E-Daily

Πόρτο Χέλι: Έτσι έγινε η φονική σύγκρουση

Ακαριαίος ο θάνατος των αντρών

Δημοσίευση 10/8/2019 | 10:51

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι (350 μέτρα από την ακτή), όταν φουσκωτό που μετέφερε 10 τουρίστες συγκρούστηκε με πολυεστερικό αλιευτικό, στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες ψαράδες.

Από τη σύγκρουση δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε. Οι επιβαίνοντες του φουσκωτού ήταν γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά).

Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου. Όσον αφορά τη γυναίκα, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Κέντρο Υγείας και εν συνεχεία σε νοσοκομείο. Παράλληλα, δεν υπάρχει αναφορά για τους επιβαίνοντες του φουσκωτού.

Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού - Διαβάστε εδώ

Οπως προκύπτει, ο θάνατος των δύο ανδρών ήταν ακαριαίος, ενώ το φουσκωτό, με βρετανική σημαία, εμβόλισε κυριολεκτικά το μικρότερο.

Αλκοτέστ στους Γάλλους μετά τη σύγκρουση

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση των σκαφών, στο σημείο κοντά στο Πόρτο Χέλι έσπευσαν πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη. Οι ενήλικες που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Επιπλέον, εξέταση επρόκειτο να γίνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Ακαριαίος ο θάνατος δυο ανδρών από την σύγκρουση των σκαφών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή «ΘΥΝΙ» Αργολίδας».

«Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. »

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.»

Τέλος, επισημαίνεται ότι «Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης».

Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, που είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην ακτή, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση ισχυρού σοκ.

Στο σημείο της τραγωδίας σπεύδει κλιμάκιο βατραχανθρωπών με τέσσερα σκάφη του Λιμενικού να ερευνήσει για τυχόν αγνοούμενους καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών στο ξύλινο σκάφος.

Προς το παρόν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δύο σκαφών δεν έχουν διευκρινιστεί, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί όταν οι Γάλλοι δώσουν κατάθεση, ωστόσο εκτιμάται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είδε το ξύλινο σκάφος μέσα στη νύχτα.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε περίπου 100 μέτρα από την ακτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ με την Γιου Τινγκ: «Είχαμε ραντεβού την ημέρα της εξαφάνισής της και δεν εμφανίστηκε ποτέ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο «μικροσκόπιο» το στίγμα του κινητού της – Πού εστιάζεται η έρευνα

Πανελλήνιες 2026: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για το Μηχανογραφικό – Τι πρέπει να ξέρετε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Από αύριο διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής Μηχανογραφικών για υποψήφιους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Θεσσαλονίκη: 30χρονος Κοσοβάρος συνελήφθη στη Δοϊράνη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Κροατία

Ελλάδα Χτες
Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εκκρεμούσε για υπόθεση παράνομης διακίνησης ανθρώπων

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο αστυνομικός μετά από τροχαίο με αγριογούρουνο

Ελλάδα Χτες
Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λευκάδας όπου και θα υποβληθεί σε ορθοπεδικό χειρουργείο

Αναστάτωση στην Πλαζ Πάτρας: Λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενη στον λαιμό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή (5/7) το πρωί

Βρετανός εμμονικός με τον Χάνιμπαλ διαμέλισε τη γειτόνισσά του και έδωσε χάρτη για να βρουν τη σορό: «Ήταν όνειρο ζωής»

Κόσμος Χτες
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς σκότωσε και τεμάχισε την Τζούλι Μπάκλεϊ μετά από καβγά - Η εισαγγελέας αποκάλυψε ότι ο δράστης έλεγε πως αν υπήρχε θεατρική παράσταση για τον Χάνιμπαλ Λέκτερ «θα ήταν ο ιδανικός για τον ρόλο, χωρίς καν να χρειαστεί πρόβες»

Πυρκαγιά στην Αγία Ελένη Τροιζηνίας: Εκκένωση προς Ανω Φανάρι μέσω 112 – 16 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
110 πυροσβέστες με 23 οχήματα, δέκα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο – Ανεμοι 6 μποφόρ δυσκολεύουν την κατάσβεση

Θρήνος για τον 33χρονο Γιάννη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Χανιά, η μηχανή του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο  33χρονος υπηρετούσε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και κατευθυνόταν στη μονάδα του για να αναλάβει υπηρεσία

Διπλό φονικό Αιγίου: Ίχνη αίματος βρέθηκαν έξω από το δωμάτιο των θυμάτων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αναλύσεις DNA βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μαρτυρίες εξετάζονται και τα νέα δεδομένα οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα

Σάμος: Νεκρός μετανάστης από το Σουδάν ‑ Διασώθηκαν 35 ακόμη άτομα

Κόσμος Χτες
Τα υπόλοιπα 35 άτομα που επέβαιναν στη λέμβο μεταφέρθηκαν στην ΚΕΔ Ζερβού, για να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη καταγραφή

Φρίκη για δύο γυναίκες που πήγαν στο Πακιστάν για επενδύσεις σε crypto: Απήχθησαν, βασανίστηκαν και βιάστηκαν ομαδικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ένα από τα δύο θύματα υποστήριξε ότι είχε προσκληθεί στο Ισλαμαμπάντ από τον εγγονό του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, ο οποίος της είχε υποσχεθεί επαγγελματικές γνωριμίες με επενδυτές για την εταιρεία της

Οργή στην Ιταλία με το ριψοκίνδυνο άλμα Αμερικανού influencer ‑ «Η λίμνη Κόμο δεν είναι λούνα παρκ»

E-Daily 3.Left Χτες
Δημόσια έκκληση από τους κατοίκους του Νέσσο για τον «επικίνδυνο τουρισμό» που προωθούν διάφοροι influencers - «Σεβαστείτε τα μέρη, σεβαστείτε όσους ζουν εκεί»