E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το σκεπτικό των δικαστών στην απόρριψη της άδειας Κουφοντίνα

«Είναι αμετανόητος»

Δημοσίευση 10/5/2019 | 19:18

Το σκεπτικό των δικαστών στην απόρριψη της άδειας Κουφοντίνα

Στη στάση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος χαρακτηρίζεται «αμετανόητος» στηρίζεται το σκεπτικό των δικαστών που απέρριψαν το αίτημα του «Λουκά» της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Οι δικαστές - παρά το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι υποστηρικτές του αρχιεκτελεστή της 17Ν.

(απεργία πείνας του ιδίου, απειλές κατά της ζωής των δικαστών από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, καταστροφές καταστημάτων στη Βουκουρεστίου με αίτημα την χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα) - παρέμειναν αμετακίνητοι στην άποψή τους.

Χαρακτηρίζουν τον τρομοκράτη της 17Ν ως «αμετανόητο» και ακόμα και σήμερα επικίνδυνο να κάνει πάλι τα ίδια.

Προβληματισμός για την στάση της Ξ. Δημητρίου

Η απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα - για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες- έγινε αφορμή να στοχοποιηθούν εκ νέου από τον ίδιο, ο οποίος τους χαρακτήρισε «πρωτοδίκες του εμφυλίου».

Παράλληλα, αντιδράσεις και ερωτήματα έχει προκαλέσει στους δικαστικούς κύκλους η ενέργεια της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου να ζητήσει το βούλευμα προκειμένου να το μελετήσει. Σε περίπτωση που διαφωνεί, μπορεί να ασκήσει αναίρεση. Η κίνηση της κας Δημητρίου εκλαμβάνεται ως «άδειασμα» στους δικαστές.

Το σκεπτικό των δικαστών

«Δεν είναι πρόθυμος, σημειώνεται στο βούλευμα για τον Δημ. Κουφοντίνα, να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του «κρατικού μονοπωλίου της βίας» και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας».

«Οι δηλώσεις «να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία», «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων» και «η ένοπλη δράση δείχνει το δρόμο για την κλιμάκωση του κοινωνικού και του πολιτικού αγώνα», οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη, δοθέντος ότι δεν αποτελούν απλά μία ιδεολογική τοποθέτηση του εν λόγω καταδίκου, ούτε μία αυθόρμητη αντίδρασή του υπό ορισμένες συνθήκες συναισθηματικής πίεσης. Ενδεικτικό δε στοιχείο της προσωπικότητας του εν λόγω καταδίκου είναι η παντελής και απολύτως συνειδητή έλλειψη οποιασδήποτε μεταμέλειας για τις άδικες πράξεις τις οποίες τέλεσε και τις οποίες εξακολουθεί να θεωρεί ως πολικά εγκλήματα, θέτοντας τον εαυτό του σε θέση ήρωα-πολιτικού κρατουμένου"» αναφέρουν οι δικαστές.

Σε άλλο σημείο της απόφασης τους οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, τονίζουν πως ο Κουφοντίνας «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως «αίμα». Οι δικαστές επικαλούνται και την τελευταία ανάρτηση ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα που είχε εξαπολύσει απειλές και κατά της ίδιας της ζωής τους.

Επιμένει στην απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας που νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους καθώς έχει κηρύξει απεργία πείνας δήλωσε μετά την απόφαση απόρριψης του αιτήματος του ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας και δεν θα δέχεται στο εξής ιατρικές υπηρεσίες.

Στο θέμα του ιατρικού του φακέλου άλλωστε, εκτιμάται, ότι θα στηριχθεί και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης απόρριψης του αιτήματος του αρχιεκτελεστή για νέα άδεια. Η απόφαση της Εισαγγελέως μπορεί να εκδοθεί, εκτός απροόπτου,και σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Ελλάδα 18.11.2025
Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Κόσμος 18.11.2025
Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Αθλητικά Νέα 18.11.2025
Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Ελλάδα 18.11.2025
Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

Σουβλάκι: «Ζαλίζει» η τιμή του τυλιχτού ‑ Αγγίζει πλέον τα 5 ευρώ

Οικονομία 18.11.2025
To αγαπημένο fast food, αρχίζει να παίρνει την ανιούσα, με την τιμή του πλέον να φτάνει στα ύψη

Βορίζια: Συνελήφθη ο αδελφός της 56χρονης που σκοτώθηκε

Ελλάδα 18.11.2025
Καταιγιστικές εξελίξεις στη φονική συμπλοκή που σημειώθηκε στα Βορίζια

Καβαλίερς – Μπακς 118‑106: Αγωνία για Αντετοκούνμπο, ήττα στο Κλίβελαντ για το Μιλγουόκι

Αθλητικά Νέα 18.11.2025
Η ήττα στο Κλίβελαντ (118-106), ήταν το λιγότερο κακό νέο για τους Μπακς τα ξημερώματα της Τρίτης (18/11).

Γιατί καταδικάστηκε σε θάνατο η πρώην πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές

Κόσμος 18.11.2025
Η Χασίνα κρίθηκε ένοχη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Θάνατος 58χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο: Μαρτυρίες ότι δέχτηκε επίθεση από 2 επιβάτες μηχανής

Ελλάδα 18.11.2025
Οι Αρχές ερευνούν κάθε λεπτομέρεια γύρω από τον θάνατο του 58χρονου οδηγού στον Νέο Κόσμο, ο οποίος βρέθηκε με χτυπήματα στο πρόσωπο

Θεσσαλονίκη: Οδηγός νταλίκας παρέσυρε και εγκατέλειψε ζευγάρι

Ελλάδα 18.11.2025
Τροχαίο σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου οδηγός νταλίκας παρέσυρε και εγκατέλειψε ζευγάρι