E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στεργίου

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο γιος του Δημήτρης Στεργίου

Δημοσίευση 5/3/2019 | 15:25

Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στεργίου

"Έφυγε" το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019 από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Δ. Στεργίου, δημιουργός της ομώνυμης εταιρίας αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με πάνω από 5.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα.

Η καταγωγή του Κωνσταντίνου Στεργίου ήταν από το Κυριακοχώρι Φθιώτιδας, το μέρος που επισκεπτόταν συχνά για να αποδράσει από την καθημερινότητα.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο γιος του Δημήτρης Στεργίου, ενημερώνοντας και για την εξόδιο ακολουθία η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Νέα Φιλαδέλφεια (περιοχή Κόκκινου Μύλου) την Τρίτη 5 Μαρτίου και ώρα 15:30.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Στεργίου
Ο Κωνσταντίνος Στεργίου γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1939 στο Κυριακοχώρι Φθιώτιδος. Ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Δημητρίου Στεργίου. Τα παιδικά του χρόνια εν μέσω κατοχής και εμφυλίου τα έζησε στο χωριό. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σπερχειάδος και υπηρέτησε στην Αθήνα στο Στρατό Ξηράς, στο Σώμα Υλικού Πολέμου.

Καθώς γνώριζε τις δυσκολίες επιβίωσης στο χωριό, προτίμησε να μείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους, για να μάθει την τέχνη του σιδερά. Εργάστηκε σαν βοηθός σε πολλά έργα της περιοχής (πολλά από αυτά υπάρχουν ακόμα) και παράλληλα τα απογεύματα έκανε διανομές ειδών ζαχαροπλαστικής με τρίκυκλο.

Όμως μετά από ένα σοβαρό ατύχημα που είχε με αυτό, άλλαξαν τα σχέδια του, αφού πλέον δεν μπορούσε να δουλέψει ως σιδεράς και συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο για να δημιουργήσουν την εταιρεία ειδών ζαχαροπλαστικής "Αφοι Στεργίου" στην Πίνδου 57 & Χάλκης στην Νέα Φιλαδέλφεια, που εξελίχθηκε στην Ε. & Κ. Στεργίου & Σια Ο.Ε. που λειτουργεί και σήμερα.

"Ένα χέρι το λυγίζεις, δύο μαζί δεν νικιούνται", ήταν τα λόγια του πατέρα του, που ακολούθησε πιστά και ο ίδιος στην ζωή του εργαζόμενος σκληρά μέχρι το 78 του έτη, όπου προβλήματα υγείας τον υποχρέωσαν να αποτραβηχτεί από την 50ετή καθημερινή εργασία του.

Το Μάιο του 1973 παντρεύτηκε την Ελισάβετ Σταθοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά τον Δημήτρη και την Ελένη.

Εκτός από την Νέα Φιλαδέλφεια που έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ποτέ δεν ξέχασε την μεγάλη του αγάπη για το χωριό του. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Κυριακοχωριτών από το 1965 και χρηματοδότησε την κατασκευή πολλών έργων υποδομής, υποστήριξης και καλλωπισμού στο χωριό. Λάτρευε την φύση, το βουνά, τα αηδόνια και με κάθε ευκαιρία ταξίδευε στο χωριά για να περπατήσει μέσα στο δάσος.

Με την δράση του ενίσχυσε συστηματικά φιλανθρωπικά ιδρύματα, εκκλησίες και μονές. Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στα Ιεροσόλυμα. Απεβίωσε την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το FBI προειδοποιεί: Μην εγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές στα κινητά σας

Tech + Science 07.04.2026
Η Κίνα πρώτη στη λίστα των επικίνδυνων εφαρμογών

Βόλος: Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν 54χρονο για ζημιά σε υδρορροή ύψους 150 ευρώ

Ελλάδα 07.04.2026
O 50χρονος πατέρας και ο 21χρονος γιος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Ιράν: Το καθεστώς σχηματίζει «ανθρώπινες αλυσίδες» σε γέφυρες ‑ Βίντεο

Κόσμος 07.04.2026
Πολίτες κάθε ηλικίας, κρατώντας σημαίες και απλώνοντας ένα τεράστιο εθνικό σύμβολο κατά μήκος του οδοστρώματος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία των κρίσιμων υποδομών της χώρας

Fuel Pass 2026: Ποιοι θα πληρωθούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και ποιοι όχι

Οικονομία 07.04.2026
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ΑΦΜ – Οι δικαιούχοι και η διαδικασία

Ασχημα νέα για Λουτσέσκου: Πολλαπλά εγκεφαλικά και πνευμονική θρομβοεμβολή

Αθλητικά Νέα 07.04.2026
Τα τελευταία νέα για την κατάσταση υγείας του Μιρτσέα Λουτσέσκου που έρχονται από τη Ρουμανία – Τα δυσάρεστα που «έδειξε» η αξονική στην οποία υποβλήθηκε.

Tι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη από τις 10 Απριλίου

Κόσμος 07.04.2026
Το νέο Σύστημα Εισόδου/Εξόδου (EES) θα τεθεί πλήρως σε λειτουργία από τις 10 Απριλίου 2026

Artemis II: Η πρώτη φωτογραφία της Γης από την αθέατη πλευρά του φεγγαριού

Tech + Science 07.04.2026
Το πλήρωμα του Artemis II έγραψε ιστορία φτάνοντας μακρύτερα από κάθε άλλον άνθρωπο

Τραμπ: «Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε»

Κόσμος 07.04.2026
Εκατέρωθεν απειλές όσο το τελεσίγραφο του Τραμπ πλησιάζει στη λήξη του

Υποκλοπές: Στον Αρειο Πάγο βασικό κομμάτι της δικογραφίας

Ελλάδα 07.04.2026
Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή εκείνη ξύπνησε το παιδί

Ελλάδα 07.04.2026
Στο δικαστήριο η σύζυγός του ζήτησε από την έδρα να μην τον τιμωρήσει - Ο άνδρας καταδικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με αναστολή

Οι 3 λόγοι που φέτος πληρώνουμε ακριβότερα το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Οικονομία 07.04.2026
Συνεχείς ανατιμήσεις λίγο πριν την Κυριακή του Πάσχα