E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απίθανη ζωή του πιο σπουδαίου τενίστα όλων των εποχών

Η αρχή, οι τίτλοι και η καταξίωση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 8/8/2019 | 01:12

Η απίθανη ζωή του πιο σπουδαίου τενίστα όλων των εποχών
@thestar.com.my

Μπορεί οι Bjorn Borg και John McEnroe να ήταν οι πρώτοι που έβαλαν το τένις στον παγκόσμιο χάρτη, όμως εκείνος που το απογείωσε ήταν ο Roger Federer. Σήμερα κλείνει τα 38 του χρόνια, έχοντας πίσω του μια πλούσια καριέρα, με 21 χρόνια στα γήπεδα κάθε επιφάνειας, 20 τίτλους Grand Slam και 82,2% ποσοστό νικών σε Grand Slam και ATP, σε περίπου 1.500 παιχνίδια.

Γεννήθηκε στην Βασίλεια της Ελβετίας και οι δυο γονείς του τον προέτρεψαν να παίξει τένις από τα 8 του. Στα 14 ήταν ήδη πρωταθλητής στη χώρα του, στην κατηγορία juniors. Στα 22 του, με μακρύ μαλλί, παίζει ήδη εξαιρετικό τένις και κερδίζει το πρώτο του Wimbledon. Θα ακολουθήσουν άλλα επτά. Την επόμενη κιόλας χρονιά, θα αρχίσουν οι χορηγίες, που μαζί με τα λεφτά από τους τίτλους θα τον κάνουν τον πιο πλούσιο τενίστα και έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές του κόσμου.

https://www.sportingnews.com/g00/au/tennis/news/wimbledon-2018-roger-federer-2003-seeds-andre-agassi-lleyton-hewitt/nxo3nw0ncq3c1ezvy5ccq7aay?i10c.ua=1&i10c.encReferrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8%3d&i10c.dv=13

@sportingnews.com

Ακόμα και σήμερα, σε αυτή την ηλικία, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος του αθλήματος. Μόνο από τους τίτλους στο τένις, έχει κερδίσει 126 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο από μι καριέρα γεμάτη επιτυχίες, δεν έλειψαν οι απογοητεύσεις και μια τραγωδία. Τον Αυγουστο του 2002, ο προπονητής που είχε από μικρός έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο Αυστραλός Peter Carter ήταν κάτι περισσότερο από προπονητής για τον Roger. Ήταν φίλος, μέντορας και κείνος που από τα 9 του χρόνια διέκρινε κάτι μοναδικό σε αυτόν.

Από τότε κάθε χρόνο, πληρώνει τα έξοδα στους γονείς του για να παρακολουθήσουν από την πρώτη σειρά το Αυστραλιανό Όπεν. Όποτε μιλάει για τον Carter δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Ίσως τα επόμενα χρόνια, εκτός από τον εαυτό του, να έπαιζε και για εκείνον.

Η τεχνική του Φέντερερ είναι ανεπανάληπτη. Τόσο στο forehand, όσο και στο backhand αλλά και γενικότερα. Μερικές φορές είναι σαν να μιλάει στην μπάλα, ενώ το αρχοντικό του στυλ μέσα στο γήπεδο είναι τόσο αέρινο, που είναι σαν να χορεύει. Ίσως να μη δούμε ποτέ ξανά έναν τόσο άρτιο τεχνικά παίκτη.

Η κόντρα του με τον Nadal, σίγουρα τον έκανε καλύτερο. Και η τίτλοι έρχονταν ο ένας μετά τον άλλο. Στο πλευρό του, από το 2009 είναι η γυναίκα του Mirka, με την οποία απέκτησε 4 παιδιά. Η πορεία του, όσο τα χρόνια περνούσαν, συνέχισε να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Ακόμα και σήμερα, βρίσκεται στο No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και όπως λέει ο ίδιος, σε αυτή την ηλικία, το ranking είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει.

https://www.atptour.com/en/news/federer-wimbledon-2019-qf-reaction

@atptour.com

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για τον σπουδαιότερο τενίστα όλων των εποχών. Έχει μπει 29 φορές στο Βιβλίο Γκίνες, τις περισσότερες από κάθε άλλον σε έναν μόνο τομέα. Οι αριθμοί μπορεί να μιλούν από μόνοι τους, αλλα όποιος είχε την τύχη να παρακολουθήσει την πορεία του Roger Federer όλα αυτά τα χρόνια, θα δει ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του ήταν πως έκανε το τένις καλύτερο. Έθεσε ψηλά τον πήχη για τους υπόλοιπους και έκανε το άθλημα πιο εντυπωσιακό και fun to watch.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα Χτες
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949