E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο καιρός σήμερα: Πού θα δούμε χαλάζι

Βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα

Δημοσίευση 31/5/2019 | 15:00

Ο καιρός σήμερα: Πού θα δούμε χαλάζι

Άστατος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ώρες, καθώς έντονα καιρικά φαινόμενα εκτιμάται ότι θα πλήξουν τη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Αιτία της καιρικής αστάθειας, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, είναι η ισχυρή αστάθεια και οι δυνατοί άνεμοι στη μέση τροπόσφαιρα.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν αρχικά τη Θράκη και μετέπειτα τη δυτική Μακεδονία.

Οι χάρτες που ακολουθούν δείχνουν τις περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθούν οι πιο ισχυρές καταιγίδες με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων το απόγευμα της Παρασκευής 31/05, μεταξύ 12:00 και 15:00 αριστερά και μετά τις 15:00 δεξιά. 

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μάλιστα, η αστάθεια θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επηρεάζοντας το σύνολο της επικράτειας.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα Παρασκευή

Σήμερα Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά, στη συνέχεια έως και απόγευμα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και από το μεσημέρι έως και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της Ηπείρου. Αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στην Δυτ. Μακεδονία και τη Θράκη το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 28, και στη Κρήτη από 14 έως 29.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, το Κεντρικό και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοανατολικό από βορειοδυτικές 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απειλεί τις ΗΠΑ: Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στον Κόλπο

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αναφέρει σε μήνυμά του πως το σύνθημα «θάνατος στην Αμερική» θα παραμείνει μόνιμα στόχος της Τεχεράνης

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Κόσμος 26.05.2026
Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές