E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσίπρας: Πολλοί με... γαργάλησαν για πρόωρες εκλογές αλλά αντιστέκομαι

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους στον Κεραμεικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2019 | 21:34

Τσίπρας: Πολλοί με... γαργάλησαν για πρόωρες εκλογές αλλά αντιστέκομαι

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους στον Κεραμεικό με θέμα το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι δέχθηκε εισηγήσεις να κάνει πρόωρες εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές τις οποίες όμως απέρριψε.

"Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη", είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, που διοργανώνεται από τον Στέλιο Κούλογλου, στο Θέατρο Κιβωτός.

Σχολίασε ότι μέσα σε αυτή την πενταετία υπήρξαν και μηνύματα ελπίδας, υπήρξαν όμως και πολλά αρνητικά γεγονότα και βρισκόμαστε άλλη μια φορά μπροστά σε κρίσιμες επιλογές.

Είπε ότι είναι κρίσιμες ευρωπαϊκές επιλογές για το μέλλον της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας και πως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν.

"Αν και πολλοί με έχουν 'γαργαλήσει' να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό", τόνισε, για να υπογραμμίσει τη σημασία που έχουν οι επικείμενες ευρωεκλογές.

Η ευρωπαϊκή ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική, υπογράμμισε.

Μιλώντας για την άνοδο δυνάμεων του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτές έχουν ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημισμού, κάτι που όμως είναι μια απάτη.

Σχολίασε ότι υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Β. Όρμπαν στην Ουγγαρία. Θέλει να εφαρμόσει εργατική πολιτική που μας γυρίζει στον Μεσαίωνα, είπε. Το ίδιο και ο ομοϊδεάτης του, ο Καγκελάριος της Αυστρίας, πρόσθεσε.

Οι άνθρωποι κινητοποιούνται από ανάγκη και από όραμα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι μια "πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων από την αριστερά της Αριστεράς έως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων", που αντιλαμβάνονται τον κοινό στόχο, τη μάχη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει τον φασισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, «περικύκλωσαν» τον Κώστα Τσιάρα

Ελλάδα 07.10.2025
Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε η στάθμευση των τρακτέρ έξω από το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση.

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Αθλητικά Νέα 07.10.2025
Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Ελλάδα 07.10.2025
«Κλείδωσε» η μέρα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου‑σκύλου στην Ελλάδα

Ελλάδα 07.10.2025
Για πρώτη φορά, ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Η Τούνμπεργκ απαντά στον Τραμπ: «Φαίνεται ότι υποφέρετε κι εσείς από προβλήματα θυμού»

Κόσμος 07.10.2025
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν χαρίστηκε στον Τραμπ

Κατέρρευσε μπαλκόνι στο Λαύριο – Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Ελλάδα 07.10.2025
Μπαλκόνι κατέρρευσε στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα

Μαχαίρωσαν δήμαρχο σε πόλη της Γερμανίας – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Κόσμος 07.10.2025
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκε 13 μαχαιριές

Βόλος: Βρέθηκε ζωντανός ο 53χρονος κτηνοτρόφος – Απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του

Ελλάδα 07.10.2025
Εντοπίστηκε ο 53χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από το πρωί της Τρίτης.