E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οργή για τον οδηγό στο Αίγιο: «Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος»

«Ο Γιαννάκης μας και η μητέρα μου δεν έχουν ταφεί κι ο φονιάς είναι έξω. Που είναι η δικαιοσύνη;»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 26/8/2019 | 17:19

Οργή για τον οδηγό στο Αίγιο: «Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος»

Ξεχειλίζει από οργή για τον δράστη, η κόρη της άτυχης γυναίκας και θεία του μόλις ενός έτους Ιωάννη που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και εκσφενδόνισε γιαγιά και εγγόνι πολλά μέτρα μακριά, χτες το απόγευμα στο χωριό Καμάρες του Αιγίου. Με πόνο καρδιάς αναφέρεται στην απόφαση του εισαγγελέα στο Ναυτοδικείο Πειραιά που άφησε ελεύθερο τον 28χρονο οδηγό.

«Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Γιαννάκης μας και η μητέρα μου δεν έχουν ταφεί κι ο φονιάς είναι έξω. Που είναι η δικαιοσύνη; Δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ο πόνος μας είναι μεγάλος» λέει με τρεμάμενη φωνή η κόρη της άτυχης Ευαγγελίας.

Ο μικρός Ιωάννης και η γιαγιά του Ευαγγελία, όπως συνήθιζαν κάθε απόγευμα, πήγαιναν την καθιερωμένη απογευματινή τους βόλτα. Αυτή τη φορά όμως έμελε να είναι και η τελευταία τους.

Αφέθηκε ελεύθερος ο δράστης!

Ο οδηγός, σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ο 28χρονος δεν είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά υπηρετεί τη θητεία του στο συγκεκριμένο Όπλο ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός καθώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν του έχει ασκηθεί δίωξη παρά μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πάντως μαρτυρίες από το Αίγιο κάνουν λόγο για απόπειρα του δράστη να εξαφανιστεί προσεγγίζοντας σκάφος που έχει στην ιδιοκτησία του και που βρισκόταν στην παραλία του Λόγγου, όπου και συνελήφθη.

Συγκλονισμένος ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ερινέου, Παναγιώτης Περλέγκας, δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πολύ καλός του φίλος έχασε μάνα κα παιδί από τη μια στιγμή στην άλλη. Όπως ο ίδιος λέει στο protothema.gr, τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές στο σπίτι του μικρού Ιωάννη και της άτυχης Ευαγγελίας: Βάφτισαν το αγοράκι τους και ένα μήνα μετά το είδαν να φεύγει από τη ζωή.

«Μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη στο χωριό μας. Ο πατέρας, που έχασε τη μάνα του και το παιδί του στο τραγικό δυστύχημα, είναι ένας πολύ καλός μου φίλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι συντετριμμένος και αδυνατεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του. Οι άνθρωποι τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές στο σπίτι τους γιατί βάφτισαν το γιο τους, το μικρό τους Ιωάννη και αύριο ετοιμάζονται για κηδείες» λέει o κ. Περλέγκας Παναγιώτης.

«Όπως ενημερώθηκα κι εγώ γιατί δεν ήμουν μπροστά στο τραγικό περιστατικό, ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κατευθυνόταν προς το Αίγιο και στην προσπάθειά του να περάσει κάποιο άλλο προπορευόμενο αυτοκίνητο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και χτύπησε τη γιαγιά με το μωρό που βρισκόταν μέσα στο καροτσάκι του. Η άτυχη Ευαγγελία, γιαγιά του μωρού, όπως κάθε απόγευμα, συνήθιζε να πηγαίνει το εγγονάκι της βόλτα. Δυστυχώς, όμως, ο ασυνείδητος οδηγός τους σκότωσε άδικα και τους δυο» πρόσθεσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος 18.11.2025
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό