E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Tα ίχνη οδηγούν στην Αυστραλία

Μήπως εκεί υπογράφηκε το «συμβόλαιο θανάτου» του 56χρονου;

Δημοσίευση 3/3/2019 | 10:01

Έκρηξη στη Γλυφάδα: Tα ίχνη οδηγούν στην Αυστραλία

Στην Αυστραλία φαίνεται ότι ψάχνουν οι αστυνομικοί την άκρη του νήματος για την έκρηξη στη Γλυφάδα το πρωί της Παρασκευής σε βάρος 56χρονου Αυστραλού επιχειρηματία.

Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο κανάλι 9news της Αυστραλίας είπαν ότι σε αυτό το στάδιο η βασική εκδοχή που εξετάζουν είναι ότι το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 56χρονου «υπεγράφη» στην Αυστραλία.

Για το λόγο αυτό εξάλλου οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει από τις αντίστοιχες της Αυστραλίας το φάκελό του καθώς δεν υπάρχει παρόμοιος στην Ελλάδα.

Παράλληλα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ψάχνουν αν υπάρχει κάτι που να συνδέει τον 56χρονο με τον Γιάννη Μακρή, τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία που εκτελέστηκε τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας. Το τελευταίο στοιχείο που φέρνει κοντά τους δύο άνδρες ήταν ότι και οι δύο πηγαίναν στο ίδιο γυμναστήριο έξω από το οποίο ήταν παρκαρισμένη η παγιδευμένη με εκρηκτικά πολυτελής Mercedes του 56χρονου.

«Και ενώ δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ήταν συνεργάτες , φίλοι ή ακόμα και εχθροί, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δύο άνδρες με τόσο σκοτεινό παρελθόν στην Αυστραλία - και με αρκετές παρόμοιες διασυνδέσεις - δεν έλεγαν τουλάχιστον μια "καλημέρα" όταν ήταν στο γυμναστήριο» σημειώνεται στο ρεπορτάζ του 9news.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιος να ακολουθούσε τον 56χρονο τις ημέρες πριν την δολοφονική απόπειρα και γι' αυτό εξετάζουν το υλικό που κατέγραψαν τις προηγούμενες εβδομάδες κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Ο 56χρονος το Σάββατο μεταφέρθηκε σε δωμάτιο στο Ασκληπιείο Βούλας όπου συνεχίζεται η αντιμετώπιση των τραυμάτων που υπέστη από την έκρηξη ενώ, σύμφωνα με αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα επιστρέφει και η σύζυγός του, η οποία βρισκόταν σε διακοπές.

Ο Αυστραλός υπήκοος Α.Μ. με καταγωγή από τον Λίβανο φέρεται να είχε φύγει από την Αυστραλία περίπου το 2014. Στην Ελλάδα βρισκόταν τα δύο τελευταία χρόνια και ζούσε στη Γλυφάδα - «τα ελληνικά Χάμπτονς», όπως γράφουν χαρακτηριστικά τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας. Σύμφωνα μ' αυτά μάλιστα, ο Α.Μ. φέρεται να είχε δοσοληψίες με την ρωσική μαφία. Ο 56χρονος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Αυστραλία μετά το ξέσπασμα «εμφυλίου» στη διαβόητη συμμορία μηχανόβιων κακοποιών Comanchero, στην οποία το «δαχτυλίδι» της αρχηγίας κέρδισε ο Νικ Μάρεϊ έναντι του Α.Μ. αφού μαζί του τάχθηκαν οι παλαιότεροι της συμμορίας, ενώ το «νέο αίμα» συντάχθηκε με τον Μάρεϊ. Ο εμφύλιος μάλιστα ήταν αιματηρός και είχε απ΄όλα: απόπειρες δολοφονιών, καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα, πυροβολισμούς- με απώλειες και από τα δύο στρατόπεδα. Μάλιστα, άνθρωποι του 56χρονου επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Μάρεϊ, τον «γάζωσαν» στο θώρακα μέσα σε κατάστημα που διατηρούσε ωστόσο επέζησε και επικράτησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος 18.11.2025
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό