E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φτιάξε homemade δίχρωμη panacotta raspberry

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Δημοσίευση 30/6/2019 | 00:29

Φτιάξε homemade δίχρωμη panacotta raspberry

Η Melisoula ετοίμασε μια συνταγή που θα λάτρευε και ένας Ιταλός! Η πλούσια κρέμα πανακότας στη βάση έγινε αυτή τη φορά με κρέμα γάλακτος, όπως την κάνουν παραδοσιακά στην Ιταλία και από πάνω μια στρώση με ζελέ από raspberries σε έντονο ροζ χρώμα!

YΛΙΚΑ

Για το ζελέ

500 γρ. κατεψυγμένα raspberries

30 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

Για την πανακότα

250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

125 ml φρέσκο γάλα

1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

50 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές σούπας σιρόπι από raspberries (απ΄ αυτό που θα φτιάξουμε για το ζελέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ: Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αφού ξεπαγώσουν τα raspberries τα πολτοποιούμε στο μούλτι, τα περνάμε από ψιλή σήτα και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφού αφαιρέσουμε 2 κουταλιές σούπας (τις κρατάμε στην άκρη) προσθέτουμε τη βανίλια και τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ζελέ στην άκρη , να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Και πάμε να φτιάξουμε την πανακότα.

Για την πανακότα: Σε μπολ βάζουμε 50 ml νερό και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν χωρίς όμως να κοχλάσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές από το σιρόπι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε την πανακότα σε ατομικά φορμάικα ή μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ..Αφού πήξει η πανακότα ρίχνουμε από πάνω από το ζελέ και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο δροσερά και φρέσκα αρώματα που δε θα αποχωρίζεσαι όλο το καλοκαίρι

Style 13.06.2025
Ανακάλυψε τώρα το άρωμα που θα σε συνοδεύει σε κάθε καλοκαιρινή σου στιγμή!

Τι κάνει ο καύσωνας στο δέρμα του προσώπου σου;

Body+Mind 13.06.2025
Eνας πραγματικός εχθρός της επιδερμίδας

Σποράδες με ιστιοπλοϊκό: Απόκοσμες σπηλιές, ναυάγια και παραδεισένιες παραλίες που δεν πατάει ψυχή

Ταξίδια 13.06.2025
Πράσινο μέχρι τη θάλασσα, σπηλιές χωρίς οροφή και νερά διάφανα σα να αιωρείσαι – αυτά είναι τα σημεία που δε φτάνει ούτε Google Maps, μόνο… ιστιοφόρο

Πίνεις πολύ; Ο εγκέφαλός σου το πληρώνει ακριβά – Τι αποκαλύπτει νέα σοκαριστική μελέτη

Body+Mind 13.06.2025
Κάθε γουλιά… και μια βλάβη στον εγκέφαλο – Η αθέατη πλευρά του αλκοόλ

Πού θα φας το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα φέτος το καλοκαίρι

Food 13.06.2025
Ποιο από όλα θα δοκιμάσεις πρώτο;

Η «αόρατη» ασθένεια που σαμποτάρει το σώμα και την ψυχή ‑ Την έχει 1 στις 10 γυναίκες

Body+Mind Χτες
Ένα σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο – μέχρι να αλλάξει τη ζωή σου

Πώς ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Οδυσσέας και άλλοι Αρχαίοι ονόμαζαν τα σκυλιά τους – και γιατί έχει σημασία!

Pets Χτες
Ποιο είναι το μυστικό πίσω από τα αρχαιοελληνικά ονόματα σκύλων που μάθαινε κάθε κυνηγός

15 τροφές που «φρενάρουν» τη γήρανση των πνευμόνων

Food Χτες
Ξέχασε τα φίλτρα και τα θαυματουργά σκευάσματα! Η αντιγήρανση ξεκινά… από την κουζίνα!

5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Eat + Drink Προχτές
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!

7 συμβουλές πριν ανάψεις το κλιματιστικό σου

Σπίτι Προχτές
Η σωστή φροντίδα τώρα, σημαίνει λιγότερες βλάβες αύριο!

Ποια φυτά δεν πρέπει ποτέ να βάλεις στο μπαλκόνι σου τον Ιούνιο

Σπίτι Προχτές
Μην πετάς τα χρήματά σου σε φυτά που δεν είναι για την εποχή!