Αυτός είναι ο λόγος που το Facebook θα φάει πρόστιμο μαμούθ 5 δις
Το τεράστιο ποσό που θα πληρώσει η εταιρία
Δημοσίευση 7/5/2019 | 00:03

Το Facebook δήλωσε ότι αναμένει να του επιβληθεί πρόστιμο ύψους 5 δισ. Δολαρίων από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου για παραβιάσεις του νόμου προσωπικών δεδομένων. Η τεράστια ποινή είναι ένα σημάδι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να τιμωρήσουν τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.
Το κοινωνικό δίκτυο αποκάλυψε το ποσό στα τριμηνιαία οικονομικά του αποτελέσματα, λέγοντας ότι υπολογίζει μια εφάπαξ χρέωση από 3 δισεκατομμύρια έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με μια "συνεχιζόμενη έρευνα" από τον ΟΕΕ. Το Facebook πρόσθεσε ότι "το ζήτημα παραμένει ανεπίλυτο και δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ως προς το χρονοδιάγραμμα ή τους όρους οποιουδήποτε τελικού αποτελέσματος".
Το Facebook βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη ρυθμιστική αρχή επί μήνες όταν η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι δεν προστατεύει τα δεδομένα των χρηστών της από τη συγκομιδή τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους από την Cambridge Analytica, μια βρετανική πολιτική συμβουλευτική εταιρεία που δημιούργησε προφίλ ψηφοφόρων για την εκστρατεία του Trump.
Η επιβολή σημαντικού προστίμου στο Facebook θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα που έδειχναν τις Ηνωμένων Πολιτειών να μην τιμωρούν με υπερβολικά ποσά τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.
Για χρόνια, οι Αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές αντιμετώπιζαν την κριτική ότι επέτρεψαν στις επιχειρήσεις της Silicon Valley να παραμείνουν ανεξέλεγκτες, ακόμα και όταν οι Ευρωπαίοι ομόλογοι τους άσκησαν επιθετικά ενέργειες εναντίον τεχνολογικών εταιρειών - συμπεριλαμβανομένου του πρόστιμου στη Google αξίας 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Νέα έρευνα σοκ: Δε θα πιστεύεις ποια χώρα έχει το υψηλότερο IQ!
Το νέφος αλκοόλης στο φεγγάρι που μπορεί να φτιάξει 400 τρισ. ποτήρια μπύρας
Πόσα μηνύματα δέχεται καθημερινά το ChatGpt και τι ρωτούν περισσότερο οι χρήστες;
Η φράση που πάγωσε το αίμα του ψυχιάτρου: Τι είπε ο μακελάρης της Αυστραλίας μετά τους 35 φόνους
5.000 ευρώ μισθός, αλλά χωρίς αύριο: Το επάγγελμα που «σβήνει» από την Ευρώπη
10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»
Οι «ζωολογικοί» κήποι με ανθρώπους που υπήρχαν κάποτε στην Ευρώπη...
Explainer: Τι είναι ο «φόρος Taylor Swift» και γιατί συζητιέται τόσο;
Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε
Γυναίκες Dj σε έναν κόσμο γεμάτο άντρες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Πρόσωπα Χτες