E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θρίλερ στη Βαυαρία: «Αφέντης» ο άντρας που δολοφονήθηκε με την βαλλίστρα

Ο ρόλος των γυναικών

Δημοσίευση 15/5/2019 | 15:58

Θρίλερ στη Βαυαρία: «Αφέντης» ο άντρας που δολοφονήθηκε με την βαλλίστρα

Μια γυναίκα βρίσκεται στο κέντρο των πέντε θανάτων που αποτελούν την υπόθεση - θρίλερ στη Βαυαρία της Γερμανίας.

Η 30χρονη Φαρίνα Κασπάρι ήταν αυτή που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σκότωσε με τη βαλλίστρα τον 53χρονο Τόρστεν Βάις και την 33χρονη Κίρστεν Έντερς.

Ήταν επίσης στο σπίτι της Φαρίνα που η αστυνομία δύο μέρες μετά τον εντοπισμό των τριών πτωμάτων στον ξενώνα του Πασάου, βρήκε δύο ακόμα πτώματα γυναικών, της συντρόφου της Γκέρτρουντ και της 19χρονης Καρίνα.

Η αστυνομία ακόμα δεν έχει συμπεράνει πώς συνδέονται οι δύο ομάδες πτωμάτων όσον αφορά στον θάνατό τους, αλλά έχει καταλήξει πως πρόκειται για ομαδική δολοφονία - αυτοκτονία που έχει να κάνει με τον Μεσαίωνα, τους αλχημιστές και τα όπλα εποχής.

Ματωμένη κούκλα στόλιζε το μαγαζί του 53χρονου

Ο 53χρονος Τόρστεν Βάις περιγράφεται από γνωστούς του και την έρευνα της αστυνομίας ως «κυριαρχική φιγούρα», που συμπεριφερόταν στις γυναίκες ως σκλάβες. Ήταν ο ιδιοκτήτης καταστήματος όπου βρέθηκαν δεκάδες μεσαιωνικά όπλα, σημαίες ιπποτών, ενώ πάνω στον πάγκο του είχε μια ματωμένη κούκλα!

Όλες οι γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές είχαν αποκοπεί εδώ και καιρό από τις οικογένειές τους και η αστυνομία πιστεύει ότι είχαν «μαγευτεί» από τον Βάις. Ο Βάις ζούσε με την Κέρστιν στο Βέστερβαλντ, όπου βρισκόταν και το κατάστημά του. Στην σελίδα που διατηρούσε στο Facebook για το κατάστημα αυτό, αναφέρεται πως προσέφερε και «mead», ένα αλκοολούχο ποτό του Μεσαίωνα που περιείχε και μέλι. Αναφέρεται επίσης πως έδινε μαθήματα ξιφομαχίας δύο φορές την εβδομάδα. Ο 53χρονος αναφέρεται ως ιδιοκτήτης του καταστήματος μέχρι τον Μάιο του 2018, πριν από ένα χρόνο δηλαδή, ενώ είναι άγνωστο σε ποιον ανήκε μετά, αν και είναι βέβαιο πως ο Βάις εργαζόταν εκεί ως το θάνατό του. Τόρστεν, Κίρστεν και Φαρίνα μοιράζονταν την αγάπη τους για τον Μεσαίωνα και συχνά συμμετείχαν σε ανάλογες εκδηλώσεις.

«Ηταν ο μεγάλος αφέντης, έδινε διαταγές» Πριν ανοίξει το μαγαζί ο Βάις ζούσε σε ένα νοικιασμένο αγρόκτημα με την Κίρστεν, την Φαρίνα και την σύντροφο της τελευταίας Γκέτρουντ - μία από τις δύο νεκρές στο διαμέρισμα της πρώτης. Ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Αλεξάντερ Κρούγκερ δηλώνει πως ο 53χρονος ήταν αδιαμφισβήτητα ο «αφέντης», που διέταζε τις γυναίκες για τα πάντα. Νοίκιασε το μέρος με την Κίρστεν, η οποία όμως αμέσως μετά εξαφανίστηκε και «αντικαταστάθηκε» από ένα ζευγάρι λεσβιών - την Φαρίνα και την Γκέτρουντ - και μια «πολύ νεότερη γυναίκα», που πιστεύεται πως ήταν η 19χρονη Καρίνα - το δεύτερο πτώμα από το διαμέρισμα της Φαρίνα.

«Ο τόνος του ήταν πολύ παράξενος. Ήταν υποταγμένες σ' αυτόν, είχα την εντύπωση πως δεν είχαν την άδεια ούτε να μου μιλούν», λέει ο ιδιοκτήτης της φάρμας. «Ήταν πολύ απότομος, παράξενα απότομος, όχι με τον τρόπο που μιλά κανείς σε κάποιον, αλλά με μικρές κοφτές προτάσεις.

Η αντίδρασή τους, η γλώσσα του σώματος ήταν υποτακτικός, είχαν πάντα σκυμμένα τα κεφάλια τους. Θα μπορούσα να πω πως τον φοβούνταν», συνεχίζει και καταλήγει: «Ηταν ο μεγάλος αφέντης, έδινε διαταγές». Ο ίδιος προσθέτει ότι και οι τρεις γυναίκες ήταν πάντα ντυμένες με βαριά μαύρα ρούχα, ενώ μία είχε ξυρισμένο το κεφάλι της. Η υπόθεση παραμένει εξαιρετικά σκοτεινή για τους ερευνητές: «Έχουμε πέντε νεκρούς, κι αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο. Όλα τα άλλα είναι αμφίβολα», παραδέχθηκε ο εισαγγελέας του Πασάου Γουόλτερ Φάιλερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου

Πύρινη κόλαση στην Ανδαλουσία με 12 νεκρούς, κάηκαν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Μάχη με τις φλόγες στην Αλμερία εν μέσω καύσωνα - Την «τεράστια θλίψη» του εξέφρασε ο Πέδρο Σάντσεθ - Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός