E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΑΠΘ: Φοιτητές Ιατρικής προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην Χαλκιδική

Για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά τη θερινή περίοδο

Δημοσίευση 25/6/2019 | 18:01

ΑΠΘ: Φοιτητές Ιατρικής προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην Χαλκιδική

Φοιτητές του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα στελεχώσουν, εθελοντικά, Κέντρα Υγείας, καθώς και το Νοσοκομείο Πολυγύρου, τα οποία έχουν υψηλή τουριστική κίνηση και αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι φοιτητές θα συνδράμουν στο απαιτητικό έργο των ιατρών, προσφέροντας περισσότερες από 5.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς.

Tο Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), παραμένοντας πιστό τόσο στην εκπαιδευτική του αποστολή για τη συνεχή κατάρτιση των φοιτητών Ιατρικής, όσο και στις αξίες του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, συνεχίζει το ήδη επιτυχημένο επί σειρά ετών πρόγραμμα «Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος-Ε.Κ.Υ.Β.Ε. 2019».

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ και είναι πιστοποιημένη από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Στο διάστημα αυτό, οι περίπου 100 φοιτητές θα υποστηρίξουν τα Κέντρα Υγείας Αριδαίας, Κασσανδρείας, Καλλικράτειας, Αγίου Νικολάου, Μουδανιών, Νέας Μαδύτου, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

«Μέσω του προγράμματος, οι φοιτητές Ιατρικής των μεγαλύτερων ετών καλούνται να ανακουφίσουν τα Κ.Υ. καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες τους κατά τη θερινή περίοδο. Δρουν μέσα σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από αυτό της πανεπιστημιακής κλινικής και εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση ιδιαίτερων περιστατικών -από ένα θλαστικό τραύμα το οποίο απαιτεί συρραφή έως και ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου- δίπλα σε έμπειρους κλινικούς ιατρούς. Με αυτόν τον τρόπο, εξοικειώνονται με τον τρόπο λειτουργίας των πρωτοβάθμιων κέντρων περίθαλψης, αναπτύσσουν κλινικές δεξιότητες αλλά και εν τέλει αποκομίζουν το αίσθημα προσφοράς του εθελοντισμού» αναφέρουν οι διοργανωτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν