E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Tα ίχνη οδηγούν στην Αυστραλία

Μήπως εκεί υπογράφηκε το «συμβόλαιο θανάτου» του 56χρονου;

Δημοσίευση 3/3/2019 | 10:01

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Tα ίχνη οδηγούν στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία φαίνεται ότι ψάχνουν οι αστυνομικοί την άκρη του νήματος για την έκρηξη στη Γλυφάδα το πρωί της Παρασκευής σε βάρος 56χρονου Αυστραλού επιχειρηματία.

Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο κανάλι 9news της Αυστραλίας είπαν ότι σε αυτό το στάδιο η βασική εκδοχή που εξετάζουν είναι ότι το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 56χρονου «υπεγράφη» στην Αυστραλία.

Για το λόγο αυτό εξάλλου οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει από τις αντίστοιχες της Αυστραλίας το φάκελό του καθώς δεν υπάρχει παρόμοιος στην Ελλάδα.

Παράλληλα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ψάχνουν αν υπάρχει κάτι που να συνδέει τον 56χρονο με τον Γιάννη Μακρή, τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία που εκτελέστηκε τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας. Το τελευταίο στοιχείο που φέρνει κοντά τους δύο άνδρες ήταν ότι και οι δύο πηγαίναν στο ίδιο γυμναστήριο έξω από το οποίο ήταν παρκαρισμένη η παγιδευμένη με εκρηκτικά πολυτελής Mercedes του 56χρονου.

«Και ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ήταν συνεργάτες , φίλοι ή ακόμα και εχθροί, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δύο άνδρες με τόσο σκοτεινό παρελθόν στην Αυστραλία - και με αρκετές παρόμοιες διασυνδέσεις - δεν έλεγαν τουλάχιστον μια "καλημέρα" όταν ήταν στο γυμναστήριο» σημειώνεται στο ρεπορτάζ του 9news.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιος να ακολουθούσε τον 56χρονο τις ημέρες πριν την δολοφονική απόπειρα και γι' αυτό εξετάζουν το υλικό που κατέγραψαν τις προηγούμενες εβδομάδες κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Ο 56χρονος το Σάββατο μεταφέρθηκε σε δωμάτιο στο Ασκληπιείο Βούλας όπου συνεχίζεται η αντιμετώπιση των τραυμάτων που υπέστη από την έκρηξη ενώ, σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα επιστρέφει και η σύζυγός του, η οποία βρισκόταν σε διακοπές.

Ο Αυστραλός υπήκοος Α.Μ. με καταγωγή από τον Λίβανο φέρεται να είχε φύγει από την Αυστραλία περίπου το 2014. Στην Ελλάδα βρισκόταν τα δύο τελευταία χρόνια και ζούσε στη Γλυφάδα - «τα ελληνικά Χάμπτονς», όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας. Σύμφωνα μ' αυτά μάλιστα, ο Α.Μ. φέρεται να είχε δοσοληψίες με την ρωσική μαφία. Ο 56χρονος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Αυστραλία μετά το ξέσπασμα «εμφυλίου» στη διαβόητη συμμορία μηχανόβιων κακοποιών Comanchero, στην οποία το «δαχτυλίδι» της αρχηγίας κέρδισε ο Νικ Μάρεϊ έναντι του Α.Μ. αφού μαζί του τάχθηκαν οι παλαιότεροι της συμμορίας, ενώ το «νέο αίμα» συντάχθηκε με τον Μάρεϊ. Ο εμφύλιος μάλιστα ήταν αιματηρός και είχε απ΄όλα: απόπειρες δολοφονιών, καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα, πυροβολισμούς- με απώλειες και από τα δύο στρατόπεδα. Μάλιστα, άνθρωποι του 56χρονου επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Μάρεϊ, τον «γάζωσαν» στο θώρακα μέσα σε κατάστημα που διατηρούσε ωστόσο επέζησε και επικράτησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου

Πύρινη κόλαση στην Ανδαλουσία με 12 νεκρούς, κάηκαν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Μάχη με τις φλόγες στην Αλμερία εν μέσω καύσωνα - Την «τεράστια θλίψη» του εξέφρασε ο Πέδρο Σάντσεθ - Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός