E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tραγουδιστής αγαπητός στην Ελλάδα, στη λίστα των επικίνδυνων για πολιτική αναταραχή

«Στην αρχή νόμισα πως μου κάνουν αστείο»

Δημοσίευση 12/3/2019 | 13:33

Tραγουδιστής αγαπητός στην Ελλάδα, στη λίστα των επικίνδυνων για πολιτική αναταραχή

Ο πασίγνωστος Ιταλός τραγουδιστής Αλ Μπάνο ενημερώθηκε πως, εκτός από αισθηματική ταραχή, με τα τραγούδια του μπορεί να προκαλέσει και… πολιτική αναταραχή.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας συμπεριέλαβε το όνομά του σε έναν κατάλογο με πρόσωπα που θεωρεί επικίνδυνα για την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο κατάλογος αυτός συντάσσεται και ενημερώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού βάσει των οδηγιών του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Κιέβου, των μυστικών υπηρεσιών και του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου της Ουκρανίας. Συνολικά, στον τρέχοντα κατάλογο έχουν συμπεριληφθεί 147 ονόματα.

Στο άκουσμα της είδησης, ο Αλμπάνο Καρίζι εξέφρασε την έκπληξή του: «εγώ απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας; Μα τι λέτε, εγώ είμαι ένας κανονικός άνθρωπος, ουδέποτε έκανα πολιτική», δήλωσε ο Αλ Μπάνο.

«Στην αρχή νόμισα πως μου κάνουν ένα αστείο», δήλωσε ο ίδιος, ερωτηθείς από την εφημερίδα La Repubblica. «Ποτέ δεν μίλησα ενάντια στην Ουκρανία, ούτε καν έκανα αξιολογικές κρίσεις. Θεωρώ απαράδεκτο, που ένας τραγουδιστής του απλού κόσμου τώρα θεωρείται τρομοκράτης. Ποτέ μου δεν είχα κάποιο όπλο, ούτε καν μέσα στο μυαλό μου», τόνισε ο ίδιος στην εφημερίδα.

Ο Αλ Μπάνο τόνισε πως θα προσφύγει στον Ουκρανό πρέσβη και στους αντιπροσώπους του υπουργείου για να του δώσουν εξηγήσεις πως κατέληξε το όνομά του στον κατάλογο, προσθέτοντας πως «πριν τρία χρόνια βρέθηκα στην Ουκρανία και όλα ήταν θαυμάσια».

Στις δηλώσεις του ο τραγουδιστής επανέλαβε την συμπάθειά του στο πρόσωπο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. «Εάν κάποιος αξίζει να τον επαινέσω, εγώ το κάνω, αλλά ουδέποτε έχω κάνει κάποια δήλωση ενάντια στην Ουκρανία. Εγώ φτιάχνω τραγούδια αγάπης, όχι πολέμου. Δεν είναι τυχαίο που το τραγούδι μου Liberta’ (Ελευθερία) είναι μέσα σε εκείνα που έχουν σημειώσει τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ίδια την Ουκρανία».

Τι απαντά ο Αλ Μπάνο για τα ταξίδια του στη Ρωσία;
«Πηγαίνω γιατί με καλούν να τραγουδήσω, όπως είναι φυσικό», σημείωσε.ο γνωστός Ιταλός τραγουδιστής, σχετικά με τα συνεχόμενα ταξίδια του στη Ρωσία.

Ο Αλ Μπάνο και η πρώην σύζυγός του Ρομίνα Πάουερ ήσαν ιδιαίτερα δημοφιλείς ακόμη και στην τότε Σοβιετική Ένωση. Πριν πέντε χρόνια, ο διάσημος τραγουδιστής είχε εκδηλωθεί κατά των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και είχε υποστηρίξει ανοικτά τον Πούτιν, λέγοντας «λησμονούμε πως ήταν η Ρωσία και πόσο έχει αλλάξει. Ως ελεύθερος άνθρωπος θέλω να πω ότι εγώ έγινα μάρτυρας αυτής της αλλαγής. Βέβαια, θα πω ότι εάν θέλεις να παραμείνεις στην εξουσία κάπου κάπου θα πρέπει να δείξεις πυγμή, κι όχι να τα αντιμετωπίζεις όλα με ένα βελούδινο γάντι. Ο Πούτιν σταμάτησε τον πόλεμο στη Συρία, όταν ο καλός Ομπάμα είχε αποφασίσει να της επιτεθεί».

Τις δηλώσεις αυτές είχε κάνει ο δημοφιλής τραγουδιστής από την Απουληία μετά την εμφάνισή του στο Crocus City Hall της Μόσχας στο πλαίσιο της συναυλίας του με τίτλο Felicita’ Italiana (Ιταλική Ευτυχία). Δηλώσεις που μάλλον δεν έκαναν ευτυχείς τους προαιώνιους ανταγωνιστές της Ρωσίας, τους Ουκρανούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν