E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με τι ποινή κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός μετά την διακοπή του ντέρμπι

Βαριά «καμπάνα» περιμένει το «τριφύλλι»

Δημοσίευση 18/3/2019 | 12:21

Με τι ποινή κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός μετά την διακοπή του ντέρμπι

Βαριά «καμπάνα» περιμένει τον Παναθηναϊκό, μετά από τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Η προσωρινή διακοπή στο 5’ και η οριστική διακοπή στο 70’ φέρνουν αντιμέτωπο τους «πράσινους» ακόμα και ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών!

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών για την διακοπή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και με αφαίρεση τριών ακόμα βαθμών για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες. Το «τριφύλλι» αναμένεται να κριθεί υπαίτιο για τη διακοπή, οπότε θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0 και θα του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί.

Παράλληλα, αντιμετωπίζει κίνδυνο αφαίρεσης ακόμα τριών βαθμών, εφόσον στα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων. Αυτή η ποινή εξαρτάται από τα όσα έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα και για την πρώτη διακοπή στο 5’, όταν οπαδοί εισέβαλαν και κινήθηκαν προς τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο ΚΑΠ για τη διακοπή του αγώνα προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα και πρόστιμο από 8.000 - 40.000 ευρώ.

Στο άρθρο 21, του ΚΑΠ όμως, αναφέρεται επίσης ότι… «Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών (σ.σ. οι ποινές για τη διακοπή), η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα)».

Οι λοιπές ποινές του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα είναι αυτές στην παράγραφο 4β. για -3 εφόσον έχουν σημειωθεί βιαιοπραγίες κατά προσώπων και πρόστιμο από 50.000 - 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών εφόσον έχουν σημειωθεί «σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν