E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η Διακομματική Συνεδρίαση

Δημοσίευση 24/6/2019 | 12:27

Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η Διακομματική Συνεδρίαση για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ. Παρά το ότι προτάθηκαν οι ημερομηνίες από τις 27 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί μια ημερομηνία που να μπορούν όλα τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ακόμη και να γίνει αργά το βράδυ της 1ης Ιουλίου, σε περίπτωση που δεν μπορούσε να βρεθεί άλλη ημερομηνία. Τελικά, όμως, ούτε και με αυτή τη συμβιβαστική διάθεση κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν τα κωλύματα. Οπότε, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν θα πραγματοποιηθεί ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσε, ενδεχομένως, εκ νέου να αναζητηθεί μια λύση, όχι όμως με τη σύσταση της Επιτροπής που συνήλθε σήμερα.

Αμέσως μετά το τέλος της Διακομματικής, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε: «Τα κόμματα δεν είχαν τη διάθεση να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εμείς ήμασταν ανοιχτοί σε όλες τις ημερομηνίες και προτείνουμε στη ΝΔ έστω και στην ύστατη στιγμή τις ημερομηνίες που αυτή θέλει. Να συμφωνήσουμε για να γίνει ντιμπέιτ τουλάχιστον μεταξύ των δύο».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ανέφερε, σε δήλωσή του, ότι: «Ενώ υπήρχε συμφωνία μεταξύ όλων των κομμάτων για διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 2 Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αλλάξει ημερομηνία. Οπότε, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε δύο άλλες ημερομηνίες για τις οποίες, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των κομμάτων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνάντηση επανέφερε την πρόταση για διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 2 Ιουλίου, κάτι για το οποίο δεν μπορούσε πια να υπάρχει συμφωνία, αφού τα άλλα κόμματα είχαν προχωρήσει σε αλλαγές του προγράμματός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το κώλυμα για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ στις 2 Ιουλίου είχε κυρίως το ΚΚΕ, που προέβαλε την άποψη ότι έχει ήδη αλλάξει δύο φορές την ημερομηνία για την κεντρική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Οπότε, δεν μπορούσε να κάνει και νέα αλλαγή στο πρόγραμμά του. Επίσης, συζητήθηκε έντονα στη Διακομματική Επιτροπή ότι ακόμη και ο πρωθυπουργός συμμετείχε αργά το βράδυ της 2ας Ιουλίου στο ντιμπέιτ, θα ήταν καταπονημένος και στην ουσία, δεν θα μπορούσε να γίνει το ντιμπέιτ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Όθωνας, δήλωσε ότι: «Είναι προσχηματικός ο λόγος που επικαλέστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι: «Επιβεβαιώνεται πως ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν ήθελε το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!