E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9,5% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές

Τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής

Δημοσίευση 22/4/2019 | 20:58

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9,5% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που φτάνει το 9,0% στις ευρωεκλογές και το 9,5% στις εθνικές εκλογές δίνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν την ερχόμενη Κυριακή, είχαμε Εθνικές Εκλογές», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,5% των ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ 23% , ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 8%. Έπονται Χρυσή Αυγή (7,5%) και ΚΚΕ (5,5%) ενώ εκτός Βουλής βάσει των συγκεκριμένων ευρημάτων μένουν Ποτάμι (1,3%) Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,5%), Ένωση Κεντρώων (1,7%) και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα.

Στην πρόθεση ψήφου των Ευρωεκλογών η ΝΔ συγκεντρώνει 31% , ο ΣΥΡΙΖΑ 22% ενώ στην τρίτη θέση ισοψηφούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7,5%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών όσον αφορά στα κριτήρια που πιθανώς θα επηρεάσουν την ψήφο τους.

Ερωτώμενοι εάν η ψήφος τους θα επηρεαστεί εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε στοχευμένες παροχές, οι πολίτες απαντούν «Σίγουρα όχι» και «Μάλλον όχι» σε αθροιστικό ποσοστό 64%. Επί των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΔ το 2015 το σχετικό ποσοστό («Σίγουρα όχι» και «Μάλλον όχι» φθάνει το 85% έναντι 55% για του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα σε σχέση με την εκλογική συμπεριφορά του 2015.

Αρνητικά απαντούν οι πολίτες -αν και με μικρότερα ποσοστά- όταν ερωτώνται κατά πόσον η ψήφος τους θα επηρεαστεί από τις υποθέσεις διαφθοράς «με εμπλοκή και πολιτικών προσώπων: Το 53% απαντά «Μάλλον όχι» και «Σίγουρα όχι» έναντι ενός 34% που απαντά αθροιστικά «Σίγουρα ναι» και «Μάλλον ναι».

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 60% (έναντι 61% της προηγουμένης δημοσκόπησης), ο δε ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22% (έναντι 23% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει εκ νέου ποσοστό 36% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα που κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Παγιωμένη, τέλος, σε ποσοστά άνω του 60% εμφανίζεται η άποψη των πολιτών ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα «πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση».

Η έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ διεξήχθη για τις μεν ευρωεκλογές το διάστημα 20 – 21 Απριλίου επί δείγματος 1.010 ενηλίκων, για τις δε εθνικές το διάστημα 18 – 21 Απριλίου σε δείγμα 1.356 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 44χρονος που, μέσω Facebook, προέτρεπε σε διάπραξη εγκληματικών πράξεων σε βάρος ηγούμενου

Ελλάδα 04.10.2025
Ο 44χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Κόσμος 04.10.2025
Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Ελλάδα 04.10.2025
Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος