E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

H πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2019 | 09:21

O Καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Διατηρούνται οι βοριάδες στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και θα έχουμε κάποιες συννεφιές μόνο, στα ανατολικά και τα βόρεια, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από 7 έως 17 βαθμούς και στο Νότιο Αιγαίο από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-5 και στα νότια τμήματα έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός, με λίγη συννεφιά στα ανατολικά και βόρεια του Νομού, θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βορειοανατολικοί 5-6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις, θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ.

Σάββατο 23 Μαρτίου

Η αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο 23 Μαρτίου έχει ως εξής:

Αττική. Καιρός γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη. Καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και τις νυχτερινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τη νύχτα ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός γενικά αίθριος. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός γενικά αίθριος. Στα βόρεια από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυριακή 24 Μαρτίου

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, θα παραμείνουν ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να προσεγγίσει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, ενώ θα έχουμε κάποιες πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια.

Δευτέρα 25 Μαρτίου

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος και αναμένονται μόνο κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Κρήτη και το απόγευμα πιθανόν και στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21-23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τους 22 βαθμούς στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5-6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός, μέγιστη θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Και στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός, αλλά προς το βράδυ θα συννεφιάσει, θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου και μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!