E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκόπελος: Υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα στη θύελλα για να σωθεί βρέφος

Το 9 μηνών παιδί έπρεπε να μεταφερθεί πάση θυσία στην Αθήνα

Δημοσίευση 14/3/2019 | 12:06

Σκόπελος: Υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα στη θύελλα για να σωθεί βρέφος

Μια πραγματική Οδύσσεια, και ώρες αγωνίας, έζησαν το βράδυ της Τρίτης λιμενικοί, γιατροί, αλλά και οι γονείς ενός βρέφους μόλις 9 μηνών, που έπρεπε να μεταφερθεί κατεπειγόντως από τη Σκόπελο σε μεγάλο παιδιατρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, για να σωθεί η ζωή του.

Και ενώ θεομηνία έπληττε τις Σποράδες με βορειοανατολικούς ανέμους να πνέουν με ένταση 11 μποφόρ και τεράστια κύματα.

Μοναδική λύση για τη μεταφορά του βρέφους ήταν ένα μεγάλο 11μετρο φουσκωτό σκάφος, του Χάρη Καραμεσίνη, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, που ξεκίνησε μέσα στη θεομηνία από το Λουτράκι, έφτασε στον όρμο του Αγνώντα και παρέλαβε το μωράκι, μαζί με τον παιδίατρο Κ. Σταμούλη, τον παθολόγο Χρ. Λάσκο και έναν λιμενικό, για να προσεγγίσουν το μήκους 165 μέτρων δεξαμενόπλοιο «Ειρήνη», υπό ελληνική σημαία και πλήρωμα αμιγώς Έλληνες, που προθυμοποιήθηκε να πλησιάσει στα δύο μίλια τον Αγνώντα, ώστε να παραλάβει το βρέφος και τους συνοδούς.

Η θύελλα που επικρατούσε ήταν πρωτόγνωρη, κατεβλήθησαν προσπάθειες υπεράνθρωπες, τα κύματα ξεπερνούσαν τα τέσσερα μέτρα και ενώ το φουσκωτό κατάφερε να προσεγγίσει το δεξαμενόπλοιο, ήταν αδύνατη η άνοδος με ανεμόσκαλα στο μεγάλο πλοίο παρά τις προσπάθειες όλων.

Αμέσως δόθηκε εντολή από τον λιμενάρχη Σκοπέλου Γιώργο Γκάρα να επιστρέψει το φουσκωτό στον όρμο του Αγνώντα, γιατί υπήρχε άμεσος κίνδυνος να βυθιστεί το σκάφος.

Το 9 μηνών βρέφος, η υγεία του οποίου ήταν πολύ επιβαρυμένη με εντερικά προβλήματα, έπρεπε να μεταφερθεί πάση θυσία στην Αθήνα και τρεις ώρες αργότερα, με εντολή του Αρχηγείου απογειώθηκε εκ νέου Super Puma από τη Λήμνο, το οποίο κατάφερε να παραλάβει το μωράκι και να το μεταφέρει στην Ελευσίνα, όπου και νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας