεσίες των ομοσπονδιών τους, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Βασιλακόπουλου στα Νέα

«Αποτύχαμε. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία περί τούτου και όλοι έχουμε τις ευθύνες μας. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω τα επίθετα »οικτρή» ή »παταγώδης» μπροστά από την αποτυχία. Θα έλεγα πιο σωστά ότι χάθηκε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία διάκρισης για μία χαμένη βολή του Κώστα Σλούκα, ενός από τους πιο εύστοχους παίκτες στις βολές στην Ευρώπη. Και από μία διαιτησία στο κρίσιμο παιχνίδι με την Τσεχία, ιδιαίτερα του Πολωνού, που εμένα με έβαλε σε πολλές σκέψεις.

Αν και δεν παίζω εγώ μπάσκετ, δεν αποποιούμαι και της δικής μου ευθύνης. Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι ότι ένα από τα πιο υγιή κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού, η εθνική ομάδα μπάσκετ, μπαίνει από κάποιους στη μέση μίας κόντρας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Ειλικρινά, ας αφήσουν ήσυχη την ομάδα να κάνει την δουλειά και ας χτυπούν εμένα, δεν με πειράζει. Αυτή την στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας».

Για την αλλαγή στην ηγεσία της ΕΟΚ: «Δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα. Στην Ρωσία, την Σερβία και την Τουρκία, ποιοι είναι πρόεδροι στις Ομοσπονδίες; Δεν είναι παλαιοί παίκτες – θρύλοι; Τι έκαναν σε αυτή την διοργάνωση οι ομάδες τους; Τα τελευταία χρόνια αλλάζουμε πράγματα στην Εθνική και το κλίμα φέτος στην ομάδα ήταν από τα καλύτερα όλων των εποχών. Ναι, αποτύχαμε, αλλά όχι να μας συνδέουν και με το ποδόσφαιρο που δεν νίκησε το Λιχτενστάιν. Είναι σαν να χάσαμε εμείς από την Ουγκάντα!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τη Βενεζουέλα, η Κολομβία; «Καλή ιδέα» μια νέα επιχείρηση, λέει ο Τραμπ – Τι είπε για Κούβα και Γροιλανδία

Κόσμος 05.01.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ απειλεί να διατάξει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κολομβίας

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα