E-Daily

Πόρτο Χέλι: Έτσι έγινε η φονική σύγκρουση

Ακαριαίος ο θάνατος των αντρών

Δημοσίευση 10/8/2019 | 10:51

Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στη θέση Κοιλάδα, ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι (350 μέτρα από την ακτή), όταν φουσκωτό που μετέφερε 10 τουρίστες συγκρούστηκε με πολυεστερικό αλιευτικό, στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες ψαράδες.

Από τη σύγκρουση δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ μία γυναίκα τραυματίστηκε. Οι επιβαίνοντες του φουσκωτού ήταν γάλλοι τουρίστες (πέντε ενήλικοι και πέντε παιδιά).

Οι δύο νεκροί και η τραυματίας είναι Ελληνες κάτοικοι της περιοχής του Κρανιδίου. Όσον αφορά τη γυναίκα, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο Κέντρο Υγείας και εν συνεχεία σε νοσοκομείο. Παράλληλα, δεν υπάρχει αναφορά για τους επιβαίνοντες του φουσκωτού.

Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο ο χειριστής του φουσκωτού - Διαβάστε εδώ

Οπως προκύπτει, ο θάνατος των δύο ανδρών ήταν ακαριαίος, ενώ το φουσκωτό, με βρετανική σημαία, εμβόλισε κυριολεκτικά το μικρότερο.

Αλκοτέστ στους Γάλλους μετά τη σύγκρουση

Μετά τη σφοδρή σύγκρουση των σκαφών, στο σημείο κοντά στο Πόρτο Χέλι έσπευσαν πλωτά του λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη. Οι ενήλικες που επέβαιναν στο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε πρώτη αλκομέτρηση και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Επιπλέον, εξέταση επρόκειτο να γίνει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Ακαριαίος ο θάνατος δυο ανδρών από την σύγκρουση των σκαφών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες της 09-08-2019, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό σύγκρουσης ενός φουσκωτού σκάφους, περίπου 10 μέτρων, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά), με λέμβο περίπου 05 μέτρων, στην οποία επέβαιναν, όπως είναι μέχρι στιγμής γνωστό, τρεις (03) ημεδαποί (02 άνδρες και 01 γυναίκα), στη θαλάσσια περιοχή «ΘΥΝΙ» Αργολίδας».

«Από τη σύγκρουση προκλήθηκε η βύθιση της λέμβου, με αποτέλεσμα να ανασυρθούν χωρίς τις αισθήσεις τους, οι δύο άνδρες, ενώ η γυναίκα μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους. »

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα (04) πλωτά περιπολικά Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.»

Τέλος, επισημαίνεται ότι «Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μεταβαίνει στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης».

Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά, που είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί στην ακτή, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση ισχυρού σοκ.

Στο σημείο της τραγωδίας σπεύδει κλιμάκιο βατραχανθρωπών με τέσσερα σκάφη του Λιμενικού να ερευνήσει για τυχόν αγνοούμενους καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των επιβατών στο ξύλινο σκάφος.

Προς το παρόν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δύο σκαφών δεν έχουν διευκρινιστεί, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί όταν οι Γάλλοι δώσουν κατάθεση, ωστόσο εκτιμάται ότι ο χειριστής του ταχύπλοου δεν είδε το ξύλινο σκάφος μέσα στη νύχτα.

Η σύγκρουση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε περίπου 100 μέτρα από την ακτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!