E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκ: Καθηγητής έβαζε σπουδάστριες να υπογράφουν «συμβόλαια σκλαβιάς» για σeξι ντύσιμο

Απαιτούσε υπακοή στις ορέξεις του

Δημοσίευση 10/7/2019 | 10:07

Σοκ: Καθηγητής έβαζε σπουδάστριες να υπογράφουν «συμβόλαια σκλαβιάς» για σeξι ντύσιμο

Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε ο πρώην δικαστής του Μπάρι και καθηγητής σε ανώτατη σχολή δικαστών Φραντσέσκο Μπελόμο, εναντίον του οποίου εκκρεμούν κατηγορίες για κακομεταχείριση τεσσάρων γυναικών, τριών υποτρόφων και μίας ερευνήτριας, στις οποίες είχε επιβάλλει κανόνες ένδυσης --με μίνι φούστες και ρουζ-- απαγόρευση να παντρευτούν, ενώ κατηγορείται και για σeξουαλική μεταχείριση και εκβιασμού μίας άλλης σπουδάστριας, την οποία τιμώρησε όταν παρέβη τους όρους του «συμβολαίου σκλαβιάς» που την ανάγκασε να υπογράψει.

Τα γεγονότα, με βάση το κατηγορητήριο που συνέθεσε η δικαστίνα του Μπάρι Αντονέλα Καφάνια και ερευνούν οι καραμπινιέροι, αναφέρονται στο διάστημα 2011-18 και θύματά του Μπελόμο ήταν σπουδάστριες τις οποίες εξωθούσε να συνάψουν αισθηματικό δεσμό μαζί του, «με δέλεαρ υποτροφίες που προσέφεραν ιδιωτικές εταιρείες», που εξασφάλιζαν μεταξύ των άλλων «δωρεάν σπουδές και προσωπική διδακτική βοήθεια». Με το πρόσχημα αυτό, τονίζεται στο κατηγορητήριο «επέλεγε και προσέγγιζε τις σπουδάστριες που τον ενδιέφεραν και ασκούσε πάνω τους προσωπικό και σeξουαλικό έλεγχο», βάζοντάς τες να υπογράφουν συμβόλαιο υπακοής, που επέβαλε «ενδυματολογικό κώδικα» και «κώδικα συμπεριφοράς».

Μάλιστα, στην επιλογή του τον συνεπικουρούσε και ο συνάδελφός του πρώην δικαστής του Ροβίγκο Ντάβιντε Νάλιν, ο οποίος έπαιρνε συνεντεύξεις από τις «υποψήφιες», παρακολουθούσε εάν τηρούσαν τους «κανόνες συμπεριφοράς κι ένδυσης του συμφωνητικού» και έλεγχε τις παραβάσεις, προτείνοντας ποινές. Μάλιστα, ο Μπελόμο κατέφευγε και σε εκβιασμούς, όπως στην περίπτωση μίας σπουδάστριας την οποία εξανάγκασε να μη δεχθεί μία θέση εργασίας ως τηλεπαρουσιάστρια, «διότι δεν συνάδει με την εικόνα της μελλοντικής δικαστίνας», απειλώντας την ότι θα «της κόψει την υποτροφία».

Ο Μπελόμο μάλιστα ερευνάται και για την κατηγορία της συκοφάντησης και απειλής κατά του νυν πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε. Η κατηγορία, που περιλαμβάνεται στη διαταγή της κατ' οίκον κράτησης, αφορά γεγονότα του 2017, όταν ο Κόντε ήταν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης και πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής, που είχε καλέσει σε απολογία τον Μπελόμο. Επίσης, κατηγορείται για απειλές και κατά της Κοντσέτα Πλανταμούρα, επίσης μέλους της πειθαρχικής επιτροπής, που τον καταδίκασε για αθέμιτο και παράνομο τρόπο άσκησης της δικαστικής εξουσίας», απονέμοντας με αυθαίρετο και προσωπικό τρόπο δικαιοσύνη κατά παράβαση των δικαστικών και νομικών διαδικασιών.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο συμπεριφοράς και ένδυσης, οι σπουδάστριες ήσαν υποχρεωμένες να φροντίζουν την εμφάνισή τους με βάση διαβαθμίσεις στις εργασιακές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις. Δηλ. όφειλαν να ντύνονται «κλασικά» (με αντίστοιχο μήκος μίνι, πάντοτε, φούστας ) στις «γραφειοκρατικές υποχρεώσεις», με «ενδιάμεσο ένδυμα» (πιο κοντή μίνι φούστα) σε «μαθήματα και συνέδρια» και με «ακραίο» (ακόμη κοντύτερη μίνι φούστα) στις «κοινωνικές εκδηλώσεις». Επίσης όφειλαν να ελέγχουν την κίνησή τους, τις χειρονομίες και την ομιλία τους. Επίσης, περιγράφονταν στο ίδιο «συμβόλαιο» το είδος κάλτσας, παπουτσιών, με τακούνι 8-12 εκατ., τα επιτρεπόμενα πανωφόρια, και του ρουζ για τα χείλη και το μακιγιάζ και το χρώμα στα νύχια.

Ένα από τα θύματα είχε εκμυστηρευθεί στην αδελφή της ότι ο Μπελόμο την είχε εξαναγκάσει να υπογράψει «συμβόλαιο σκλαβιάς» και όταν παραβίαζε τους όρους της, είχε αφήσει υπαινιγμούς στο περιοδικό της σχολής για «λεπτομέρειες της ιδιωτικής της ζωής». Μάλιστα, είχε προκηρύξει έναν διαγωνισμό, μεταξύ των σπουδαστών της σχολής, με έπαθλο μία υποτροφία, που θα δινόταν σε όποιον προσέφερε την καλύτερη εξήγηση για τη συμπεριφορά της αυτή. Η ίδια τόνισε στις Αρχές πως «εν τέλει αρνήθηκα την υποτροφία, όμως τρομοκρατήθηκα από την αντίδρασή του», ενώ η συμπεριφορά του «της προξενούσε φόβο». Ο Μπελόμο ασκούσε ασφυκτικό έλεγχο στις δημοσιεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις νυκτερινές εξόδους και στις συναναστροφές τους, απαιτώντας να σβήνουν φίλους-ες, φωτογραφίες. Μία άλλη περιέγραψε πως της απαίτησε «να γονατίσει και να του ζητήσει συγγνώμη» για παράβαση των ίδιων όρων. Ο Μπελόμο μάλιστα απειλούσε τα θύματά του «με συνέπειες σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο» και «με νομικές διώξεις, βάσει του ποινικού και αστικού κώδικα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών