E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπάλληλος σχολείου είπε σε παιδάκια να χαίρονται που δεν είναι σκλάβοι!

Tο σχόλιό της προκάλεσε σοκ

Δημοσίευση 14/6/2019 | 17:16

Υπάλληλος σχολείου είπε σε παιδάκια να χαίρονται που δεν είναι σκλάβοι!

Είσαστε τυχεροί που δεν «μαζεύετε βαμβάκι ή καθαρίζετε το σπίτι μου»: Αυτό το ρατσιστικό σχόλιο εκστόμισε μια εργαζόμενη υπάλληλος σε δημοτικό σχολείο, απευθυνόμενη σε άτακτους μαθητές υπ’ ευθύνη της, μετέδωσαν ΜΜΕ.

Η σχολική βοηθός του δημοτικού Λίνγουντ, στην Πολιτεία Όρεγκον (δυτικά), που πέταξε αυτή τη φράση τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά την καταγγελία της μητέρας μιας μαθήτριας. Τελικά, υπέβαλε την παραίτησή της εξαιτίας του επίμαχου σχολίου, που παρέπεμπε —χωρίς απολύτως κανένα περιθώριο παρερμηνείας— στην περίοδο της δουλείας, διευκρίνισε η περιφερειακή σχολική διεύθυνση χθες Πέμπτη.

Η υπάλληλος που προκάλεσε σάλο

Η υπάλληλος, αρμόδια για να επιτηρεί τους μαθητές στα διαλείμματα, επιτίμησε κατ’ αυτόν τον τρόπο παιδιά που έκαναν πολλή φασαρία στο διάλειμμα, αφού πρώτα απείλησε ότι θα έπαιρνε τα ονόματά τους και θα ειδοποιούσε τους γονείς τους.

Όμως οι τόνοι αντιθέτως ανέβηκαν και η υπάλληλος είπε στους μαθητές, ορισμένοι από τους οποίους είναι αφροαμερικανοί, πως θα όφειλαν να είναι ευτυχείς που δεν είναι αναγκασμένοι να «μαζεύουν βαμβάκι και να (της) καθαρίζουν το σπίτι», αφηγήθηκε η Τζάσμιν Σπένσερ, μια από τις μαθήτριες της ομάδας που έκανε φασαρία, μιγάδα, 11 ετών.

Ήταν η μητέρα της Τζάσμιν αυτή που κατήγγειλε το συμβάν στο σχολείο, η διεύθυνση του οποίου δήλωσε «σοκαρισμένη» και «αγανακτισμένη» για το περιστατικό.

«Κατανοούμε ότι οι λέξεις μπορεί να τραυματίσουν (ψυχικά) τους μαθητές μας, και ακριβώς αυτό συνέβη στην προκειμένη περίπτωση», ανέφερε η περιφερειακή σχολική διεύθυνση σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, εκφράζοντας τη βαθιά λύπη της.

Η υπάλληλος ζήτησε συγγνώμη. «Απλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσα είπα, αναγνωρίζω ότι ήταν επιβλαβή και προσβλητικά», αναγνώρισε σε γραπτή ανακοίνωσή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας