E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Χειμώνας μέχρι το τέλος Μαρτίου

Η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και 10 βαθμούς

Δημοσίευση 27/3/2019 | 08:13

Καιρός: Χειμώνας μέχρι το τέλος Μαρτίου

Μας τα χαλάει ο καιρός από σήμερα με το σκηνικό να θυμίζει περισσότερο χειμώνα παρά άνοιξη καθώς προβλέπονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Ουσιαστικά η διακοπή στον ανοιξιάτικο καιρό των τελευταίων ημερών ξεκινά από την Τετάρτη και θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ημέρες μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.

Από σήμερα έρχεται η ουσιαστική μεταβολή του καιρού, με κακοκαιρία από τα δυτικά και τα βόρεια, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας από τα 700 μέτρα υψόμετρο και πάνω, από την άλλη οι νοτιάδες θα γυρίσουν σιγά σιγά σε βοριάδες και θα φτάσουν στο Αιγαίο την Πέμπτη και την Παρασκευή τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ δυσκολεύοντας τις θαλάσσιας συγκοινωνίες.

Η θερμοκρασία θα πέφτει σταδιακά 2 με 3 βαθμούς Κελσίου κάθε μέρα, έτσι μετά τα «23αρια» αναμένεται να φτάσει στους 12 ακόμα και στους 10 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη την Παρασκευή, ενώ η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς κάτω από το μηδέν, με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα επηρεαστούν τα βουνά της Κρήτης. Η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι οι τελευταίοι σταθμοί αυτής της κακοκαιρίας το πρωί του Σαββάτου.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη τη χώρα για τις 27/3

Στα δυτικά ο καιρός σήεμρα επιφυλάσσει σποραδικές καταιγίδες, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τη νύχτα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στρεφόμενοι τις μεσημβρινές ώρες σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία εξασθένηση. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τη νύχτα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από αργά το απόγευμα, πιθανώς τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά από τα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 βαθμιαία στρεφόμενοι σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά της Κρήτης και από τη νύχτα τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά το πρωί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Κόσμος Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

Ελλάδα Χτες
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος Χτες
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες