E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Serial Killer στην Κύπρο: Φως στις λίμνες του θανάτου από το sonar

Φρίκη δίχως τέλος για τα θύματα του «Ορέστη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/5/2019 | 10:21

Serial Killer στην Κύπρο: Φως στις λίμνες του θανάτου από το sonar

Εν αναμονή της καθόδου ενός προηγμένου συστήματος sonar βρίσκονται οι κυπριακές αρχές, σε μια τιτάνια προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες 17 μέρες, προκειμένου να εντοπιστούν οι σοροί 4 ανθρώπων, θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Οι αρχές επιχειρούν ταυτόχρονα τόσο στη λίμνη του Μεμή στον Ξυλιάτο προκειμένου να εντοπιστεί το άψυχο σώμα της 6χρονης Σιέρα, κόρης της Mary Rose, όσο και στο Μιτσερό στην Κόκκινη Λίμνη, όπου βρίσκονται δυο άλλα σώματα, της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα και της 8χρονη κόρης της Έλενα Ναταλία. Από την Κόκκινη Λίμνη έχει ανασυρθεί μια σορός σε βαλίτσα, την Κυριακή του Πάσχα η οποία ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη.

Το εξειδικευμένο σύστημα sonar αναμένεται από τις ΗΠΑ που θα επιχειρήσει το Σάββατο στα σημεία θα ανιχνεύσει αντικείμενα στο νερό με τη βοήθεια πολλαπλών ακτινών που θα διενεργούν υδρογραφικές έρευνες.

Με τον ίδιο τρόπο επιχειρήθηκε ο εντοπισμός νεκρών σε τραγωδία που είχε σημειωθεί σε ποταμό, το 2014 στην Ινδία.

Το Sonar χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για την εύρεση και ταυτοποίηση αντικειμένων στο νερό και τον προσδιορισμό του βάθους του νερού. Μεταδίδει ηχητική ενέργεια και μέσω ανάλυσης του επιστρεφόμενου σήματος (echo) από το νερό ή άλλα αντικείμενα. Η ηχώ επιστροφής καταγράφεται συνεχώς, δημιουργώντας μια «εικόνα» του πυθμένα του ωκεανού.

Παράλληλα και σήμερα Πρωτομαγιά, ΕΜΑΚ αλλά και ιδιωτική εταιρεία που συνδράμει στις έρευνες που γίνονται σε Μιτσερό και Ξυλιάτο θα συνεχίζουν την καταγραφή μέσω της ρομποτικής κάμερας, εν αναμονή των όποιων ευρημάτων.

Ούτε και χθες κατέστη δυνατό να εντοπιστεί κάτι. Η περιορισμένη ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό αλλά και οι ιδιάζουσες συνθήκες της λίμνης του Μεμή στο Ξυλιάτο, είναι οι λόγοι που δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων.

Εντωμεταξύ, νέα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα έφερε στο φως το sigmalive.com, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση του καθ' ομολογίαν 35χρονου κατά συρροήν δολοφόνου.

H μοναδική φορά που ο 35χρονος προδόθηκε και καθόρισε εξελίξεις
Ολοένα και έρχονται στο φως φρικιαστικές αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης του καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου, 35χρονου ιλάρχου της ΕΦ, Ν.Μ. Ποια ήταν όμως η μοναδική φορά που «προδόθηκε» (πλην της ομολογίας και των επτά φόνων), που άνοιξε τον δρόμο για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης;

Αυτή η φορά, ήταν όταν παραδέχθηκε ότι το δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο της φρίκης στο Μιτσερό ανήκει στην άτυχη Αριάν Παλάνας, αμέσως μετά τον εντοπισμό του πτώματος της Mary Rose.

Η παραδοχή του 35χρονου ότι το δεύτερο πτώμα ανήκει στην Αριάν, εξέπεμπε και το μήνυμα ότι ο 35χρονος γνώριζε ότι δύο θύματα είχε πετάξει στο φρεάτιο, αφού δεν είχε προκύψει καν η ταυτοποίηση του δεύτερου πτώματος.

Ο 35χρονος, όμως, γνώριζε και παραδέχθηκε πριν ακόμα και τη δεύτερη ταυτοποίηση, ότι οι σοροί ανήκαν στις Μέρι Ρόους και Αριάν Παλάνας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες έκαναν λόγο για τέσσερα πρόσωπα στο φρεάτιο. Η παραδοχή, ωστόσο, του 35χρονου, έστρεψε πλέον τις έρευνες σε άλλα σημεία, αφού πλέον όλα έδειχναν ότι δεν υπήρχαν άλλα πτώματα εντός του φρεατίου.

Όταν ακόμη διέπραττε τα εγκλήματα, ο 35χρονος είχε προσπαθήσει απ’ την πρώτη στιγμή να θολώσει τα νερά. Αυτό διαφαίνεται από τέσσερα στοιχεία τα οποία είδαν μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με το sigmalive.com.

Μέσα απ’ τα μέχρι στιγμής στοιχεία, λοιπόν, προκύπτει ότι έδρασε με 3 διαφορετικούς τρόπους, σε 4 ανευρεθέντα θύματα. Πιο συγκεκριμένα -και όπως έχει ήδη γίνει γνωστό και απ’ τους όρκους του Υπαστυνόμου Γιωρκάτζη στο Δικαστήριο, ο Ν.Μ. φέρεται να έδεσε με πλαστικά, μαύρα καλώδια τα δυο θύματα που είχε πετάξει στο φρεάτιο του Μιτσερού. Επίσης, οι δυο γυναίκες είχαν εντοπιστεί γυμνές και τυλιγμένες σε σεντόνι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με ήρωα τον Μοναστηρλή στα πέναλτι, ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου, 5‑4 τον Ατρόμητο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο 21χρονος Δημήτρης Μοναστηρλής απέκρουσε στην τελευταία εκτέλεση του Καραμάνη

Συμφωνία για εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία: Γαλλία και Βρετανία θα αναπτύξουν δικά τους στρατεύματα σε περίπτωση συμφωνίας ειρήνης

Ελλάδα Χτες
Ο Μακρόν ανακοίνωσε συμφωνία Ουκρανίας και συμμάχων για ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο της Διακήρυξης του Παρισιού, μετά τη συνεδρίαση της Συμμαχίας των Προθύμων

Πέθανε η Τόνια Καζιάνη – Η αγαπημένη ηθοποιός ήταν 80 ετών

Ελλάδα Χτες
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία

Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος που ξυλοκόπησε τον 17χρονο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη και η μητέρα του κατηγορουμένου για παραμέληση ανηλίκου

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Μαθητής Γυμνασίου έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από την Υψηλή Γέφυρα

Ελλάδα Χτες
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το νεαρό στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Φρένο στα ενοίκια από το 2026: Πάγωμα μισθωμάτων, επιδότηση ανακαινίσεων και νέοι κανόνες στην αγορά κατοικίας

Οικονομία Χτες
Δέσμη παρεμβάσεων με «κλειδωμένα» ενοίκια έως 5 χρόνια, επιδότηση έως 300 €/τ.μ. για κλειστά ακίνητα και διοικητικό καθορισμό τιμών στις νέες οικοδομές

Ο Αρης 2‑0 τον Παναιτωλικό και παίζει με Παναθηναϊκό στους 8 του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα Χτες
Με δύο γκολ των Μορόν, Ράσιτς από το πρώτο ημίχρονο ο Αρης κέρδισε εύκολα τον Παναιτωλικό στη Θεσσαλονίκη και προκρίθηκε στο μονό προημιτελικό Κυπέλλου

Νεκρός 17χρονος στις Σέρρες μετά από καβγά για μια κοπέλα, συνελήφθη 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Ένα χτύπημα με αγκώνα στο κεφάλι του 17χρονου φέρεται να ήταν το μοιραίο

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Ελλάδα Χτες
Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός Χτες
Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα Θεοφάνια σε Αθήνα και Πειραιά

Ελλάδα Χτες
Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον αγιασμό των υδάτων