E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ελλάδα δεν παραιτείται από τις γερμανικές αποζημιώσεις

Οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους

Δημοσίευση 17/4/2019 | 09:42

Η Ελλάδα δεν παραιτείται από τις γερμανικές αποζημιώσεις

Στη Βουλή αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, με στόχο να εγκριθεί το σχετικό ψήφισμα -μια απόφαση ιστορικής σημασίας, καθώς θα προσδιορίζει και τα πρώτα βήματα για την επίσημη έναρξη της διεκδίκησης.

Οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους παραμένουν ενεργές και εκκρεμείς, και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση αυτή γίνεται, δύο χρόνια μετά την έκδοση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής, γιατί το διάστημα που μεσολάβησε, δηλαδή κατά τη μνημονιακή περίοδο, δεν έπρεπε να επιχειρηθεί κανένας συμψηφισμός με το χρέος της Ελλάδας στη Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.

«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε από τις εν γένει αξιώσεις της από τη Γερμανία», αναφέρει το πόρισμα της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, και στοιχειοθετεί το απαράγραπτο των ελληνικών αξιώσεων, με αναφορά σε ενέργειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00πμ και θα ολοκληρωθεί στις 21:00 ενώ το λόγο αναμένεται να λάβουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Αρχικά θα συζητηθεί το πόρισμα της επιτροπής που είχε συγκροτηθεί για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και το βράδυ η ολομέλεια θα κληθεί να εγκρίνει ψήφισμα.

Μετά την έγκρισή του, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προβεί σε ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Κυλλήνη: 23χρονος σκότωσε εν ψυχρώ 24χρονο ‑ Του έριξε μαχαιριά στην καρδιά

Ελλάδα Χτες
Το έγκλημα σημειώθηκε σε χωράφι που εργάζονταν θύτης και θύμα

ΗΠΑ: Τεράστιες ποσότητες τροφίμων που θα τάιζαν εκατομμύρια σαπίζουν σε αποθήκες

Κόσμος Χτες
Τεράστιες ποσότητες τροφίμωνπου θα τάιζαν εκατομμύρια σαπίζουν μέσα σε αποθήκες λόγω περικοπών στην ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ τα «βάζει» τώρα με τον Μπρους Σπρίνγκστιν

Κόσμος Χτες
«Ατάλαντος, κόπανος, πιο χαζός από κοτρόνα»

Πώς έδρασε η «σπείρα» που έκλεψε 30.000 ευρώ μέσα από ΙΧ

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν 3 άτομα για κλοπή 30.000 ευρώ από το εσωτερικό οχήματος.

Σύγκρουση δύο ελικοπτέρων στη Φινλανδία: Αναφορές πως δεν υπάρχουν επιζώντες

Κόσμος Χτες
Δυστύχημα στον αέρα στη Φινλανδία. Αγνωστο εάν υπάρχουν επιζώντες.

Καιρός: Πoιες μέρες ανεβαίνει η θερμοκρασία ‑ Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Καιρός Χτες
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Αναστασίας Τυρσάκη, θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Αγριο περιστατικό κακοποίησης ζώου στον Κολωνό

Ελλάδα Χτες
Γάτα βρέθηκε αποκεφαλισμένη

Τζο Μπάιντεν: Διαρροή ηχητικών από το 2023 έδειξε πως δεν θυμόταν πότε πέθανε ο γιος του

Κόσμος Χτες
Ο Τζο Μπάιντεν δεν είχε τη διαύγεια να διεκδικήσει νέα θητεία ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εντοπίστηκε μαύρη τρύπα που περιπλανιέται στον γαλαξία μας – Πόσο απέχει από τη Γη

Tech + Science Χτες
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την κατάρρευση ενός τεράστιου άστρου και έκτοτε ταξιδεύει μόνη στον Γαλαξία

Αλιμος: Η γιαγιά γνωριζόταν με τον άνδρα που άρπαξε το βρέφος

Ελλάδα Χτες
Εντοπίστηκαν μαζί από κάμερες σε άλλο σούπερ μάρκετ

Πεύκη: Του έσκασαν το λάστιχο, τον παρακολούθησαν και του άρπαξαν 30.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες παρακολούθησαν τη διαδρομή του μέχρι να φτάσει σε βουλκανιζατέρ