E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις τον υποψηφίων οδηγών

Τι συμφώνησε το υπουργείο Μεταφορών με τις ασφαλιστικές εταιρείες

Δημοσίευση 10/4/2019 | 21:35

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις τον υποψηφίων οδηγών

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινούν οι πρακτικές εξετάσεις -δοκιμαστικών προσόντων- των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, κατόπιν της συμφωνίας του υπουργείου Μεταφορών με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και αποδέχονται την ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων και υποψηφίων οδηγών.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας με σημερινή του εγκύκλιο προς τις Περιφέρειες ζητά να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων υποψηφίων οδηγών και οδηγών, αφού όπως αναφέρει "αίρεται η όποια αμφιβολία περί δήθεν αδυναμίας δημιουργίας ασφαλιστικού προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων στα εκπαιδευτικά οχήματα που προβλέπονται στην παραγρ. 10 του άρθρου 4 του Ν.4599/2019 ( Α 40). Ως εκ τούτου, συνεχίζει, μπορούν να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και δεν ευσταθεί η αιτιολόγηση για τη μη διενέργειά τους τόσο από την πλευρά την Σχολών Οδηγών - Εκπαιδευτών όσο και από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της ».

Μάλιστα, μέχρι στιγμής εννέα ασφαλιστικές εταιρείες, μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), δημιουργούν ασφαλιστικό προϊόν για την κάλυψη της ασφάλισης των εκπαιδευτικών οχημάτων και των εξεταζόμενων οδηγών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Μεταφορών που δημοσιεύτηκε στη "Διαύγεια" την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών - Μεταφορών με το αρμόδιο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), για το μεταβατικό στάδιο των 12 πρώτων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 4599/2019, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα παρέχουν τις εξής ασφαλιστικές καλύψεις:

-Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε ο εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, από την ειδική ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία εκπαιδευτικού οχήματος.

Η αποκατάσταση τυχόν υλικών ζημιών του ίδιου του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης των υποψήφιων οδηγών μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή σύμφωνα με όρους (π.χ. απαλλαγή) που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων μερών. Εξυπακούεται ότι και στην περίπτωση αυτή, η ασφαλιστική κάλυψη δίδεται με τους όρους και προϋποθέσεις που παρέχεται η ασφάλιση αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος.

Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος - επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματός του για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων. Όλες οι ανωτέρω ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επεισόδιο με δύο νεαρούς τραυματίες τα ξημερώματα στα Λαδάδικα

Ελλάδα 04.10.2025
Ερευνάται τυχόν συμπλοκή κατά τη διάρκεια διασκέδασης των δύο ατόμων στην περιοχή

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Κόσμος 04.10.2025
O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Κόσμος 04.10.2025
Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Κόσμος 04.10.2025
Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Φρενίτιδα για τις νέες ταυτότητες: Διαθέσιμα ραντεβού… το Πάσχα!

Ελλάδα 04.10.2025
Σε ποιες περιπτώσεις η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει πιο άμεσα

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Καιρός 04.10.2025
Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Ελλάδα 04.10.2025
Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Κόσμος 04.10.2025
Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Κόσμος Χτες
Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση