E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως θα κυλίσει ο καιρός Φθινόπωρο και Χειμώνα

Τι λένε τα πρώτα στοιχεία

Δημοσίευση 14/8/2019 | 20:20

Πως θα κυλίσει ο καιρός Φθινόπωρο και Χειμώνα

Το δροσερό Καλοκαίρι θα φέρει έναν κρύο Χειμώνα ή θα κάνουμε Χριστούγεννα με λιακάδα; Τις απαντήσεις δίνει ο συγγραφέας-λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, που βλέπει τα «μερομήνια», κάνει νέες προβλέψεις του καιρού.

Πρώτα από όλα για να σας λύσουμε τις απορίες σας πληροφορούμε ότι «μερομήνια» είναι ένας πρακτικός τρόπος πρόβλεψης του καιρού που θα έχουμε το επόμενο 12μηνο. Όπως όλα στην επιστήμη της μετεωρολογίας στηρίζονται στη βάση της παρατήρησης διαφόρων καιρικών φαινομένων (άνεμος, υγρασία, σύννεφα). Το διάστημα της καταγραφής αυτών, που γίνεται τις πρώτες μέρες του όγδοου φεγγαριού (Αυγούστου) επειδή αυτός ο μήνας θεωρείτε η αρχή του χειμώνα.

Σε ότι αφορά τα μυστικά του ο δριμολόγος Μιχάλης Γεροντής αποκάλυψε: «Το βασικότερο στοιχείο του καιρού και της ατμόσφαιρας που επηρεάζει τις προβλέψεις είναι η θερμοκρασία των ημερών του Αυγούστου από 1-6 και 26 και έως 31. Επίσης η θάλασσα. Έχει κύμα; Έχει σκούρο χρώμα, έχει άσπρο χρώμα, έχει γαλάζιες λωρίδες; Γιατί οι γαλάζιες λωρίδες είναι χιόνι. Το σκούρο χρώμα σημαίνει λίγο ανομβρία και λίγο αέρα» και ο κύριος Γεροντής πρόσθεσε: «Για 34η χρονιά παρατηρώντας τα φυσικά σημάδια, είδα ολωσδιόλου διαφορετικά σημάδια φέτος σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα έχουμε συννεφιές και ελαφρές βροχοπτώσεις, πιο πολύ στο τέλος Οκτωβρίου».

Για το ξεκίνημα του χειμώνα ο δριμολόγος προβλέπει: «Ο Νοέμβριος θα είναι πολύ επικίνδυνος μήνας για όλους μας. Φοβάμαι ακραίες καταιγίδες – ίσως σφοδρές χαλαζοπτώσεις. Σφοδρότερα φαινόμενα θα συμβούν στον κυρίως κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας, από Στερεά Ελλάδα ως Μακεδονία. Προς το τέλος του Νοέμβρη ως τα μέσα Δεκεμβρίου συνεχίζονται οι βροχές, χωρίς σχεδόν καθόλου φαινόμενα χιονοπτώσεων, μόνο στις κορφές των βουνών, και όσο θα βαδίζουμε προς τα τέλη Ιανουαρίου 2020 ο χειμώνας θα γίνεται ήπιος».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση μοτοσικλέτας στο Περιστέρι: «Καρφώθηκα κάτω από ένα τζιπ, είχα πολλή αιμορραγία»

Ελλάδα 09.05.2025
«Θα το κυνηγήσουμε δικαστικά, προσπαθούμε να βρούμε τον οδηγό του αυτοκινήτου»

Πυροβολισμοί στον Κολωνό: Ένας ανήλικος τραυματίας

Ελλάδα 09.05.2025
Ατομα που επέβαιναν σε όχημα φέρεται να πυροβόλησαν έναν πεζό

Αυστηρότερο το πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Πολιτική 09.05.2025
Οι παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια και τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ

Ηλικιωμένος ανακύκλωσε… κατά λάθος 20.000 ευρώ

Ελλάδα 09.05.2025
Ευτυχώς, τα πήρε πίσω από το άτομο που τα βρήκε

Τραγωδία στην Ανδρο: Γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα

Ελλάδα 09.05.2025
Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αγροτικό Ιατρείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

Ελλάδα 09.05.2025
«Έμαθε για την περιουσία της από την πρώην νύφη της», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Πώς ένα ρατσιστικό σχόλιο μπορεί να συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια

Κόσμος 09.05.2025
Η τοπική κοινωνία του Ρότσεστερ στη Μινεσότα μοιάζει διχασμένη μπροστά σε μια ρατσιστική επίθεση με θύμα ένα πεντάχρονο αγόρι

Ο Αρης Μουγκοπέτρος πήρε εξιτήριο μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας

Ελλάδα 09.05.2025
Ο μουσικός τραυματίστηκε όταν έσκασε κροτίδα στα χέρια του με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δύο δάχτυλα του

ΕΕ και Ουκρανία ετοιμάζουν ειδικό δικαστήριο για τα ρωσικά εγκλήματα – «Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος»

Κόσμος 09.05.2025
Παράλληλα, εγκρίθηκε 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας

Καταδικάστηκε πρώην διοικητής νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας που είχε κακοποιήσει σeξουαλικά εργαζόμενη

Ελλάδα 09.05.2025
Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από την εργαζόμενη για τέλεση γενετήσιων πράξεων από τον κατηγορούμενο το 2021