E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ταινία που έκοψε η ΕΡΤ την ώρα που παιζόταν στον αέρα

Mε εξαγριωμένους τηλεθεατές να κάνουν παράπονα

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 5/9/2019 | 00:46

Η ταινία που έκοψε η ΕΡΤ την ώρα που παιζόταν στον αέρα
Daan Stevens on Unsplash

Την δεκαετία του 80 και συγκεκριμένα το 1984 συνέβη ένα γεγονός που έμεινε στην ιστορία της ΕΡΤ. Τα δημόσια κανάλια εκείνη την περίοδο ήταν τα μοναδικά που παίζανε στην τηλεόραση καθώς δεν υπήρχαν ιδιωτικοί σταθμοί και το μεγάλο βάρος έπεφτε στην ενημέρωση. Όμως τα βράδια του Σαββάτου η ΕΡΤ έβαζε παραδοσιακά μια ελληνική ταινία, κάτι που περίμεναν να δουν και οι περισσότεροι τηλεθεατές.

Ένα Σάββατο οι υπεύθυνοι προγράμματος αποφάσισαν να προβάλουν την ταινία του Νίκου Αλευρά «Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο τραυματισμένος καλλιτέχνης αναστενάζει». Αυτό που ίσως δεν ξέρανε ή που δεν περίμεναν να φέρει αντιδράσεις ήταν ότι η συγκεκριμένη ταινία είχε σκηνές με συμβολισμούς και πειραματισμούς που προκαλούσαν, ειδικά για τα δεδομένα που είχε η κοινωνία την δεκαετία του 80.

Η ταινία ξεκινούσε με τον "πρωταγωνιστή" να θηλάζει τη μάνα του ως ενήλικος με τις επόμενες σκηνές να είναι της ίδιας λογικής. Οι αντιδράσεις του κοινού ήταν άμεσες με αποτέλεσμα η ταινία να κοπεί στον αέρα και να πέσει μαύρο. Μάλιστα λέγετε ότι συγκεντρώθηκαν ακόμα και έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ πολίτες για να διαμαρτυρηθούν ενώ το τηλεφωνικό κέντρο "πήρε φωτιά" με εξαγριωμένους τηλεθεατές να κάνουν παράπονα.

Ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ2 αναγκάζεται σε παραίτηση και η είδηση για την κομμένη ταινία κάνει τον γύρω του κόσμου.

Η ταινία δεν ξαναέπαιξε πότε αφού σε ένα παιχνίδι της μοίρας αν και είχε προγραμματιστεί για προβολή το καλοκαίρι του 2013 έπεσε το μαύρο και έκλεισε η ΕΡΤ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της μουσικής για πάντα

Μουσική 07.05.2024
Οι 10 πιο επιδραστικές γυναίκες της ιστορίας της μουσικής

Ταινίες για να δεις μετά από ένα λουκούλλειο γεύμα

Σινεμά Προχτές
Χαλαρές και απολαυστικές ταινίες για τη χώνεψη

Cobra Kai: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix η έκτη σεζόν

TV Σειρές 02.05.2024
Η σειρά θα είναι χωρισμένη σε τρία μέρη

5 + 1 παράξενες θεωρίες για τα Φιλαράκια που έφτιαξαν οι φαν

TV Σειρές 02.05.2024
Η μια πιο ακραία από την άλλη