E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Banksy: Ψεύτικη η έκθεση στην Αθήνα ‑ Δεν έχει τη συγκατάθεσή μου

Η ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα του

Δημοσίευση 23/3/2019 | 12:59

Banksy: Ψεύτικη η έκθεση στην Αθήνα ‑ Δεν έχει τη συγκατάθεσή μου

«Ψεύτικη» (Fake) είναι σύμφωνα με τον ίδιο τον Banksy η έκθεση που διοργανώνεται στην Αθήνα και αφορά το έργο του. Ο καλλιτέχνης του δρόμου αναφέρει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του πως το κοινό πρέπει να γνωρίζει πως η διοργάνωση στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις, είναι ψεύτικη και δεν έχει τη συγκατάθεσή του.

Η έκθεση «Τhe world of Banksy» η οποία φιλοξενείται στην Τεχνόπολη, δεν περιλαμβάνει αυθεντικά έργα του Banksy, αλλά αντίγραφα και αναπαραστάσεις. Το ίδιο ισχύει και για αρκετές ακόμα εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα αυτόν τον καιρό σε Μόσχα, Μιλάνο, Μαϊάμι και Βερολίνο, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη.

«Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα εκθέσεων του Banksy, καμία εκ των οποίων δεν είχε τη συναίνεσή μου. Έχουν όλες οργανωθεί εξ ολοκλήρου χωρίς τη γνώση ή τη συμμετοχή του καλλιτέχνη. Παρακαλούμε να τις μεταχειριστείτε ανάλογα», αναφέρει ο Banksy.

Ο μυστικοπαθής καλλιτέχνης συχνά λαμβάνει μέτρα και στρέφεται εναντίον εκθέσεων που χρησιμοποιούν το όνομά του ή έργα του, που είτε δεν είναι αυθεντικά, είτε δεν έχουν λάβει επίσημη εξουσιοδότηση από τον ίδιο για να πραγματοποιηθούν.

Πάντως, οι διοργανωτές της έκθεσης «Ο Κόσμος του Banksy» που φιλοξενείται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι εξ αρχής είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν περιλαμβάνονται αυθεντικά έργα, αλλά αντίγραφα και αναπαραστάσεις. Ανέφεραν ωστόσο ότι πρόκειται για ακριβή αναπαραγωγή των έργων του και απόλυτη αναπαράσταση των σημείων στα οποία έχουν γίνει τα έργα. Οι διοργανωτές σημείωναν ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα δουν αυτό ακριβώς που θα έβλεπαν εάν βρίσκονταν μπροστά από το αυθεντικό γκράφιτι του Banksy.

Είναι φανερό λοιπόν ότι οι διοργανωτές της έκθεσης προχώρησαν στην δημιουργία της έκθεσης χωρίς συνεννόηση ή τη συγκατάθεση του Banksy, το όνομα του οποίου χρησιμοποιεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν