E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα δικαστήρια ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις των γονέων

Δημοσίευση 8/8/2019 | 17:48

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα δικαστήρια ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών

Δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πατέρας των αδικοχαμένων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 19 ετών, από τη Γαλλία, που ασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από την πισίνα του ξενοδοχείου όπιου διέμεναν, στη Ρόδο, στις 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας rodiaki.gr, η δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, για λογαριασμό της οικογένειας των κοριτσιών, δια μέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου Βρυξελλών και Ρόδου Φίλιππου Εμμανουήλ Τσαλαχούρη και των δικηγόρων Ρόδου Κώστα Ταμπάκη και Ευαγγελίας Ταμπάκη.

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις των γονέων των δύο αδικοχαμένων νεαρών κοριτσιών που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές μαζί με την οικογένειά τους και πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.

Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 μόλις ετών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου στη Ρόδο, την ώρα της τραγωδίας βρισκόταν στο δωμάτιό του, καθώς είχε λήξει η βάρδιά του. Παρά ταύτα, ειδοποιήθηκε άμεσα για το συμβάν και όταν έσπευσε στην πισίνα είδε το ένα κορίτσι να επιπλέει.

«Περίπου στις 6:05 με 6:07 ξεκίνησα τη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου ότι η πισίνα έχει κλείσει. Αμέσως μετά έφυγα για το δωμάτιό μου, καθώς είχε τελειώσει το ωράριο μου» ανέφερε αρχικά ο ναυαγοσώστης και πρόσθεσε:

«Μόλις έφτασα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν έλα στην πισίνα επειγόντως. Εσπευσα άμεσα στην πισίνα και είδα την μία κοπέλα να επιπλέει. Την βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να της κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις. Η κοπέλα έκανε εμετό με τροφή και υγρά και έδειχνε να έχει σφυγμό. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και επιλήφθηκε του περιστατικού».

Για την τραγωδία που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο του μίλησε και ο διευθυντής της μονάδας, τονίζοντας ότι τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Στο ξενοδοχείο που είμαι διευθυντής έχουμε όλες τις άδειες λειτουργίας των τριών πισινών που διαθέτουμε, ενώ τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε δύο ναυαγοσώστες για κάθε πισίνα και λειτουργούν μέχρι τις 6. Στις 6:20 ενημερώθηκα για το περιστατικό στην πισίνα και πήγα προς τα εκεί, ενώ ήδη μέλη του προσωπικού, αλλά και ο ναυαγοσώστης παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε την κοπέλα», σημείωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου στη Ρόδο.

Στις 2 Αυγούστου ο δικηγόρος του ξενοδοχείου δήλωσε ότι κανένας «δεν κατάλαβε ότι πνίγονταν οι δύο αδερφές, ούτε ακούστηκαν φωνές».

Όπως είπε ο ίδιος, τα δύο κορίτσια μπήκαν στην πισίνα 20 λεπτά μετά το κλείσιμό της και πνίγηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και, κυρίως, χωρίς κανένας από τους παρόντες να καταλάβει το οτιδήποτε.

«Η τρίτη, 10χρονη αδελφή που ήταν μαζί τους, μάλιστα, γύρισε την πλάτη της και δεν κατάλαβε τίποτα», επισήμανε ο δικηγόρος για να συμπληρώσει ότι το περιστατικό δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν που ήταν στο σημείο.

«Υπήρχε κόσμος εκεί που δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν φώναξε κανένας τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!