E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πήρε πίσω την θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους ο σουλτάνος του Μπρουνέι

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή

Δημοσίευση 6/5/2019 | 12:31

Πήρε πίσω την θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους ο σουλτάνος του Μπρουνέι

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή για το θάνατο στους ομοφυλόφιλους ο σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ ανέστειλε χθες την επιβολή θανατικής ποινής σε μια προσπάθεια κατευνασμού της παγκόσμιας κατακραυγής που προκάλεσε η ανακοίνωση των σχεδίων του.

Η γνωστοποίηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της μικρής αυτής χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας στις 3 Απριλίου προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. Η νέα νομοθεσία, που βασίζεται στον ισλαμικό νόμο, τη σαρία, τιμωρεί την ομοφυλοφιλία, τη μοιχεία και τον βιασμό με θάνατο και την κλοπή με ακρωτηριασμό.

Το Μπρουνέι υπερασπίστηκε σταθερά το δικαίωμά του να εφαρμόσει τους νόμους του, στοιχεία των οποίων υιοθετήθηκαν για πρώτη φορά το 2014 και έκτοτε έχουν τροποποιηθεί σε διάφορες φάσεις.

Ωστόσο, σε μια σπάνια απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε στο πετρελαιοπαραγωγό κράτος, ο σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ ανέφερε πως η θανατική ποινή δεν θα εφαρμόζεται.

Κάποια εγκλήματα ήδη τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου στο Μπρουνέι, περιλαμβανομένων του φόνου εκ προμελέτης και της διακίνησης ναρκωτικών, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκτελέσεις από το 1957 αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εφαρμογή του νόμου, που καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, προκάλεσε αντιδράσεις από διασημότητες -όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Έλτον Τζον- και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επιχείρησαν να μποϊκοτάρουν ξενοδοχεία ιδιοκτησίας του σουλτάνου, ανάμεσά τους το Dorchester στο Λονδίνο και το Beverley Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

Πολλές πολυεθνικές εταιρείες έχουν ήδη επιβάλει απαγόρευση στο προσωπικό τους να χρησιμοποιεί ξενοδοχεία που ανήκουν στον σουλτάνο και κάποιες ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν σταματήσει να προωθούν το Μπρουνέι ως τουριστικό προορισμό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: Αυτός είναι ο λόγος της απόλυσης του Κώστα Γενηδουνιά από τη Hellenic Train

Ελλάδα 01.05.2025
Οι αποκαλύψεις του μετά το οριστικό φινάλε

Ο Αρης Μουγκοπέτρος «καίει» τον φίλο του – Βίντεο‑σοκ από τη στιγμή που του φιλάει τα χέρια πριν του δώσει την κροτίδα

Ελλάδα 01.05.2025
«Ήξερε τι μου έδινε, προσπάθησε άλλες δύο φορές να μου δώσει την κροτίδα»

ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες ‑ Τι κερδίζει η κάθε πλευρά

Κόσμος 01.05.2025
Ο Τραμπ παίρνει αυτό που ζήτησε αλλά όχι στον βαθμό και με τους όρους που είχε προτείνει

Φορολογικές δηλώσεις: Διορθώσεις χωρίς πρόστιμο έως τις 15 Ιουλίου

Οικονομία 01.05.2025
Χρήσιμες οδηγίες για όσους υπέβαλαν ήδη τη δήλωσή τους και εντόπισαν λάθη ή παραλείψεις

Mια ανάσα από το Αμπου Ντάμπι o Παναθηναϊκός ‑ Νίκησε την Εφές στην Κων/πολη με 77‑81

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Παναθηναϊκός έσπασε την έδρα της Αναντολού Εφές και έκανε το 2-1, απέχοντας μια νίκη από το Fnal-4 του Αμπου Ντάμπι

Hellenic Train: Απολύθηκε ο πρόεδρος του σωματείου μηχανοδηγών

Ελλάδα Χτες
Η Hellenic Train προχώρησε στην απόλυση του Κώστα Γενιδούνια την ώρα που επρόκειτο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των μηχανοδηγών

Μαραντόνα: Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για τον θάνατο του Αργεντίνου θρύλου

Κόσμος Χτες
Τι κατέθεσε στο δικαστήριο ο διευθυντής της κλινικής όπου χειρουργήθηκε