E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χρωστούσε στη ΔΕΗ 23.000 ευρώ αλλά είχε βίλα 1.000 τμ

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό

Δημοσίευση 26/7/2019 | 18:05

Χρωστούσε στη ΔΕΗ 23.000 ευρώ αλλά είχε βίλα 1.000 τμ

Είχε βίλα αξίας 1.000 τετραγωνικών. Αλλά ήθελε να μπει στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ για να πληρώνει λιγότερα. Και μπήκε μόνο που χρησιμοποίησε (φυσικά) πλαστά πιστοποιητικά για να το καταφέρει. Αλλά και πάλι δεν πλήρωνε το ρεύμα. Και έγινε, εκτός από πλούσιος ιδιοκτήτης ακινήτου στην Κηφισιά και μεγαλοοφειλέτης της ΔΕΗ.

Η υπόθεση μόνο οργή προκαλεί. Ή πιο… σωστά, ξανά προκαλεί γιατί δεν είναι καινούργια. Είχε αποκαλυφθεί το 2017 όμως η κατάσχεση άργησε δυο χρόνια! Τώρα κατάφερε η ΔΕΗ να του κάνει κατάσχεση για το χρέος που είχε φτάσει στα… ύψη.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, η οφειλή του εν λόγω καταναλωτή είχε ξεπεράσει τις 23.000 ευρώ, ενώ κάθε προσπάθεια για είσπραξη των οφειλών είχε πέσει στο κενό! Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2017, ύστερα από έρευνα των υπηρεσιών της ΔΕΗ, ωστόσο τα μέτρα για την είσπραξη του χρέους λαμβάνονται τώρα.

Η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπερβαίνουν συνολικά τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ αποτελεί βασικό στοιχείο της προσπάθειας διάσωσης της επιχείρησης που είναι αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών, αλλά και της αύξησης του κόστους παραγωγής.

Περιλαμβάνεται σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στα μέτρα εξυγίανσης της ΔΕΗ, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας της επιχείρησης και με έμφαση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Όπως επισημαίνει ο υπουργός, μόλις 60.000 καταναλωτές χρωστούν περίπου 800 εκατομμύρια στην εταιρία, ενώ για τους κοινωνικά αδύναμους καταναλωτές θα υπάρχει ειδική μέριμνα. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών με στόχο την είσπραξη 300 – 400 εκατομμυρίων ευρώ, ει δυνατόν μέσα στον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την ανάθεση παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών λειτουργικής υποστήριξης στη διαχείριση του πελατολογίου με ληξιπρόθεσμες οφειλές, στην εταιρεία QUALCO, έναντι τιμήματος 15.000.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Κόσμος Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 3.Left Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής