E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τον πήγαν στο δικαστήριο για να τον εμποδίσουν να κάνει σeξ με τη γυναίκα του

Δείτε την απίστευτη υπόθεση

Δημοσίευση 3/4/2019 | 09:34

Τον πήγαν στο δικαστήριο για να τον εμποδίσουν να κάνει σeξ με τη γυναίκα του

Το δικαίωμα ενός άνδρα να κάνει σeξ με τη σύζυγό του είναι θεμελιώδες, δήλωσε ένας δικαστής στο πλαίσιο μιας νομικής υπόθεσης που προσέλκυσε εχθές το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ.

Η δήλωση του δικαστή προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να θεωρούν ότι εκφράζει μισογυνισμό, υποτιμώντας την έννοια της συγκατάθεσης, χωρίς την οποία φυσικά δεν μπορεί να υπάρχει κανένα είδος σeξουαλικής επαφής.

Ο δικαστής, ονόματι Χέιντεν, έκανε το παραπάνω σχόλιο όταν του ζητήθηκε να εκδώσει δικαστική εντολή απαγορεύοντας σε έναν άνδρα να κάνει σεξ με την εδώ και 20 έτη σύζυγό του, επειδή μπορεί να μην είναι πλέον σε θέση να δώσει τη συγκατάθεσή της.

Η εν λόγω υπόθεση έφτασε πρόσφατα στο Δικαστήριο Προστασίας, το οποίο εξετάζει περιπτώσεις ατόμων που δεν είναι νοητικώς ικανά να αποφασίζουν τα ίδια για τη ζωή τους. Το αίτημα για τη δικαστική εντολή κατέθεσαν εργαζόμενοι σε κοινωνικές υπηρεσίες, όταν η κατάσταση της γυναίκας (που εμφανίζει μαθησιακές δυσκολίες) άρχισε να επιδεινώνεται.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί πιστεύουν ότι, με βάση τις τελευταίες εξετάσεις της ασθενούς, υπάρχουν ενδείξεις ότι ίσως δεν είναι πλέον σε θέση να δίνει τη συγκατάθεσή της και να αποφασίζει έχοντας απολύτως σώας τας φρένας εάν θέλει να κάνει σeξ ή όχι με τον άνδρα της. Έτσι, κατά την άποψή τους πάντα, απαιτείται μια δικαστική εντολή που θα διασφαλίζει ότι η γυναίκα δεν θα πέσει θύμα βιασμού.

Στην προκαταρκτική ακρόαση για την υπόθεση, ο Δικαστής Χέιντεν πληροφορήθηκε ότι ο σύζυγος της ασθενούς ήταν διατεθειμένος να δώσει επίσημο όρκο ότι δεν θα επιχειρούσε στο εξής ποτέ ξανά να κάνει σeξ με τη σύζυγό του. Ωστόσο ο ίδιος θεώρησε ότι η υπόθεση θα έπρεπε να εξεταστεί σε βάθος, προτού ληφθεί κάποια απόφαση. «Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα δικαίωμα πιο θεμελιώδες από εκείνο ενός συζύγου να κάνει έρωτα με τη γυναίκα του. Νομίζω ότι πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος το ζήτημα», είπε ο δικαστής, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η βουλευτίνα των Εργατικών για το Μπρίστολ, Thangam Debbonaire, έγραψε σε tweet: «Αυτό το σχόλιο νομιμοποιεί τον μισογυνισμό. Το να λέει ένας δικαστής ότι δεν μπορεί να σκεφτεί ένα πιο θεμελιώδες δικαίωμα από εκείνο ενός άνδρα να κάνει σeξ με τη γυναίκα του είναι απαράδεκτο. Κανένας άνδρας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει νομικό δικαίωμα να επιμένει για σεξ. Η απουσία συγκατάθεσης ισούται με βιασμό» έγραψε η βουλευτής στην ανάρτησή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν