E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σφραγίστηκε εργοστάσιο στην Καστοριά για μόλυνση του περιβάλλοντος

Σύμφωνα με την Περιφέρεια

Δημοσίευση 7/6/2019 | 17:27

Σφραγίστηκε εργοστάσιο στην Καστοριά για μόλυνση του περιβάλλοντος

Σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της εταιρίας που επεξεργάζεται δέρματα στην περιοχή "Λαγούρα" του Δήμου Άργους Ορεστικού Καστοριάς, προχώρησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, εξαιτίας διαρροής των λυμάτων του βυρσοδεψείου του στο υπέδαφος της περιοχής.

Όλα ξεκίνησαν από την υδροληψία που έκανε συνεργείο της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας σε γεώτρηση,την οποία διαθέτει για τις δικές της ανάγκες, η επιχείρηση DM ABEE.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο «τα αποτελέσματα αναλύσεων στα δείγματα του νερού που ελήφθησαν στις 6 Μαΐου, έδειξαν τεράστιες συγκεντρώσεις στις τιμές τετραχλωροαιθυλένιου που έφθασαν στα ύψος των 7.802 mg/ lit όταν το ανώτατο φυσιολογικό όριο είναι στα 10 mg /l».

Κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στο χώρο του εργοστασίου και μετά από έρευνα - στην οποία συμμετείχαν και οι υπεύθυνοι της επιχείρησης - εντοπίστηκε να είναι σπασμένος ο σωλήνας που μεταφέρει τα απόβλητα του εργοστασίου επεξεργασίας δερμάτων, με αποτέλεσμα να μολύνεται το υπέδαφος και πιθανόν ο υδροφόρος ορίζοντας.

Το εργοστάσιο θα παραμείνει κλειστό έως ότου αποκατασταθούν οι φυσιολογικές τιμές στις συγκεντρώσεις τετραχλωροαιθυλένιου και ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του αγωγού αποβλήτων.

Στο ερώτημα για την χρονική διάρκεια της βλάβης του αγωγού ο κ Αδαμόπουλος ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει για πόσο χρονικό διάστημα ήταν σπασμένος ο αγωγός και μόλυνε το υπέδαφος της περιοχής και εάν αυτή η διαρροή συνδέεται με τις υψηλές συγκεντρώσεις τετραχλωροαιθυλενίου που βρέθηκαν το 2018 σε πλησιέστερη πηγή μόλις 2,5 χλμ στο Δισπηλιό.

Ο Δήμαρχος Άργος Ορεστικού Καστοριάς Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επίσημη ενημέρωση από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας για το συμβάν και ότι η Δημοτική αρχή βρίσκεται σε στενή συνεργασία και συνεννόηση με την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν