E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύπριος έβγαζε λεφτά από την άγρια δολοφονία της μητέρας του

Mάζεψε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια λίρες

Δημοσίευση 14/6/2019 | 16:52

Κύπριος έβγαζε λεφτά από την άγρια δολοφονία της μητέρας του

Εκμεταλλεύτηκε την άγρια δολοφονία της μητέρας του για να βγάλει λεφτά. O λόγος για έναν 50χρονο Κύπριο που διαμένει στη Βρετανία ο λόγος, ο οποίος, εξαπατώντας τους φίλους του, μάζεψε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια λίρες, προφασιζόμενος ότι θα τα χρησιμοποιούσε για να κινηθεί νομικά εναντίον του συστήματος υγείας της Αγγλίας (NHS) και της αστυνομίας, γιατί δεν φρόντισαν ώστε ο δολοφόνος της μητέρας του –ο οποίος ήταν σχιζοφρενής- να μην αποτελεί δημόσιο κίνδυνο.

Η άγρια δολοφονία της 79χρονης μητέρας του, Ελευθερίας, έγινε το 2012, με το θύμα να δέχεται 40 μαχαιριές στο σπίτι της στο βόρειο Λονδίνο, από τον γείτονά της Hakim Abdillahi.

Ο εν λόγω άντρας, με καταγωγή από τη Σομαλία, είχε μόλις βγει από την τοπική ψυχιατρική κλινική και την ημέρα της δολοφονίας, είχε καλέσει την αστυνομία, λέγοντας ότι ήθελε να «σκοτώσει τους δαίμονές του».

Ο 50χρονος μετά τη δολοφονία δήλωνε συντετριμμένος, τονίζοντας ότι η μητέρα του του έλειπε πολύ, ενώ επεσήμανε σε συνεντεύξεις του ότι θα κινείτο νομικά, κατηγορώντας τις Αρχές ότι «έχουν στα χέρια τους το αίμα της μητέρας του».

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, ο Μάριος Δημητρίου με τα χρήματα που συγκέντρωσε από τους φίλους του, έκανε πλουσιοπάροχη ζωή, ενώ παραιτήθηκε και από τη δουλειά του.

Το δημοσίευμα αναφέρει την χαρακτηριστική περίπτωση μιας 72χρονης, με το γιο της οποίας έπαιζε ποδόσφαιρο, και από την οποία είχε αποσπάσει περισσότερες από 840.000 λίρες.

«Μεταξύ 2012 και 2017 ο Μάριος Δημητρίου εξαπατούσε την 72χρονη, προσποιούμενος ότι θα κινήσει αγωγές κατά της Αστυνομίας και του NHS, γιατί απέτυχαν να αποτρέψουν τον θάνατό της μητέρας του», ακούστηκε στο δικαστήριο σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα. Μάλιστα, όταν ο γιος της έφυγε από την ζωή πέρσι, εκείνη δεν είχε χρήματα για να κάνει την κηδεία του.

Πολλά από τα θύματά του επίσης ήταν οπαδοί της ομάδας Arsenal, οι οποίοι μάζεψαν χιλιάδες βρετανικές λίρες με την υπόσχεση ότι θα τους επιστρέφονταν όταν θα έκλεινε η υπόθεση στο δικαστήριο.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα η γυναίκα του Teresa Δημητρίου και οι γιοι του John και Louie Δημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν