E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σάλος με τις Γερμανίδες και την τόπλεs ηλιοθεραπεία λόγω καύσωνα μέσα στην πόλη

Στη Γερμανία, η κατάσταση είναι δραματική με τη ζέστη

Δημοσίευση 27/6/2019 | 15:14

Σάλος με τις Γερμανίδες και την τόπλεs ηλιοθεραπεία λόγω καύσωνα μέσα στην πόλη

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές των χωρών της Ευρώπης που φλέγονται από τις υψηλές θερμοκρασίες κι έχουν προκαλέσει ήδη τον 8άνατο δεκάδων ανθρώπων, την ώρα που στο Μόναχο οι γυναίκες γδuνονται για να δροσιστούν.

Στη Γερμανία, η κατάσταση είναι δραματική σε πολλές περιοχές ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα χειρότερα έπονται. Σήμερα οι αρχές κατέγραψαν τα τρία πρώτα θύματα του καύσωνα.

Την ίδια ώρα, στο Μόναχο, πολλές γυναίκες που επέλεξαν γuμνόστηθες να κάνουν ηλιοθεραπεία στις όχθες του ποταμού Ίσαρ, δέχτηκαν επίπληξη από την αστυνομία, προκαλώντας κύμα αλληλεγγύης.

Για τα γερμανικά ΜΜΕ η κίνηση αυτή των γυναικών έχει προκαλέσει δημόσια αντιπαράθεση στη χώρα, όπως γράφει η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Όλα ξεκίνησαν όταν οι υπάλληλοι μιας εταιρείας ασφαλείας, που έχει προσλάβει ο δήμος του Μονάχου, ζήτησαν από γυναίκες που απολάμβαναν ξαπλωμένες τον ήλιο με το στήθος τους γuμνό, στις όχθες του ποταμού Ίσαρ, να καλυφθούν. Εκείνες αρνήθηκαν. Μάλιστα, είχαν τη στήριξη κι άλλων γυναικών που ήταν παρούσες κι οι οποίες στη συνέχεια πέταξαν τα ρούχα τους σε μια κίνηση «αλληλεγγύης». Τότε το προσωπικό ασφαλείας κάλεσε την αστυνομία, η οποία, με τη σειρά της, υπενθύμισε, μάταια, ότι απαγορεύεται να γδύνεται κανείς τελείως σε δημόσιους χώρους, με εξαίρεση τις επίσημες περιοχές των γuμνιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μόναχο, ο γuμνισμός επιτρέπεται σε επτά ζώνες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Ίσαρ.

Η διαμάχη για το αν μπορούν οι γυναίκες να εμφανίζονται γuμνόστηθες σε δημόσιους χώρους έλαβε πολιτική διάσταση στην καθολική πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Το ανερχόμενο Κόμμα των Πρασίνων ζήτησε να διεξαχθεί συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για να αποσαφηνιστούν οι σχετικοί κανονισμοί.

«Είναι ακατανόητο που οι άνδρες μπορούν να κάνουν ηλιοθεραπεία με ακάλυπτο το στήθος τους όχι όμως οι γυναίκες», κατήγγειλε ο Ντομινίκ Κράουζ, ο επικεφαλής των οικολόγων στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πλευρά τους, οι Βαυαροί εταίροι της Μέρκελ, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση «CSU», έχουν ήδη καταθέσει πρόταση με την οποία απαιτείται από τους λουόμενους να φοράνε «μαγιό που καλύπτουν πλήρως τα βασικά σeξουαλικά όργανα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Κόσμος Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

Ελλάδα Χτες
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος Χτες
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες