E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι αγοράζουν σαν τρελοί οι Βρετανοί λόγω Brexit

Φρενίτιδα στην Αγγλία

Δημοσίευση 13/3/2019 | 16:44

Τι αγοράζουν σαν τρελοί οι Βρετανοί λόγω Brexit

Τα χαρτιά τουαλέτας και τα παυσίπονα είναι κάποια από τα προϊόντα που οι Βρετανοί έχουν αρχίσει να στοκάρουν στα σπίτια τους ενόψει ενός πιθανού Brexit χωρίς συμφωνία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Morrisons, παρουσιάζοντας τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ποτς δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για αποθήκευση «μικρής ποσότητας» αποθεμάτων και ότι η Morrisons, η τετάρτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Βρετανία, είναι καλά προετοιμασμένη ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη διαδικασία του Brexit.

Ενώ απομένουν μόλις 16 ημέρες έως την ημερομηνία που θεωρητικά θα αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ, το Λονδίνο δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμφωνία αποχώρησης, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για ένα άτακτο Brexit χωρίς συμφωνία.

«Έχουμε δει κάποια αύξηση (στις πωλήσεις) στα παυσίπονα και τα χαρτιά τουαλέτας… υψηλή μονοψήφια αύξηση», δήλωσε ο Ποτς σε δημοσιογράφους. «Στην περίπτωση που τα πράγματα δυσκολέψουν στα λιμάνια, θα αναζητήσουμε εναλλακτικές διαδρομές για είσοδο στη χώρα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι η εταιρία έχει λάβει καθεστώς Εξουσιοδοτημένου Οικονομικού Φορέα, κάτι που αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες ελέγχου στα σύνορα στην περίπτωση που υπάρχουν καθυστερήσεις.

Ο Ποτς δήλωσε επίσης ότι η εταιρία επίσπευσε κάποιες αγορές προϊόντων και υλικών συσκευασίας, προκειμένου να προσφέρει στήριξη στο κομμάτι μεταποίησης του ομίλου, και έχει αυξήσει τα αποθέματά της σε δημοφιλή προϊόντα μακράς διαρκείας.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης αύξηση 9% στα προ φόρων κέρδη της στα 406 εκατ. λίρες για την ετήσια χρήση που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου. Αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 407 εκατ. λίρες, ενώ για την ετήσια χρήση 2017-18 ανήλθαν στα 374 εκατ. Η εταιρία, που υστερεί σε ετήσιες πωλήσεις έναντι του ηγέτη της αγοράς, της Tesco, καθώς και της Sainsbury's και της Asda, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,7% στα 17,7 δισεκ. λίρ ες.

Η Morrisons ξεχωρίζει μεταξύ των βασικών της ανταγωνιστών καθώς παράγει η ίδια τα μισά από τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και τα νωπά τρόφιμα που πουλάει. Σύμφωνα με την εταιρία, τα δύο τρίτα από τα προϊόντα που πουλά είναι βρετανικά. Ο Ποτς δήλωσε ότι αυτή η δομή σημαίνει ότι η εταιρία είναι προστατευμένη εάν η κυβέρνηση επιβάλει δασμούς σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ήταν κάτι παραπάνω από φίλοι; Ο έρωτας που φούντωσε στα ’90s και το Hollywood δεν ξέχασε ποτέ!

Celebrity Stories 19.08.2025
Από το Chaplin στο Only You, οι δύο superstars έγραψαν το δικό τους ερωτικό σενάριο – και παρότι το ειδύλλιο έσβησε, η χημεία τους παραμένει αξεπέραστη

Σταρόβας σε Καραβάτου: «Έλεγα ότι είναι μια κοπέλα στο κοινό με προβλήματα όρασης που γουστάρει τον Κρατερό»

Tabloid Χτες
Η αντίδραση της παρουσιάστριας στην αναφορά του πρώην συζύγου της

Ατύχημα για το Νίκο Κοκλώνη

Tabloid Χτες
Τι συνέβη;

Τάκης Βαμβακίδης: Νοσηλεύεται με πνευμονική εμβολή

Tabloid Χτες
Βρίσκεται σε πλήρη ακινησία

Η Σοφία Παυλίδου ποζάρει ξαπλωμένη στα βράχια με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης, μακριά από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις

Η Αννα Τσουκαλά έγινε μητέρα σε ηλικία 50 ετών ‑ Η φωτογραφία μέσα από το μαιευτήριο

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι

Τζέισον Στέιθαμ: Στην Αντίπαρο ο ηθοποιός

Tabloid Χτες
Ο Χολιγουντιανός σταρ πόζαρε δίπλα στην ηθοποιό Αρτεμη Αστεριάδη κατά τις διακοπές του στο νησί

Μαρίνα Καλογήρου: «Έζησα αδελφικά με μοναχές σε δύο μοναστήρια»

Tabloid Χτες
Η σπάνια φώτο από τις διακοπές της