E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

25η Μαρτίου: Παρελάσεις σε κλοιό ασφαλείας ‑ 1600 αστυνομικοί στην Αθήνα λόγω Πρεσπών

Στόχος, να αποτραπούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/3/2019 | 08:26

25η Μαρτίου: Παρελάσεις σε κλοιό ασφαλείας ‑ 1600 αστυνομικοί στην Αθήνα λόγω Πρεσπών

Με τη «σκόνη» από την Συμφωνία των Πρεσπών να μην έχει ακόμη κατακαθίσει, όλα τα βλέμματα είναι σήμερα, 25.03.2019, στραμμένα στις παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ακροδεξιά στοιχεία πιθανώς να προετοιμάζουν ακραίες κινήσεις εις βάρος κυβερνητικών στελεχών στις παρελάσεις. Τα πρώτα… παρατράγουδα ξεκίνησαν από την Κυριακή, 24.03.2019.

Στη Μελβούρνη ομάδα ομογενών αποδοκίμασε τον Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες από ομογενείς, αν και ο ίδιος προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός μιλώντας για μειοψηφία που έλεγε «φασιστικά συνθήματα». Λίγο αργότερα, στην μαθητική παρέλαση της Κυριακής στην Αθήνα έγιναν προσαγωγές πολιτών που διαμαρτύρονταν για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Έτσι, σήμερα 25η Μαρτίου, οι αστυνομικές δυνάμεις, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην Αθήνα, βρίσκονται σε επιφυλακή. Πιο συγκεκριμένα, περιοχές που βρίσκονται σε συναγερμό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέρα από τη Θεσσαλονίκη και την Αττική, είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

25η Μαρτίου – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη στρατιωτική παρέλαση

Στην Αθήνα περίπου 1.600 αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο. Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από Δυνάμεις Τάξης, Ασφαλείας, Τροχαίας και ΜΑΤ και θα αναπτυχθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης και των δρομολογίων των επισήμων.

Ενισχυμένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα γίνει η Δοξολογία, παρουσία μελών της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας.

Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν