E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανελκύστηκε το πλοίο που βυθίστηκε στον Δούναβη

Δύτες συνεχίζουν να ερευνούν το σκάφος ελπίζοντας να εντοπίσουν τα πτώματα των τελευταίων αγνοουμένων

Δημοσίευση 11/6/2019 | 17:26

Ανελκύστηκε το πλοίο που βυθίστηκε στον Δούναβη

Δεκατρείς ημέρες μετά το ναυάγιο στη Βουδαπέστη ενός πλοίου αναψυχής που μετέφερε Νοτιοκορεάτες τουρίστες, οι Ούγγροι διασώστες κατάφεραν σήμερα να ανελκύσουν το ναυαγισμένο πλοίο, ένα αποφασιστικό στάδιο προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι περιστάσεις της τραγωδίας που προκάλεσε 28 νεκρούς και αγνοούμενους.

Η ανέλκυση του πλοίου Sirene, που είχε καθυστερήσει μέχρι τώρα λόγω της ασυνήθιστα υψηλής στάθμης του Δούναβη, κατέστη δυνατή στη διάρκεια του πρωινού με τη βοήθεια ενός τεράστιου πλωτού γερανού μπροστά στις τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σκαρφαλώνοντας στο σκάφος όταν αυτό έφθασε στο επίπεδο της επιφάνειας, διασώστες ανέσυραν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που μέχρι σήμερα ήταν αγνοούμενοι. Από το ναυάγιο, που σημειώθηκε τη νύχτα της 29ης Μαΐου, διασώθηκαν μόνο επτά άνθρωποι.

Ούγγροι και Νοτιοκορεάτες δύτες συνεχίζουν να ερευνούν το σκάφος με την ελπίδα να εντοπίσουν τα πτώματα των τεσσάρων τελευταίων αγνοουμένων.

Το Sirene, ένα πλοίο αναψυχής μήκους 26 μέτρων, βυθίστηκε κοντά στη γέφυρα Μαργκερίτ, στο κέντρο της ουγγρικής πρωτεύουσας, με 35 επιβαίνοντες. Βυθίστηκε σε επτά δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουσή του με το Viking Sigyn, ένα πλοίο για κρουαζιέρες σε ποταμούς, μήκους 135 μέτρων. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 26 Νοτιοκορεάτες τουρίστες και τα δύο μέλη του ουγγρικού πληρώματος.

Η τραγωδία αυτή, η πιο φονική που σημειώνεται στον Δούναβη τα τελευταία χρόνια, σημάδεψε την Ουγγαρία, αλλά και τη Νότια Κορέα, μια χώρα ήδη τραυματισμένη από το ναυάγιο, τον Απρίλιο του 2014, ανοικτά των ακτών της, του πορθμείου Sewol, που είχε προκαλέσει 304 θανάτους, στην πλειονότητά τους μαθητών Λυκείου.

Μέσα σε συνθήκες που καθιστούν πολύ δύσκολες τα ισχυρά ρεύματα, οι Ούγγροι και οι Νοτιοκορεάτες δύτες είχαν καταφέρει μέχρι τη Δευτέρα να ανασύρουν 20 πτώματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν