E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έδωσαν τα χέρια Τσίπρας και Θεοχαρόπουλος ‑ Αποχωρήσεις από τη ΔΗΜΑΡ

«ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας», δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/4/2019 | 19:48

Έδωσαν τα χέρια Τσίπρας και Θεοχαρόπουλος ‑ Αποχωρήσεις από τη ΔΗΜΑΡ

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση το απόγευμα του Σαββάτου (6/4) με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε: «ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσαμε να συμπορευτούμε σε προγραμματική βάση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επίσης σημείωσε: «κοιτάμε μπροστά, με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος», για να προσθέσει ότι «μας ενώνει η ανάγκη κοινών απαντήσεων στις νέες προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, παραμερίζοντας υπαρκτές διαφορές μας».

«Η προγραμματική διακήρυξη αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας», είπε και υπογράμμισε: «Κοινός μας στόχος μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να ηττηθεί ο εθνικολαϊκισμός και οι συντηρητικές δυνάμεις σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου συμμετείχαν και ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Tον κ. Θεοχαρόπουλο συνόδευσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Χατζησωκράτη, Δημήτρη Χαλαζωνίτη, Στέργιο Καλπάκη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ευγενία (Τζένη) Αρσένη, Γιάννη Αργυρό, Γιώργο Παπαβασιλόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία.

Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας». Επιπλέον, η συνάντηση έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν από την έναρξη, το απόγευμα, της Πανελλαδικής Συνάντησης Για μια Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Πηγές από το εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλοίωσε τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής διαγράφοντας 30 από τα 81 μέλη της. Στους διαγραφέντες ήταν 14 μέλη που παρέμειναν στον ΚΙΝΑΛ αλλά και άλλοι.

Με την κίνηση αυτή, σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ο Θ. Θεοχαρόπουλος διαμόρφωσε μια Κεντρική Επιτροπή 51 μελών γεγονός που του εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία στην σημερινή συνεδρίαση. Μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από ένταση.

Οι πρώην βουλευτές Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρας ξεκαθάρισαν ότι δεν αποδέχονται τη σημερινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ 25 από τους διαγραφέντες θα προχωρήσουν αύριο σε κοινή ανακοίνωση για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν