E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έγκλημα σοκ στην Αλάσκα: Για 9 εκατ. δολάρια σκότωσε τη φίλη της

Σοκαριστικό έγκλημα στις ΗΠΑ - Το 19χρονο θύμα έπασχε από νοητική υστέρηση

Δημοσίευση 19/6/2019 | 08:25

Έγκλημα σοκ στην Αλάσκα: Για 9 εκατ. δολάρια σκότωσε τη φίλη της

Μια Αμερικανίδα φέρεται να οργάνωσε τη δολοφονία μιας νέας που τη θεωρούσε την «καλύτερή της φίλη», διότι κάποιος με τον οποίο συνομιλούσε μέσω Διαδικτύου υποσχόταν πως θα την πλήρωνε εννιά εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα.

Σύμφωνα με πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) που εξιχνίασαν την υπόθεση, η Ντενάλι Μπρέμερ, 18 ετών, που ζει στην Αλάσκα, στρατολογήθηκε για να δολοφονήσει τη νεαρή από τον Ντάριν Σιλμίλερ, 21 ετών. Ο νεαρός, που ζούσε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Ιντιάνα, είχε κατασκευάσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ένα ψεύτικο προφίλ εκατομμυριούχου και σύναψε με την Μπρέμερ σχέση μέσω Διαδικτύου.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι το ζευγάρι εξαπτόταν από την ιδέα να οργανώσει τον βιασμό και τη δολοφονία κάποιας στην Αλάσκα και ο Σιλμίλερ υποσχέθηκε να δώσει στην Μπρέμερ τουλάχιστον 9 εκατομμύρια δολάρια εάν διέπραττε το έγκλημα και του έστελνε μαγνητοσκοπημένο υλικό από την τέλεσή του.

Η Μπρέμερ άρχισε να αναζητεί συνεργούς, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Η μικρή ομάδα διάλεξε στόχο: τη Σίνθια Χόφμαν, 19 ετών, που έπασχε από νοητική υστέρηση.

Κατά τον πατέρα της, η Σίνθια είχε διανοητική ηλικία δωδεκάχρονου κοριτσιού και θεωρούσε την Ντενάλι Μπρέμερ την «καλύτερή της φίλη».

Στις αρχές Ιουνίου, η Σίνθια Χόφμαν ακινητοποιήθηκε με κολλητική ταινία και δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στον σβέρκο, πριν το πτώμα της πεταχτεί σ' ένα ποτάμι βορειοανατολικά του Άνκορατζ, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης της Αλάσκας.

Το πτώμα βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα.

Η αστυνομία θεωρεί ότι το θύμα παρασύρθηκε από την Μπρέμερ και τον Κέιντεν Μάκιντος, 16 ετών, με πρόσχημα μια περιήγηση κατά μήκος του ποταμού. Ο Μάκιντος φέρεται να πυροβόλησε τη νεαρή με όπλο που ανήκε στην Μπρέμερ και κατόπιν να πέταξε το πτώμα στο ποτάμι.

Η Μπρέμερ φέρεται να επικοινωνούσε με τον Σιλμίλερ καθ' όλη τη διάρκεια της μακάβριας πράξης, στέλνοντάς του «μέσω Snapchat φωτογραφίες και βίντεο της Χόφμαν δεμένης και κατόπιν του πτώματός της», αποκαλύπτει το κατηγορητήριο.

Η Μπρέμερ και ο Μάκιντος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης. Ο υποτιθέμενος εκατομμυριούχος επίσης συνελήφθη, όπως και άλλοι τρεις ανήλικοι τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι συμμετείχαν στην οργάνωση της αιχμαλωσίας και της εκτέλεσης εν ψυχρώ της Χόφμαν.

Ο Σιλμίλερ και η Μπρέμερ αντιμετωπίζουν εξάλλου κατηγορίες για παιδεραστία που διέπραξε η τελευταία, και πάλι κατ' απαίτηση του δήθεν εκατομμυριούχου, με θύματα τρία παιδιά οκτώ, εννέα και δεκαπέντε ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!