E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Δημοσίευση 19/7/2019 | 10:34

Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης αναλαμβάνει και επισήμως το τιμόνι της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.   

Θα ακολουθήσουν οι κρίσεις στις υπόλοιπες βαθμίδες του Σώματος.

Ο κ. Καραμαλάκης ήταν μέχρι σήμερα Υπαρχηγός του Σώματος και εκτελούσε χρέη Αρχηγού από την ημέρα της παραιτήσεως του προκατόχου του, Αριστείδη Ανδρικόπουλου. 

Το βιογραφικό του

O Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αχαρνών - Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί του Νόμου Έβρου το 1964.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988. Ολοκλήρωσε ευδόκιμα τις σπουδές του στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσηςεπιτελών στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. το 2000.

Συμμετείχε με επιτυχία σε επιμορφωτικά σεμινάρια για θέματα Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ναρκωτικών, Τεχνικών και Τακτικής Προανάκρισης, Αυτοάμυνας, Οπλοτεχνικής και Αυτοπροστασίας, Καταπολέμησης Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, Τροχαίας, Σχέσεων Αστυνομίας και Κοινού, Διαχείρισης Κρίσιμων και Έκτακτων Περιστατικών. Εκπροσώπησε το Σώμα σε ομάδες εργασίας, συνέδρια και ημερίδες με αντικείμενο ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, αλλά και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συντέλεσε καθοριστικά στην εδραίωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ασκώντας για ικανό χρονικό διάστημα καθήκοντα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών.

Διετέλεσε ενεργό στέλεχος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των αστυνομικών συνδικάτων (CESP), συνεισφέροντας με την εμπειρογνωμοσύνη του στη διαδικασία εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών, ως Διοικητής, σε μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός υπηρέτησε με τον βαθμό του Ταξιάρχου από τον Μάρτιο του 2012, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 που προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Κατά την εκεί θητεία του, είχε, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον συντονισμό για την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού της Ειδομένης, το Μάιο του 2016.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του προϊσταμένου επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ από 05/08/2018 έως 01/11/2018 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού.

Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, για την υπηρεσιακή του απόδοση και για την αστυνομική του δράση πλήθος επαίνων και ηθικών αμοιβών. Έχει παρασημοφορηθεί με τους Αργυρούς Αστέρες του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και του Φοίνικα, με τα μετάλλια του του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και του Φοίνικα, αλλά και τους προβλεπόμενους Χρυσούς Σταυρούς, καθώς επίσης και με τις διαμνημονεύσεις της Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’, Β΄& Γ’ Τάξεως, της Αστυνομικής Αξίας Α’, Β΄& Γ’ Τάξεως και της Αξίας και της Τιμής Β’ & Γ΄ Τάξεων.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρία Αντωνογιαννάκη: Ανατροπή για την αιτία θανάτου της δημοσιογράφου – Τι έδειξε η ιατροδικαστική

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ανατροπή στις αρχικές εκτιμήσεις για τον αιφνίδιο θάνατο της δημοσιογράφου, Μαρίας Αντωνογιαννάκη

Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε αίτηση στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση Predator

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αίτηση, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση της παγίδευσής του -όπως αναφέρει- με το κατασκοπευτικό λογισμικό

Parkout: Η νέα εφαρμογή του Δήμου Αθηναίων για το πάρκινγκ ‑ Πώς θα λειτουργεί

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο Δήμος Αθηναίων παρουσίασε και τις περιοχές στις οποίες θα εφαρμοστεί το Parkout

Σκληρή ανακοίνωση της UEFA κατά της FIFA για τον Μπαλογκάν: Πρωτοφανής, ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Ο Αμερικανός άσος είδε την κόκκινη κάρτα, αλλά... θα παίξει κανονικά με το Βέλγιο μετά από απόφαση της FIFA και συνομιλία του Ινφαντίνο με τον Τραμπ

Υπόθεση Μπάλογκαν: Η κόκκινη κάρτα που άνοιξε «πόλεμο» για Τραμπ, FIFA και την αξιοπιστία του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left 06.07.2026
Η υπόθεση του Φόλαριν Μπάλογκαν ανέτρεψε αυτή τη βεβαιότητα. Ο κορυφαίος σκόρερ των Ηνωμένων Πολιτειών θα αγωνιστεί τελικά απέναντι στο Βέλγιο, παρότι είχε

Βίντεο‑ντοκουμέντο: Πήγε να ληστέψει ζαχαροπλαστείο στη Νίκαια με ψεύτικο πιστόλι και η υπάλληλος τον κυνήγησε με... σφουγγαρίστρα

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Η υπάλληλος αντέδρασε όταν κατάλαβε ότι δεν κινδύνευε – «Πυροβόλησε, αλλά ήταν μόνο καψούλια», λέει ο ιδιοκτήτης

Πάτρα: Eπίθεση με κατσαβίδι σε εργαζόμενο νυχτερινού κέντρου επειδή δεν άφησε 2 άτομα να περάσουν

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Συνολικά 9 χτυπήματα δέχθηκε ο εργαζόμενος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται

Ανακοπή καρδιάς υπέστη η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της

Ελλάδα 06.07.2026
Θλίψη στην Κρήτη από τον ξαφνικό χαμό της 46χρονης - Τι έδειξε η κάμερα πριν βρεθεί νεκρή στο αυτοκίνητό της  – Στις 16:00 η κηδεία της στο Ηράκλειο

Βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στη Νάξο, ντροπή για όλους μας, λέει ο διευθυντής ‑ Δείτε φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 06.07.2026
Με δημόσια παρέμβασή του, ο διευθυντής εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή του για το περιστατικό, κάνοντας λόγο για μια πράξη που δεν πλήττει μόνο ένα κτήριο, αλλά τις αξίες της Παιδείας και του πολιτισμού

Διάρρηξη στο μουσείο Lalique στη Γαλλία: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας περίπου 4 εκατ. ευρώ

Κόσμος 06.07.2026
Οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για τους δράστες