E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ευρωεκλογές 2019: Οι αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/5/2019 | 09:19

Ευρωεκλογές 2019: Οι αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων

Δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση που καθορίζει τις ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου 2019. Οι αποζημιώσεις θα είναι αυξημένες κατά 30% σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2014.

Να σημειωθεί ότι λαμβανομένων υπόψη των αυξημένων αναγκών λόγω της κατάτμησης των εκλογικών τμημάτων και του φόρτου εργασίας, θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση και όσοι υποψήφιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν έχουν υποβάλει αίτηση προτίμησης.

Οι ειδικές αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων διαμορφώνονται ως εξής:

α. ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καθορίζεται αμοιβή 1.540 ευρώ (7ημέρες για την 1η Κυριακή και 4ημέρες για τη 2η Κυριακή), ενώ η αμοιβή των αναπληρωτών εφόρων καθορίζεται στα 1.260 ευρώ (6ημέρες για την 1η Κυριακή και 3 ημέρες για τη 2η Κυριακή).

β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

i. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τµήµατα της Επικράτειας όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α (ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές) & Β (δημοτικές και κοινοτικές εκλογές)

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε εκλογικά τµήµατα της Επικράτειας όπου η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί χωρίς διάκριση Α και Β, δηλαδή η ψηφοφορία θα διενεργηθεί ταυτόχρονα με τρεις κάλπες, καθορίζεται αμοιβή 1.470 ευρώ (10ημέρες για την 1η Κυριακή & 4ημέρες για τη 2η Κυριακή).

ii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων στους νοµούς Αττικής και Θεσσαλονίκης

Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α' , Β1 Βορείου Τοµέα Β2 Δυτικού Τοµέα και Β3 Νοτίου Τοµέα Αθηνών, Α' Ανατολικής Αττικής και Β' Δυτικής Αττικής, Α' και Β' Πειραιά, Α' και Β' Θεσσαλονίκης, καθορίζεται αμοιβή 1.365 ευρώ (9ημέρες για την 1η Κυριακή & 4ημέρες για τη 2η Κυριακή).

iii. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων που µετακινούνται σε προορισµούς µε συγκοινωνιακές δυσχέρειες

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους, στα νησιωτικά συµπλέγµατα των νοµών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδου και Κω) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία του νοµού Σάµου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του νοµού Αττικής, Γαύδος του νοµού Χανίων, Σαµοθράκη του νοµού Έβρου, Θάσος του νοµού Καβάλας, Ψαρρά και Οινούσες του νοµού Χίου, Λήµνος και Αγίος Ευστράτιος του νοµού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλλόνησος, Σκίαθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραµµών του Ιονίου Πελάγους, καθορίζεται αµοιβή 1.365 ευρώ (9ημέρες για την 1η Κυριακή & 4ημέρες για τη 2η Κυριακή).

iv. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εκτός του νοµού που υπηρετούν

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζεται αμοιβή 1.260 ευρώ (8ημέρες για την 1η Κυριακή και 4ημέρες για τη 2η Κυριακή).

Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζεται αµοιβή 735 ευρώ (4ημέρες για την 1η Κυριακή & 3ημέρες για τη 2η Κυριακή).

v. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων εντός του νοµού που υπηρετούν.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζεται αµοιβή 1.050 ευρώ (6ημέρες για την 1η Κυριακή και 4ημέρες για τη 2η Κυριακή).

Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζεται αµοιβή 630 ευρώ (3 ημέρες για την 1η Κυριακή και 3 ημέρες για τη 2η Κυριακή).

vi. Εκτέλεση καθηκόντων δικαιούχων σε εκλογικά τµήµατα της Επικράτειας όπου διεξάγεται ψηφοφορία αποκλειστικά και µόνο για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε εκλογικά τµήµατα της Επικράτειας όπου διεξάγεται ψηφοφορία αποκλειστικά και µόνο για την ανάδειξη των µελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 26η Μαΐου 2019 καθορίζεται αµοιβή 525 ευρώ.

vii. Εκτέλεση καθηκόντων γραµµατέων των εφορευτικών επιτροπών και διερµηνέων της τουρκικής γλώσσας

Στους δηµόσιους ή δηµοτικούς υπαλλήλους που χρησιµοποιούνται ως διερµηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραµµατείς των εφορευτικών επιτροπών, καθορίζεται αµοιβή 100 ευρώ τόσο για την πρώτη Κυριακή όσο και για την δεύτερη.

Οδοιπορικά θα χορηγηθούν και για τους δύο γύρους εφόσον απαιτηθούν. Σημειώνεται, τέλος, ότι στην πλειονότητά τους, σε όλη τη χώρα, τα εκλογικά τμήματα θα διαθέτουν δύο κάλπες, ενώ για τη διευκόλυνση του έργου των δικαστικών αντιπροσώπων, θα τους παρασχεθούν για πρώτη φορά επίσημα, έτοιμες φόρμες με τα ονόματα των υποψηφίων των κομμάτων και των συνδυασμών, οι οποίες θα έχουν την ίδια γραμμογράφηση με τα βιβλία των εκλογών και θα μπορούν να επικολληθούν σε αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Κόσμος Χτες
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Ελλάδα Χτες
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο ‑ Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές

Κόσμος Χτες
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Κόσμος Χτες
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Κόσμος Χτες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp ‑ Τι αλλάζει και πότε

Tech + Science Χτες
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών