E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπ. Παιδείας: Αλλαγές στην ώρα που θα ανοίγουν τα σχολεία

Τι δήλωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2019 | 20:13

Υπ. Παιδείας: Αλλαγές στην ώρα που θα ανοίγουν τα σχολεία

Ανακούφιση για πολλούς γονείς μετά τις πρωινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, κας. Νίκης Κεραμέως στον ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα η υπουργός ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργιάς των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4,5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επομένη χρόνια.

«Δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους» ξεκαθάρισε, παρά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν, επισήμανε η υπουργός, προεκλογική θέση της ΝΔ.

«Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την υπουργό, τα παλιά ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001, αλλά αυτό δεν εφαρμοζόταν αυτό στην πράξη… Εμείς, τόνισε η κ. Κεραμέως, πιστεύουμε στην τεχνολογική εκπαίδευση και στην τεχνολογικής εκπαίδευσης εν συνόλω, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απόπειρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

«Κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα. Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;» διερωτήθηκε.

«Μού ήρθε προχθές μια από τις πρώτες αποφάσεις για υπογραφή, ήταν έγκριση για εκδρομή κάποιων παιδιών που θελαν να πάνε σε μια Ολυμπιάδα» σχολίασε η υπουργός στιγματίζοντας το ιδιαίτερα γραφειοκρατικό σύστημα που επικρατεί στην παιδεία.

Όπως εξήγησε για τα θρησκευτικά, «υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης , αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές… Και δεν είναι μόνο αυτό».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Η στιγμή που 33χρονος τρανς προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο

Κόσμος 02.05.2024
Ο 33χρονος βρισκόταν στην λίστα των εγκληματιών για σeξουαλικά εγκλήματα από το 2011

Greek Mafia: Αυτοί είναι οι 8 της εγκληματικής οργάνωσης για συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia

Ελλάδα 02.05.2024
Πρόκειται για τα μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες Σκαφτούρου, Ρουμπέτη και Μουζακίτη

Τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά

Ελλάδα Χτες
Ένας από τους τραυματίες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση

«Ευχαριστούμε αμερικανικά Πανεπιστήμια»: Μηνύματα ευγνωμοσύνης από Παλαιστίνιους στη Γάζα

Κόσμος Χτες
«Ευχαριστούμε, φοιτητές για την αλληλεγγύη σας προς τη Γάζα, το μήνυμά σας έφτασε»

Από σήμερα σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας: Ποια αδικήματα οδηγούν απευθείας σε φυλάκιση

Ελλάδα Χτες
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, από το βήμα της βουλής χθες ανέλυσε τις αλλαγές που φέρνει μεταξύ άλλων ο νέος νόμος

Κρήτη: Πέθανε η 44χρονη που έπαθε ανακοπή στο κέντρο του Ηρακλείου μπροστά στο παιδί της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα κατέρρευσε στη μέση του δρόμου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν επανήλθε

Μεξικό: Χαμός σε γάμο ‑ 100 καλεσμένοι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση

Κόσμος Χτες
Βίντεο από τις πρώτες βοήθειες στους προσκεκλημένους

Κοζάνη: Συναγερμός για νεαρό αγόρι που κατανάλωσε φυτοφάρμακο

Ελλάδα Χτες
Το αγόρι μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο, οπου στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για να βρεθεί το φάρμακο - αντίδοτο