E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγραψε ιστορία ο Γκολομέεβ με το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έγινε ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/7/2019 | 19:27

Έγραψε ιστορία ο Γκολομέεβ με το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο

Μια ιστορική επιτυχία κατέγραψε σήμερα η ελληνική κολύμβηση. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ με επίδοση 21.45 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας και έγραψε ιστορία.

Ο Γκολομέεβ έγινε μόλις ο 2ος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο στην κολύμβηση.

Το μετάλλιο αυτό ήρθε 15 χρόνια μετά από το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος μαζί με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, πίσω από τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ που πήρε το χρυσό με 21.04 (ρεκόρ αγώνων).

Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη για τον 26χρόνο κολυμβητή που γεννήθηκε στην Βουλγαρία αλλά στην Ελλάδα έκανε τα όνειρα του πραγματικότητα. Το πέτυχε στην 4η του παρουσία σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και ενώ είχε μια 7η θέση το 2015 στο Καζάν και πάλι μια 7η το 2017 στη Βουδαπέστη.

Ο Γκολομέεβ δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ (21.44) το οποίο του είχε χαρίσει το 2018 στη Γλασκώβη το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά άφησε πίσω του στο Παγκόσμιο τον πρωταθλητή Ευρώπης Μπέντζαμιν Πράουντ ο οποίος έμεινε 5ος.

Ο Έλληνας κολυμβητής δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του τελικού:

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά. Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια. Θέλω να το αφιερώσω στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου που δεν είναι εν ζωή. Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα».

Για την ιστορία, πρωταθλητής κόσμου αναδείχθηκε ξανά ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος μάλιστα με 21.04 κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων του Βραζιλιάνου Σέζαρ Σιέλο Φίλιο, το οποίο άντεχε από τη διοργάνωση του 2009 στη Ρώμη. Πίσω από τον Γκολομέεβ και εκτός βάθρου έμειναν, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ (τέταρτος), ο Βρετανός πρωταθλητής Ευρώπης Μπεν Πράουντ (πέμπτος) και ο έτερος Αμερικανός του τελικού, ο Μάικλ Άντριου (έκτος).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος