E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγραψε ιστορία ο Γκολομέεβ με το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ έγινε ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/7/2019 | 19:27

Έγραψε ιστορία ο Γκολομέεβ με το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο

Μια ιστορική επιτυχία κατέγραψε σήμερα η ελληνική κολύμβηση. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ με επίδοση 21.45 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας και έγραψε ιστορία.

Ο Γκολομέεβ έγινε μόλις ο 2ος αθλητής από την Ελλάδα που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο στην κολύμβηση.

Το μετάλλιο αυτό ήρθε 15 χρόνια μετά από το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος μαζί με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, πίσω από τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ που πήρε το χρυσό με 21.04 (ρεκόρ αγώνων).

Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη για τον 26χρόνο κολυμβητή που γεννήθηκε στην Βουλγαρία αλλά στην Ελλάδα έκανε τα όνειρα του πραγματικότητα. Το πέτυχε στην 4η του παρουσία σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και ενώ είχε μια 7η θέση το 2015 στο Καζάν και πάλι μια 7η το 2017 στη Βουδαπέστη.

Ο Γκολομέεβ δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ (21.44) το οποίο του είχε χαρίσει το 2018 στη Γλασκώβη το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά άφησε πίσω του στο Παγκόσμιο τον πρωταθλητή Ευρώπης Μπέντζαμιν Πράουντ ο οποίος έμεινε 5ος.

Ο Έλληνας κολυμβητής δήλωσε μετά την ολοκλήρωση του τελικού:

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα, ήμουν έτοιμος, το ήθελα πάρα πολύ, ήμουν συγκεντρωμένος και πολύ χαρούμενος και με το χρόνο, ήταν ένα εκατοστό από το πανελλήνιο μου ρεκόρ. Ένιωθα ωραία, έβλεπα από δίπλα μου τον Φράτους. Προσπάθησα πολύ στα τελευταία μέτρα και μου βγήκαν σχεδόν όλα σωστά. Δε θα πω ότι το περίμενα, αλλά πίστευα ότι αν τα κάνω όλα σωστά θα ήμουν στα μετάλλια. Θέλω να το αφιερώσω στο θείο μου και στη θεία μου, στην γυναίκα μου τη Λίντζι και στον πατέρα μου που δεν είναι εν ζωή. Είναι το δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την Ελλάδα μετά του Γρηγοριάδη το 2005 και ακόμα δεν το πιστεύω πραγματικά. Αυτό μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω για του χρόνου που είναι Ολυμπιακή χρονιά. Ναι, πραγματικά μου ανοίγει την όρεξη και πραγματικά θα προσπαθήσω δυνατά να δουλέψω πιο σκληρά να βελτιώσω ό,τι ατέλειες έχω και να πάω ακόμα καλύτερα».

Για την ιστορία, πρωταθλητής κόσμου αναδείχθηκε ξανά ο Αμερικανός Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος μάλιστα με 21.04 κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων του Βραζιλιάνου Σέζαρ Σιέλο Φίλιο, το οποίο άντεχε από τη διοργάνωση του 2009 στη Ρώμη. Πίσω από τον Γκολομέεβ και εκτός βάθρου έμειναν, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος Βλαντιμίρ Μορόζοφ (τέταρτος), ο Βρετανός πρωταθλητής Ευρώπης Μπεν Πράουντ (πέμπτος) και ο έτερος Αμερικανός του τελικού, ο Μάικλ Άντριου (έκτος).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ισραήλ απείλησε με «επτά φορές πιο ισχυρά» αντίποινα μετά τον πύραυλο των Χούθι σε αεροδρόμιο

Κόσμος 04.05.2025
«Αυτός που μας πλήττει θα πληγεί επτά φορές πιο ισχυρά», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Ίσραελ Κατς σε σύντομη ανακοίνωσή του

Κοινωνικός τουρισμός: Μέχρι πότε οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιταγή

Οικονομία 04.05.2025
Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι δεν χρησιμοποιήσουν το σύνολο των επιταγών αποκλείονται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των δύο επόμενων περιόδων

Βέροια: Αυτοκίνητο παρέσυρε 8χρονο ‑ Το όχημα πέρασε από πάνω του

Ελλάδα 04.05.2025
Το όχημα πέρασε κυριολεκτικά πάνω από το παιδί, το οποίο ως εκ θαύματος δεν έπαθε το παραμικρό, καθώς το όχημα ήταν υπερυψωμένο

Kirk Medas: Πέθανε σε ηλικία 33 ετών ‑ Η φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο

Κόσμος 04.05.2025
Τεράστια θλίψη προκάλεσε στον κόσμο της αμερικανικής τηλεόρασης ο πρόωρος χαμός του Κερκ Μέντας (Kirk Medas), που έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή που είχε στο ριάλιτι «Floribama Shore».

Διπλωματικές πηγές για την επίσκεψη Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη

Κόσμος 04.05.2025
Πώς σχολιάζουν διπλωματικές πηγές την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα Κατεχόμενα

Μητσοτάκης: Ύψιστη προτεραιότητα τα τρένα ‑ Περισσότερα εναέρια μέσα και πυροσβέστες φέτος για τις πυρκαγιές

Πολιτική 04.05.2025
Ο πρωθυπουργός μίλησε, στην κυριακάτικη ανάρτησή του, για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και της Υγείας

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα επιτέθηκε στον σύντροφό της με μαχαίρι και τον τραυμάτισε

Ελλάδα 04.05.2025
Διασώστες σταθεροποίησαν την κατάσταση του τραυματία, ο οποίος διεκομίσθη στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Έρχεται «μπόνους θέρμανσης»: Ποιοι θα δουν φουσκωμένη τη 2η δόση

Οικονομία 04.05.2025
Η συγκεκριμένη δόση αφορά αγορές καυσίμων που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Οκτωβρίου 2024 έως και τις 30 Μαρτίου 2025

Πώς θα λειτουργήσει ο Προσωπικός Αριθμός του πολίτη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ελλάδα 04.05.2025
Ο προσωπικός αριθμός αναμένεται μέσα στον Μάιο

Θεσσαλονίκη: Τι ερευνούν οι Αρχές ‑ Η 38χρονη είχε εμπλοκή με τον «Πεταλούδα»

Κόσμος 04.05.2025
Η γυναίκα ενώ άναψε το φιτίλι της βόμβας και αρχικά απομακρύνθηκε για λίγα μέτρα, στη συνέχεια επέστρεψε με τον μηχανισμό τελικά να εκρήγνυται σκοτώνοντας την ακαριαία