E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παυλόπουλος: Η απάντηση σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας θα είναι «μολών λαβέ»

Το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/3/2019 | 12:57

Παυλόπουλος: Η απάντηση σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας θα είναι «μολών λαβέ»

Μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και όσους επιβολεύονται την ελευθερία της Ελλάδας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά στο μήνυμά του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε:

«Η Εθνεγερσία του 1821 αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, αστείρευτη πηγή έμπνευσης Εθνικών Ιδεωδών και διαχρονικό δείκτη πορείας ως προς το Εθνικό μας Χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας και στην Ιστορία μας.

Οι Αγωνιστές του 1821 και η θυσία τους μας διδάσκουν, πριν απ’ όλα, ότι είμαστε Λαός και Έθνος της Ελευθερίας. Με την έννοια ότι για τους Έλληνες η Ελευθερία δεν είναι μόνον δικαίωμα αλλά αρχή και αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή, αφού μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας. Κατά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία», θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί.

Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Εθνική μας Κυριαρχία, το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, καθένας γνωρίζει ότι οι Αγωνιστές του 1821 υπερασπίσθηκαν την Ελευθερία, ως αρχή και αξία σύμφυτη με την υπόσταση του Ανθρώπου. Γι’ αυτό και εμείς, οι Απόγονοί τους, δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε και την Ελευθερία κάθε Ανθρώπου, ακόμη και πέρα και έξω από τα σύνορά μας. Τούτο αποκτά ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, δοθέντος ότι κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει χρέος να υπερασπίζεται σήμερα την Ελευθερία, πρωτίστως απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού και του ρατσισμού, που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού τα οποία επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, αυτό τούτο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, άρα την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό. Κάθε συνειδητός Ευρωπαίος και ιδίως εμείς οι Ελληνες πρέπει να τους δώσουμε στις ευρωεκλογές που έρχονται το μήνυμα 'δεν θα περάσουν".

Χρόνια Πολλά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας