E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιστρέφει! Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πάει... Alpha

Μία επιστροφή - έκπληξη!

Δημοσίευση 18/3/2019 | 13:51

Επιστρέφει! Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης πάει... Alpha

Μία επιστροφή – έκπληξη ανακοίνωσε το κανάλι της Κάντζας, Alpha.Ο γνωστός ηθοποιός επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση, σε ένα όχι και τόσο γνώριμο ρόλο!

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κάνει ξανά την εμφάνισή του, αλλά όχι με κάποια τηλεοπτική σειρά. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος θα παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ένας κόσμος» που θα μεταδοθεί σε πρώτη τηλεοπτική προβολή την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:00 το βράδυ από την τηλεόραση του Alpha.

Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό σε τρεις χώρες δράσης της ActionAid την Γκάνα, το Νεπάλ και την Ελλάδα. Το ταξίδι του δημοφιλούς σεναριογράφου έγινε μετά από σχετική πρόσκληση της ActionAid.

Η ανακοίνωση του Alpha
Ο Alpha παρουσιάζει σε Α’ προβολή την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 20:00, το πρώτο ντοκιμαντέρ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, με τίτλο «Ένας Κόσμος».

Ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό σε τρεις χώρες δράσης της ActionAid: την Γκάνα, το Νεπάλ και την Ελλάδα.

Αφορμή γι’ αυτό το «ταξίδι» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη υπήρξε η πρόσκληση της ActionAid Hellas. Δύο εβδομάδες διήρκεσαν συνολικά τα ταξίδια σε Γκάνα και Νεπάλ, με τις κάμερες να καταγράφουν συνέχεια και τα συναισθήματα να εναλλάσσονται με γρήγορους ρυθμούς. Πόλεις καινούργιες, τοπία πρωτόγνωρα, κόσμοι διαφορετικοί.

Σύμφωνα με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη «η ιδέα να γυρίσουμε στην Αφρική, στην Ασία αλλά και στην Ελλάδα μια ταινία -χωρίς σενάριο- αλλά με αληθινές ιστορίες ανθρώπων είναι κάτι που πιστεύω πως ο κάθε σκηνοθέτης θα έβρισκε τρομερά ενδιαφέρον».

Τρεις ήπειροι, τρεις χώρες, τρεις πολιτισμοί, τρία διαφορετικά είδη ακραίας φτώχειας. Μία αλήθεια: «Η ακραία φτώχεια είναι από τις χειρότερες μορφές βίας που μπορεί να ασκηθεί στον άνθρωπο. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Αντιθέτως. Είναι ανθρώπινο δημιούργημα που παραβιάζει και στερεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι η τροφή, η στέγη, η εκπαίδευση και η εργασία», ακούγεται να λέει ο Χρ.Παπακαλιάτης στην αρχή της ταινίας.

Η κάμερα εστιάζει στα πρόσωπα. Πρόσωπα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.
Μπροστά στον φακό άνθρωποι μοιράζονται τις ιστορίες τους και το πώς κατάφεραν μέσα από προγράμματα αναδοχής, στήριξης και ενδυνάμωσης της ΑctionAid να ξανασταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. «Η αξιοπρέπεια είναι το κοινό που επιζητούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι ζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες» υπογραμμίζει ο ίδιος.

«Μια από τις πιο δύσκολες στιγμές του ταξιδιού ήταν όταν επισκεφθήκαμε μια κοινότητα στην Βόρεια Γκάνα όπου οι κάτοικοί της δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Ήταν νομίζω για μένα η στιγμή που δυσκολεύτηκα πιο πολύ, δεδομένου ότι δεν ήξερα πώς να διαχειριστώ την ακραία αυτή συνθήκη. Δεν είχα ξαναβρεθεί σε περιοχές όπου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό ή σε περιοχές όπου αντιστοιχεί ένας γιατρός για κάθε 161.000 κατοίκους».

Στο ταξίδι αυτό ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις και πρόσωπα όπως γυναίκες που έχουν κατηγορηθεί ότι είναι μάγισσες και έχουν σταλεί εξορία, ή γυναίκες που, από την στιγμή που έμειναν xήρες, χάνουν κάθε δικαίωμα στη ζωή, ή άνθρωποι που ανήκουν σε κάστες όπως αυτή των Ανέγγιχτων στους οποίους στερούνται βασικά δικαιώματα μόνο και μόνο επειδή γεννηθήκαν Ανέγγιχτοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Χάρης Σιανίδης με δάκρυα και αναφιλητά για τη Γωγώ Μαστροκώστα

E-Daily 3.Left 26.05.2026
«Είμαι πολύ χάλια, της χρωστάω πολλά»

H Ιωάννα Τούνη απάντησε σε γυναίκα που της έγραψε «πιο καρναβάλι πεθαίνεις» για το φόρεμα στις Κάννες

E-Daily 3.Left 26.05.2026
«Η κακία λέει πάντα περισσότερα για εκείνον που τη βγάζει, παρά για εκείνον που τη δέχεται. Οι άνθρωποι που είναι καλά με τον εαυτό τους δεν έχουν ανάγκη να μικραίνουν κανέναν για να νιώσουν μεγάλοι» έγραψε η Instagrammer

Γυναίκες οπαδοί των Σαν Αντόνιο Σπερς έγιναν viral μετά το πλάνο πίσω από τον προπονητή της ομάδας

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Οι δύο σeξι φίλαθλοι φρόντισαν να εξασφαλίσουν θέσεις στις πρώτες σειρές του γηπέδου ώστε ο τηλεοπτικός φακός να τις καταγράφει ως φόντο στον πάγκο των Σπερς

Η Αφροδίτη Γραμμέλη δημοσίευσε νέα φωτογραφία με τον σύντροφό της: «Το ζήσαμε κι αυτό»

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Η γνωστή δημοσιογράφος κοινοποίησε φωτογραφία με τον καινούριο της σύντροφο

Οι stars που έγιναν διάσημοι και άφησαν πίσω γάμους, σχέσεις και παλιές ζωές

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Από μεγάλους έρωτες και γάμους «από τα παλιά» μέχρι ξαφνικούς χωρισμούς και νέες λαμπερές σχέσεις, αρκετοί διάσημοι σταρ κατηγορήθηκαν ότι άλλαξαν ζωή και σύντροφο μόλις γνώρισαν τη δόξα

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 26.05.2026
Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Γωγώ Μαστροκώστα: Η απόφαση του Τραϊανού Δέλλα και της κόρης τους για την κηδεία που συγκινεί

E-Daily 3.Left Χτες
Η επιθυμία της οικογένειας και η επιστροφή στον τόπο καταγωγής της

Η Μπιάνκα Σένσορι με αποκαλυπτά οπίσθια σε νέα έξοδο μαζί με τον Κάνιε Γουέστ

Tabloid Χτες
Η τολμηρή εμφάνιση της 31χρονης στους δρόμους του Λος Αντζελες

Η Τζένιφερ Λόπεζ ξαναφόρεσε μετά από 25 χρόνια το θρυλικό τζιν από το «Ain`t It Funny» και χόρεψε ‑ δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η 56χρονη σταρ εμφανίστηκε με το ίδιο χαμηλόμεσο lace-up παντελόνι από το 2001, αναβιώνοντας σκηνή από τη σειρά «Off Campus»

Συγκινεί η Δώρα Χρυσικού για την Γωγώ Μαστροκώστα: «Πονάω σαν να έχασα μια αδελφή»

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός που έδωσε μάχη με τον καρκίνο στο παρελθόν προχώρησε σε μία μακροσκελή ανάρτηση για τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα

Η Dara πανηγύρισε για τον Σάσα Βεζένκοφ

E-Daily 3.Left Χτες
Η νικήτρια της Eurovision είχε ευχηθεί στον αστέρα του Ολυμπιακού και μερικές ώρες πριν τον χθεσινό τελικό της Αθήνας