E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από την Σύμη στο Μανχάταν: Ο πάμφτωχος Έλληνας που κατέκτησε την Νέα Υόρκη

Σήμερα είναι ένας από τους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής

Δημοσίευση 9/4/2019 | 00:05

Από την Σύμη στο Μανχάταν: Ο πάμφτωχος Έλληνας που κατέκτησε την Νέα Υόρκη

Ο Μερκούριος Αγγελιάδης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής με την εταιρεία του είναι η 5η μεγαλύτερη στη Νέα Υόρκη (μια από τις μεγαλύτερες οικοδομικές εταιρείες στη Νέα Υόρκη) και ανάμεσα στις 400 κορυφαίες της χώρας.

Ο ίδιος γεννήθηκε στη Σύμη, στις 20 Νοεμβρίου 1941 και στην ηλικία των 19 μετανάστευσε στις ΗΠΑ για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα με τον Μερκούριο να κάνει οποιαδήποτε δουλειά μπορούσε για να επιβιώσει από επισκευές πλοίον μέχρι πακετάρισμα τυριών μέχρι που κατάφερε να προσληφθεί από μια κατασκευαστική για να δουλέψει οικοδομή. Ως γιος ξυλουργού είχε μάθει αρκετά πράγματα από τον πατέρα του με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά καλός στην δουλειά του και να χαίρει της εκτίμησης των εργοδοτών του.

Μέσα σε ελάχιστα χρόνια φτιάχνει την πρώτη δικιά του εταιρία όπου αναλάμβανε μικρά έργα και ανακαινίσεις εστιατορίων. Το 1970 ιδρύει την Magnetic Construction Corp., με την οποία χτίζει πάνω από 182 εστιατόρια στην Νέα Υόρκη και αρκετά έργα σε όλη την Αμερική. Μετά από 26 χρόνια στον κλάδο τον κατασκευών δημιουργεί το 1991 την M.A. Angeliades Inc. και αναλαμβάνει ομοσπονδιακά έργα όπως βιβλιοθήκες, δικαστήρια, οικιστικές ζώνες, πάρκα, σχολεία και ανακατασκευάζει το σιδηροδρομικό σταθμό Blinker στο Μανχάταν.

Το μυστικό της επιτυχίας του είναι πολύ απλό «Όταν κάνεις κάτι για να είσαι αποτελεσματικός και επιτυχημένος πρέπει να το κάνεις όσο πιο καλά μπορείς, επίσης πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να μην κρύβεσαι πίσω από κάποιον άλλο»

.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 1.Hero 10.07.2026
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

E-Daily 3.Left Χτες
Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

E-Daily 3.Left Χτες
Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

Αυτός είναι ο φυσικός θηρευτής του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον τοξικό εισβολέα

Πώς θα ήταν μια πόλη στη Σελήνη σε 100 χρόνια από τώρα; Η Luna Prime και ο εφιάλτης της

E-Daily 3.Left Χτες
Το δέλεαρ της βαρύτητας και η τεχνολογία επιβίωσης

Η Λουπίτα Νιόνγκο τα έβαλε με τον Όμηρο, αλλά μήπως βιάστηκε λίγο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Λουπίτα Νιόνγκο ρώτησε γιατί ο Όμηρος δεν έδωσε χώρο στις γυναίκες - αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο απλή

Το πάρτι της Πάρις Χίλτον και ο «Ρομπέν των Δασών» που έκλεψε μια τούρτα 3.200 δολαρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο απρόσκλητος μουσικός και η τούρτα των χιλιάδων δολαρίων