E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχονται αυξήσεις στη ΔΕΗ

Τέθηκε ζήτημα αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ

Δημοσίευση 17/7/2019 | 20:29

Έρχονται αυξήσεις στη ΔΕΗ

Ζήτημα αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ τέθηκε την Τετάρτη στο συνέδριο του Economist, τόσο από τους εκπροσώπους της Επιχείρησης όσο και από την αγορά.

«Καταλαβαίνω την κυβέρνηση, τόσο την προηγούμενη όσο και την παρούσα, που δεν θέλουν να μετακυλιστεί η αύξηση του κόστους στους καταναλωτές. Αν είχε γίνει αυτό στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, η ΔΕΗ θα μπορούσε να εκδώσει ομολογιακό δάνειο με ικανοποιητικούς όρους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Γιώργος Ανδριώτης. «Η αύξηση του κόστους για τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και για το φυσικό αέριο δεν καλύπτεται από τα τιμολόγια και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροπαραγωγής της Μυτιληναίος, Ντίνος Μπενρουμπή, ανέφερε ότι, αν μια επιχείρηση χάνει χρήματα, θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων. «Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις. Τουλάχιστον, δεν μπορεί να γίνονται υπερβολικές εκπτώσεις. Δεν ξέρω πώς θα διαχειριστεί η ΔΕΗ το 10% της έκπτωσης για τους συνεπείς πελάτες, χρειάζεται όμως κοστοστρέφεια» τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να ανταγωνιστεί μία ζημιογόνα επιχείρηση, ενώ προσέθεσε πως είναι αντι-οικονομικό να παραμένουν σε λειτουργία λιγνιτικές μονάδες, που έπρεπε να έχουν κλείσει, κρατώντας εκτός μονάδες φυσικού αερίου. Όπως σημείωσε, δεν έχουμε ανοιχτή αγορά και το εργαλείο των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) έφθασε στο τέλος του, καθώς στη σημερινή δημοπρασία έμειναν αδιάθετα τα 200 από τα 700 μεγαβάτ.

Πάντως, τόσο ο κ. Ανδριώτης όσο και ο κ. Μπενρουμπή σημείωσαν ότι η ΔΕΗ δεν καταρρέει, με τον αντιπρόεδρο της Επιχείρησης να επισημαίνει πως από το 2015 το χρέος της ΔΕΗ έχει μειωθεί κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι επενδύσεις πέρσι ήταν 750 εκατομμύρια και φέτος θα διαμορφωθούν σε 790 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος, δε, στον διαγωνισμό για την πώληση λιγνιτικών μονάδων, που δεν προσέλκυσε ενδιαφέρον επενδυτών, είπε ότι αυτό συνέβη λόγω πολιτικής συγκυρίας, ενώ υποστήριξε ότι ένα παραγωγικό μείγμα μαζί με υδροηλεκτρικά θα μηδενίσει την αξία των λιγνιτικών μονάδων και θα περιορίσει τον ανταγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!